Re: Poród Swissmed 2
Czesc dziewczyny,z miesiecznym opoznieniem wrazenia z pobytu w Swiss.Oczywiscie jestem zadowolona i nie wyobrazam sobie rodzic w innym szpitalu.Zaczelam naturalnie ale skonczylo sie CC.Decyzja o CC zostala podjeta przez lekarzy,korzystalam ze znieczulenia w kregoslup-jesli macie niski prog bolu lub nie bedziecie w stanie zniesc bolu skurczy to polecam oczywiscie pamietajac ze na parte to nie dziala i ze "opoznia"porod.
Plusy-cisza,spokoj,obsluga,lekarze,pielegniarki,polozne-wszyscy bardzo mili,z ludzkim podejsciem,pokoje,LAZIENKA!!!,jedzonko.Nie musze chyba pisac ze dla dzieciatek i mam(podklady,wkladki) wszystko jest.Pieluszki,kosmetyki,ubranka ale czesto polozne pytalay sie czy nie mam swoich.Oczywiscie nie ma takiego obowiazku ale milo jest zobaczyc swoje dziecko we wlasnym ubranku:):)
Maz byl ze mna caly czas,podczas pobytu w pokoju zanim zaczelam rodzic,w sali porodowej i oczywiscie w pokoju obok sali operacyjnej-patrzyl przez okienko a poniewaz maialam calkowite znieczulenie chyba nie bedzie tego milo wspominal-bylo to dla niego duze przezycie.
Uwagi-dla chcacych karmic piersia-przypilnujcie aby wam ktos pomogl,poproscie!!szczegolnie dla dziewczyn rodzacych przez CC,mozna przylozyc dziecko juz na sali operacyjnej,nie bojcie sie rowniez prosic o pomoc w innych kwestiach,np.zabrania dziecka na noc,czy na kilka godzin,kazda z nas roznie sie czuje.Kazda polozna jest inna,jedna proponuje sama inna nawet nie zapyta.Zadajcie duzo pytan,pomocne po przyjsciu do domu nawet jesli uczestniczylyscie w zajeciach szkoly rodzenia.Dosc cieplo w pokojach.proponuje bardzo lekkie koszulki i szlafroczki.
Myslalam,ze wolalabym lezac sama w pokoju.Bylo dosc duzo porodow i mialam kolezanke.Uwierzcie mi,ze chyba tak jest lepiej.Taka nowa sytuacja zbliza,czlowiek nie czuje sie zagubiony.Mozna pogadac,poradzic sie .
To chyba na tyle.W razie pytan sluze pomoca.Pozdrawiam
0
0