Poród Swissmed 2

Zakładam nowy wątek. Link do poprzedniego:

http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-t112206,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród Swissmed 2

kamyk, zadnych nowosci odnosnie porodu chyba nie ma...a szkoda bo ja tez czekam na nowinki :) podobno wczoraj komus sie blizniaki tam urodzily :) moj tesc mowil, ze kiedy czekal na moja tesciowa to slyszal jak jakis tata dzwonil i przez telefon komus opowiadal, ze przed chwila zostal tata blizniakow :) :) :)

hop hop

jakies nowe relacje moze?

zapewne wymyslaja cos zastepczego ;)

Jak bylismy zwiedzać szpital to spytałam się czy jak zacznie się akcja i będziemy do nich jechać to czy mamy zadzwonić (czy sala jest dostepna) - pielegniarka powiedziała że nie ma takiej potrzeby i napewno nas przyjmą jak przyjedziemy ... i że nie było sytuacji aby kogoś nie przyjeli ... jak będę na kwalifikacji to konkretnie się zapytam co jak obie sale są zajete a ja przyjeżdżam :)

dwie sale porodowe są

Termin mam wg miesiaczki na 21 maja,bylam na kwalifikacji w 36 tygodniu,nie wiem ile jest sal do porodu ale mysle ze tam nie ma kolejki.pozdrawiam

Wody odeszły mi 2 lipca czyli co do dnia :)

Hmmm...z tym terminem z miesiaczki i usg to do końca nie wiem jak jest. U mnie brali pod uwagę termin późniejszy (z usg a nie z miesiączki).
Ja miałam termin z miesiączki na 16 czerwca a z usg 2 lipca. Urodziałam 3 lipca :)

pati i na kiedy masz termin? przyszlas w 35 czy 36 tyg na kwalifikacje?

jejku wspoluczuje ze musialas sluchac... a tam sa 2 sale porodowe zeby rodzic mogly dwie pasjetki? czy tylko jedna porodowa sala???

a lekarz byl dosc niski siwawy?

Czesc dziewczyny,bylismy wczoraj na kwalifikacji.Bylo bardzo milo ale nieczego innego sie nie spodziewalam:)przemily lekarz,niestety nie przedstawil sie i nie znam jego nazwiska.Wszystko trwalo moze 30 minut.Nie czekalismy nawet minuty.Podczas ktg slyszalam jak jakas para przyjechala rodzic,zostali przyjeci bardzo milo.Tylko szkoda bylo mi tej dziewczyny bo strasznie krzyczala.No ale coz...pewnie niedlugo i ja bede pokrzykiwac:)pozdrowionka

chodzi o date wg ostatniej miesiaczki

rozmawialam z polozna - wszystko dla dziecka jest wiec jak ktos chce moze zabrac swoje ciuszki dla maluszka jesli nie pasuja mu tamtejsze.
ciekawe z ta woda.... myslalam ze wode to tam daja...;)

WLASNIE PYTANIE BARDZO DOBRE; czy termin usg czy kalendarz od ostatniej miesiaczki... niestety pewnie kalendarz... ale wynika z tego ze jesli w 35 juz mozna isc to ma sie jakby 5 tyg zapasu czy 4... wiec nawet jesli jest roznica z usg 2.3 tyg to sie jakos mozna zmiescic...
tez sie martwie jak to bedzie bo mam wg usg 2 tyg wczesniej...a pewnie jak pojde nastepnym razem na usg to znow sie zmieni...

Rodziłam w lipcu 2009. Myślę, że wiele się od tego nie zmieniło.

Ja miałam swoje ubranka ale korzystałam ze szpitalnych. Pieluchy, kosmetyki dla dziecka - wszystko jest.
Tak naprawdę tylko kapcie, szczotke do zębów, szampon, ręcznik i wodę do picia miałam swoją. Jest tam telewizor i dostęp do internetu. Mnie osobiście przewieziono do sali od razu po zabiegu. Opieka bardzo dobra. Nawet Panie sprzątajace pytały czy czegos mi nie trzeba. Niczym się nie martw.
Ja tez najpierw sama chciałam opiekowac się dzieckiem w nocy ale to nie był dobry pomysł ze względu na cewnik i brak sił :( Z ciężkim sercem poprosiłam połozne żeby zabierały go na noc :(

Monika, a czy brałaś ubranka, kosmetyki i pieluszki dla dzidzi. Wcześniej ktoś pisał, że szpital zapewnia wszystko. Ubranka mogę wziąść swoje ale pieluchy dużo miejsca zajmują.
Ile czasu trwały całe przygotowanie do zabiegu i sam zabieg? Jak to wyglądało później tzn czy zostałaś po przebudzeniu od razu przewieziona do sali, jak wyglądała opieka po cesarce. Kiedy mogłaś wstać. I jeszcze jedno czy dużo w tym czasie było porodów. Pisałaś ze byłaś na sali sama. Dla mnie to ważne żeby mieć po zabiegu intymność( o ile w szpitalu w ogóle można mówić o intymności) bo wiem jak to jest, jak co chwilę ktoś przychodzi i zagląda pod koszulę.
A jeżeli chodzi o zapełnienie czasu to czy faktycznie jest tam dostęp do internetu i tv?

Dziewczyny dla siebie bierzecie tylko rzeczy osobiste - typu koszula nocna, szlafrok, ręcznik, bielizna (ja miałam jednorazowe majteczki - sprawdziły się znakomicie) - no i szczoteczka do zębów, jakiś żel pod prysznic, do higieny intymnej, szampon, ręcznik papierowy (jest dużo krwi na początku) - i to wszystko :) weźcie tez sobie coś do poczytania oraz oczywiście dowód osobisty i dokumentację medyczną ciąży. Oraz mineralkę - polecam wzorem poprzednich wpisów taką z koreczkiem. Dla maluszka rzeczy na wyjście włożyłam do fotelika i Tatuś przywiózł na sam koniec przy wypisie (wcześniej miałam tylko niedrapki i smoczek - przydają się). Zalecałabym włożenie do torby także laktatora do poradzenia sobie z nadmiarem pokarmu :)

Miałam znieczulenie ogólne ze względu na problem wprowadzenia do kręgosłupa zzo. Ale większość (ponad 90%) to zzo.

Jak to jest z tą kwalifikacja u nich tzn jaki tydzień biorą pod uwagę: wyliczony na podstawie ostatniej miesiaczki czy np. z USG - u mnie róznica jest prawie 2 tygodnie miedzy tymi terminami (a co usg to inny tydzień) i prawde mówiąc nie wiem już czym mam się kierować jadąc do nich (?)

;) niezle 4 dnia tak malo a czasem tak wiele...

Inne tematy z forum

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...