Poród Swissmed 2

Zakładam nowy wątek. Link do poprzedniego:

http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-t112206,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród Swissmed 2

Jak ja rodziłam, to był bezprzewodowy.

troszke z innej beczki. orientujecie sie czy w swissie jest dostepny internet?

strokrotka - tak blondynka ze zdjecia to polozna, bardzo mila zreszta ;))
lekarz zawsze przychodzi gdyby cos bylo nie tak na ktg, polozna wzywa go, pozatym jak macie jakies obawy czy cos chcecie wyjasnic czy zapytac to mozna poloznej powiedziec ze chcecie rozmawiac z lekarzem, wtedy napewno poprosi bo zawsze jest jakis czuwajacy, chyba ze wszysscy sa przy operacji, ale zawsze jakis jest wolny.

Ja na samej kwalifikacji miałam "do czynienia" z lekarzem, później już jak na ktyg jeździłam to zazwyczaj z położną tylko miałam kontakt :-)

Dzięki :)
No właśnie z lekarzem się nie widziałam ... no przynajmniej tak mi się wydaje, że to nie była p.doktor :) głupio mi było wpatrywać się w identyfikator. Taka blondynka, ma zdjęcie z maluszkiem na stronie ich oddziału.
Ale z drugiej strony, tak naprawdę myślę, że lekarz nie powiedziałby mi nic więcej, w zasadzie nie był potrzebny.

Czyli zakwalifikowano Cię -gratuluję :))))
A powiedz czy z lekarzem się nie spotkałaś, wszystko z położną załatwiłaś?

A ja byłam dziś na kwalifikacji :)
I moja relacja wygląda tak: jedyny minus to brak punktu informacji ;) gdyby nie dwie dziewczyny, które siedziały na korytarzu, to nie wiedziałabym czy mam dzwonić do drzwi izby przyjęć, czy kombinować jakoś inaczej. Ale ktoś bardziej rozgarnięty pewnie by sobie poradził ;D

Czekałam ponad godzinę (lepiej weźcie coś do czytania) bo przede mną były dwie dziewczyny na ktg, jedna w środku. Po mnie też przyszły dwie, więc ten czerwiec/lipiec chyba będzie mocno oblężony.
Położna sympatyczna, najpierw spisała wszystkie daty itp, przeprowadziła króciuteńki wywiad, potem podłączyła mnie pod ktg (gdy zaczęłam się lekko kręcić i "czujnik" przestał reagować, przyszła i poprawiła nic nie mówiąc - czyli plus bo nie miała pretensji hehe ;) ), następnie zbadała mi ciśnienie i zmierzyła miednicę.
No i potem sama wyszła z propozycją, żebym obejrzała salę poporodową, odpowiedziała na milion moich pytań bardzo wyczerpująco i tyle :) za tydzień znowu mam podjechać na ktg.
Aha, pamiętajcie żeby poza kartą ciąży zabrać wynik wymazu (nie każdy ma to wpisane w kartę).

Moje odczucia co do tej pierwszej wizyty - na oddziale faktycznie cicho, spokojnie, przytulnie. Pokój (jedynka) wyglądał bardzo przyjemnie, wszędzie czysto. Czuć, że jest to poziom wyżej niż nasze szpitale. Szkoda tylko, że za standard który powinien być wszędzie, trzeba tyle płacić ;)

MAMAMAXA-zgadzam sie;))pytac prosic!
minusy:chyba nie ma ich za wiele...wazne zeby stanowczo mowicz ze nie chce sie dokarmiania czy calkowitego umycia zaraz po porodzie.

Czesc dziewczyny,z miesiecznym opoznieniem wrazenia z pobytu w Swiss.Oczywiscie jestem zadowolona i nie wyobrazam sobie rodzic w innym szpitalu.Zaczelam naturalnie ale skonczylo sie CC.Decyzja o CC zostala podjeta przez lekarzy,korzystalam ze znieczulenia w kregoslup-jesli macie niski prog bolu lub nie bedziecie w stanie zniesc bolu skurczy to polecam oczywiscie pamietajac ze na parte to nie dziala i ze "opoznia"porod.
Plusy-cisza,spokoj,obsluga,lekarze,pielegniarki,polozne-wszyscy bardzo mili,z ludzkim podejsciem,pokoje,LAZIENKA!!!,jedzonko.Nie musze chyba pisac ze dla dzieciatek i mam(podklady,wkladki) wszystko jest.Pieluszki,kosmetyki,ubranka ale czesto polozne pytalay sie czy nie mam swoich.Oczywiscie nie ma takiego obowiazku ale milo jest zobaczyc swoje dziecko we wlasnym ubranku:):)
Maz byl ze mna caly czas,podczas pobytu w pokoju zanim zaczelam rodzic,w sali porodowej i oczywiscie w pokoju obok sali operacyjnej-patrzyl przez okienko a poniewaz maialam calkowite znieczulenie chyba nie bedzie tego milo wspominal-bylo to dla niego duze przezycie.
Uwagi-dla chcacych karmic piersia-przypilnujcie aby wam ktos pomogl,poproscie!!szczegolnie dla dziewczyn rodzacych przez CC,mozna przylozyc dziecko juz na sali operacyjnej,nie bojcie sie rowniez prosic o pomoc w innych kwestiach,np.zabrania dziecka na noc,czy na kilka godzin,kazda z nas roznie sie czuje.Kazda polozna jest inna,jedna proponuje sama inna nawet nie zapyta.Zadajcie duzo pytan,pomocne po przyjsciu do domu nawet jesli uczestniczylyscie w zajeciach szkoly rodzenia.Dosc cieplo w pokojach.proponuje bardzo lekkie koszulki i szlafroczki.
Myslalam,ze wolalabym lezac sama w pokoju.Bylo dosc duzo porodow i mialam kolezanke.Uwierzcie mi,ze chyba tak jest lepiej.Taka nowa sytuacja zbliza,czlowiek nie czuje sie zagubiony.Mozna pogadac,poradzic sie .
To chyba na tyle.W razie pytan sluze pomoca.Pozdrawiam

Kamyk,
cieszę się, że masz dobre wrażenia z porodu. Czy możesz coś napisać o minusach? Zawsze dobrze się jest psychicznie przygotować:) czytałam wcześniej, że mieli problemy z maszyną do badania słuchu maluszka. Czy teraz jest wszystko ok?

Stopkrotko teraz suwaczek jest ok, napisz ,proszę, jutro jak było na kwalifikacji.
Pozdrawiam :)

Flora, nie jestem pewna, czy mój suwaczek jest dobrze ustawiony (chociaż ustawiałam go wg daty 17.07) ale dwa, trzy dni w tą czy w tą nie robią różnicy :) jakoś nie wierzę, że urodzę w terminie ;)

Nitusia - fajnie ze zdecydowalas sie tam rodzic; uwierz bedziesz czula nisamowity spokoj dzieki atmosferze tam panujacej a to napewno pozytywnie wplynie na sam porod no i malestwo;
ja wlasnie na tescie urodzilam wiec powodzenia!!!!!

Kamyk1 dzięki dziś zdecydowałam sie rodzić w swiss. w poniedziałek jade na tesk oks i zobaczymy może synuś juz bedzie z nami :P

Nitusia ;) ja bym sie nie wahala ani chwili.. czy swiss czy inny szpital, dla mnie pobyt tam byl zblizony do porodu w domu tylko ze przy zastosowaniu nowoczesnej medycyny ;)
Nie masz stresu pobytu w murach szpitalnych, zachowana jest pelna intymnosc i kameralnosc powoduje ze mimo bolu jest to najlpiekniejsza chwila w zyciu ktora mozna dodatkowo dzielic ze swoim partnerem. Kolejne dzieci czy dziecko bede rodzic tylko w swissie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

moj maz byl przy mnie na cc ale ja poprosiłam wyraznie o to lekarza, powiedzialam ze mąz nie sprawi problemu :) w salce obok to moze stac i cała rodzina wiec jakos mnie to nie przekonalo ze to takie wyjatkowe miejsce

Ja pojadę na kwalifikacje w czwartek, w środe mam moją co miesięczną wizytę.
Jak już pisałam poprzednie cc miałam 3 lata temu, wtedy miałam termin na 15 lipca :), cesarkę miałam 5-go.
Mąż był ze mną na sali operacyjnej, poprosiłam o to lekarza .Ja jestem potworną panikarą i pamietam,że jakaś babka kazała mu iśc za szybę, nie wiem czy to pilęgniarka była czy kim ona była, ale powiedziałam,że doktor pozwolił i został przy mnie.
Było mi to bardzo pomocne, podczas wbijania igły w kęgosłup bo cała się trzęsłam ze strachu i nie mogłam sie opanować i potem kiedy ją wyjmowali, a ja kolejno panikowałam ,że napewną zaczną mnie ciąć zanim zadziała znieczulenie, potem krzyczałam ,że się duszę-nacisnęli mi chyba na przeponę itd.
Potem po wyjęciu małej poszedł z nią i pediatrą-na mierzenie , ważenie, odsluzowanie itd i był ze mną na sali normalnej już
( dostałam jedynkę) do około 22-giej, i następnego dnia od rana od 8 znowu chyba do 22-giej
On pomagał mi wstać, umyć się i zajmował się małą :)
Warunki naprawdę fajne, bylismy sobie w trójeczkę.
Stopkrotko ja dzis kończę 36 tydzień czy twój suwaczek jest ok?

szymelek, mi mówiono, że przy cc mąż jest obecny w takiej salce obok i obserwuje cały zabieg. Nie wiem, czy chodziłaś po oddziale, ale ja właśnie widziałam tą salkę i tę, w której się tnie biedną rodzącą. Skurczy porodowych na pewno nie pomylimy z niczym innym ;) W ogóle wszystkie lipcówki zapraszam na nasze forum http://forum.gazeta.pl/forum/f,93859,Lip_c_owe_mamy_2010.html

cześć dziewczyny , mam mozliwość rodzenia w swiis nie wiem jednk co robic bo nei moge się zdecydować czy rodzic na Zaspie czy w swis ??? Mam do was jednka jedno pytanie, czy jak juz urodze to czy mąż będzie mógłbyć przy mnie w pokoju cały czas ???

kamyk1
czyli się nie pomylę:)
hi hi hi nie wiem czy tez tak miałyście w ciąży, ale ja nie dość, że jestem strasznie zakręcona, to mi jeszcze na mózg padłi i mam sklerozę, że hej:)
pozdrawiam Cię i maleństwo cieplutko:)
mój skarb niech jeszcze siedzi w brzusiu jak najdłużej:)

Inne tematy z forum

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...