Poród Swissmed

Dziewczyny poprosze o jakieś swieze opinie dotyczace porodu, czytałam inne wątki ale są już stare... Cena za poród naturalny to 5500 :( strasznie duzo, ale może warto, w koncu za wesele placi sie o wiele wiecej, a dla mnie narodziny maleństwa są ważniejsze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród Swissmed

Proszę Borówka ale prawda taka, że zdecyduje położna :( no ale mój poród trwał nie całe 3 godziny więc myslę, że ogólnie ćwiczenia coś dały :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Asia, bardzo dziękuje :)

http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/10,79343,5181739,Jak_cwiczyc_Miesnie_Kegla.html

Borówka tu dla Ciebie info :

Jak można się przygotować przed porodem, by zmniejszyć ryzyko obrażeń krocza?

Warto jak najczęściej wykonywać ćwiczenia Kegla czyli zaciskać mięśnie pochwy. Są badania, które pokazują, że krocza kobiet, które robiły to regularnie, łatwiej się później rozciągają. Tak samo jak tych, które pod koniec ciąży wykonywały trzy-cztery razy w tygodniu, przez pięć minut, specjalny masaż.

Na czym on polega?

Do olejku-bazy (np. ze słodkich migdałów) dodajemy witaminę E, na czubku kciuka wprowadzamy tę mieszankę do pochwy i zaczynamy rysować wewnątrz literę "U". Warto też wykonywać masaż na zewnątrz wzdłuż linii między wejściem do pochwy, a odbytem.

poszukaj w necie, jest dużo filmików jak ćwiczyć mięśnie kegla
Dodatkowo chodziłam do końca na ćwiczenia : aktywne 9 miesięcy

to chyba jednak będziesz pierwsza bo u mnie się nie zanosi :) a jak jesteś po terminie to tym bardziej. To ja czekam na relację

To być może sie spotkamy ja mialam termina na czwartek ale jakos dzidzia sie nie garnie na świat...

Mam termin na 4 listopada to wam napiszę wrażenia

Dziewczyny proszę o opinię

Asia , a mogłabyś przybliżyć na czym polega przygotowanie krocza do porodu aby nie było koniecznosci nacięcia ? - ćwiczenia jakieś ? z góry dzieki

Dziewczyny a moze napiszecie jeszcze cos o lekarzac

Moze ktos jeszcze ma jakies opinie?

aaa co do nacinania to powiedziałam że chce bez, że się przygotowywałam itp i w sumie długo mnie nie nacinali, próbowali bez, ostatecznie minimalnie mnie skubnęła więc nie było źle.

ja nie mogłam wybrać dowolnej pozycji, położna położyła mnie na łóżku i pzygotowała samolot, jak powiedziałam że chce inaczej to się zdenerwowała i powiedziała , że przecież nie będzie łapać dziecka. Chodziliśmy tam na szkołę rodzenia i położna prowadząca powiedziała że z tą pozycją to zależy na kogo się trafi, nie wszystkie są chętne do nowości. Generalnie poszło szybko i sprawnie więc jakoś mi to bardzo nie przeszkadzało ale czułam się lekko zawiedziona bo tak pięknie piszą na stronie że można przyjąć dowolną pozycję.

Nie ma żadnego problemu, żeby korzystać z wanny. Położna przygotowuje "kąpiel" na prośbę :) Ja budziłam położną o 1 w nocy. W Wannie siedziałam godzinę - duża ulga, fajne bąbelki, które łagodzą skurcze i zagłuszają ewentualne pojękiwania ;-) Ogólnie super! Mi w wannie rozwarcie zwiększyło się o jeden palec! :)

Jeśli chodzi o pozycję, to ja korzystałam z zzo, a wtedy nogi są trochę zdrętwiałe, co narzuca pozycję - na łóżku.
Można prosić o ochronę krocza, ja akurat miałam nacinane, nic nie czułam. Na szycie poprosiłam o miejscowe i nie było z tym problemu, pomimo, że miałam zzo. Bez żadnej łaski :)

Dziewczyny i jak moze ktos ma jeszcze jakas relacje z produ w Swissmedzie..np. jak tam jest z wanna w pierwszej fazie porodu? I jak z pozycja do rodzenia czy faktycznie kazda mozliwa?I jak z nacinaniem krocza??

byłam, byłam :) bardzo miło mnie przyjęli. Miałam ktg, usg i wywiad. Mam sie stawić za tydzień na kontrolę i tak już do porodu. Ponieważ mam paciorkowca, to powiedzieli,że mam długo nie czekać i jechać jak tylko coś większego zacznie się dziać,żeby mi dali antybiotyk szybciej. Poza tym nic więcej. Oczywiście za te wizyty i badania się nic nie płaci bo to już wszystko wliczone.

up....

Czekamy

czekamy na relację :-)

jutro idę na kwalifikację, zobaczę co i jak