Poród w Wejherowie

Gosma opisała swoje przeżycia więc ja opisze swoje ze Szpitala w Wejherowie.

Prze 1,5 doby leżałam na patologi ( z uwagi na wysokie ciśnienie),w pokoju miałam jedną dziewczynę,która oczekiwała na bóle porodowe po podaniu żelu...bóli dostała ok.20 i biegały koło niej 3 położne -pielęgniarki a mniej więcej co dwie godziny zjawiał się lekarz, który ją badał. Poza tym podłączano jej KTG, aby wiedzieć czy z maluchem jest ok.Wszystkie te czynności odbywały się na patolgi z uwagi iż 4 porodówki były wciąż zajęte. Mi z uwagi na nadciśnienie podano relanium (ciśnienie miałam 155/100), a ponadto co dwie godziny mierzone miałam ciśnienie i w ciągu tej 1,5 godziny trzy razy leżałam pod KTG - przez około godziny. o rodzącą dbały do samego odwiezienia jej na porodówkę (około1 w nocy), przy czym nigdy nie wykazały znudzenia i zniecierpliwienia.
Na patologii nie było żadnych minusów - wg mojej opinii.

Porodówka - same plusy,mimo iż trafiłam tam akurat podczas zmiany pielęgniarek i położnych, poród trwał w nocy. Moja położna Pani Ewa- złota kobieta, dzięki której nie byłam ani cięta ani nacięta!żadnych aluzji co do nie uczestniczenia w szkole rodzenia, wszystko mówiła, wyjaśniała. sala porodowa super wyposażona, pod prysznicem i na piłce spędziłam około 2 godzin. ŻADNYCH WAD!!!!!

Oddział poporodowy, w pokoju byłam z jedną dziewczyną i jej synkiem nerwuskiem.Miała problem z karmieniem i natknęłam się na jedną wredną siostrę, ale to był wyjątek. Poza nią miła obsługa, która znów co chwilę mierzyła ciśnienie, pomagała mi małą przystawiać do piersi. i dość często zaglądały. Pani z poradni Laktacyjnej - Super baka z fantastycznym podejściem do matki i jej maluszka. Dała dużo cennych rad!

Podsumowując:
WADY:

1.Firma cateringowa - i ich jedzenie obrzydliwe,
2.Brak środków czystości, typu papier toaletowy, ręczniki papierowe, mydło w płynie - ale tak podobno jest we wszystkich szpitalach,

ZALETY:

1.Bardzo fachowa opieka, sympatyczni lekarze, położne,pielęgniarki,

2. Robią maleństwu badania na miejscu: słuchu, oraz pobierają krew na muskowiscydoze i tarczycę (wcześniakom badają również oczy),

3.Bardzo dobra pomoc przy nauce karmienia,

4. Z uwagi iż posiadają ISO mają dużo papierów do wypisania, ale dzięki temu wszelkie szczegóły pobytu w szpitalu są odnotowane, nic nie zostaje utajone. Dowiedziałam sie,że muszą nawet do karty danej pacjentki wklejać numery z opakowań wysterylizowanych narzędzi i materiałów używanych podczas porodu.

5.Miło wspominam poród i tamtejszą obsługę, drugie dziecko oczywiście również tam zamierzam urodzić.

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Poród w Wejherowie

to zalezy tylko od Ciebie jak spodziewasz sie cesarki to moze i maz faktycznie jest potrzebny caly czas, a jesli raczej nie to moim zdaniem sala zbedna ja sie duzo dowiedzialam od innych mam dzieki temu i mialam z ich str troche wsparcia, a co maz mi doradzi jak tez pierwszy raz w tej sytuacji zreszta mial troche roboty w domu i nie moglby non stop ze mna siedziec i chyba bym sie zanudzila a tak bylo milo:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słuchajcie a jak jest z tym pokojem rodzinnym(płatnym) czy któraś z mam może brała taki pokój i była razem z mężem??
Opłaca się warto brać taki pokój?

Podobno gaz pomaga;) zobaczymy czy załapię:)

moja kumpela w szkocji rodzila z gazem tez mowila ze fajna sprawa ze porod latwy

dla nich to kłopot z wanną bo za bardzo się "pobrudzi". Ja miałam cesarkę więc aż tak się nie zagłębiałam w piłki ale chciałam skorzystać jak jeszcze leżałam na porodówce, ale nie dałam rady. Mają tam już gaz rozweselający, ponoć rewelacja

n tak coś mi świta, ze ta ze szkoly rodzenia mowila ze chyba juz sam porod odbywa sie na fotelu..mi tam mega pomogla pilka i prysznic oj to byla mega ulga.

chyba po to żeby się odprężyć tak jak pod prysznicem, bo jeśli byłby poród to musieli by mega dezynfekować to.
napewno w wannie można w pucku rodzić, ale z kolei tam jest ryzyko jeśli tfu tfu było by coś nie tak to oni nie są przygotowani w żaden sposób

ja tez nie ale wanna jest wiec pewnie jakby ktos sie mocno uparl i mial na to czas to czemu nie po cos ja tam wstawili nie.

a ja nie widzialam żeby był poród w wannie

wanna jest ale nie zawsze moze byc wolna ta sala no i nie zawsze moze byc na to czas bo mozesz przyjechac na ostatnia minute i juz nie bedzie pewnie takiej mozliwosci.

ja mam dopiero na 15 grudnia :) a czy jest możliwość w Wejherowie porodu w wannie?

kurcze dziewczyny to dawajcie na priv!!!

A ja między końcem czerwca a początkiem lipca:)

ja mam termin na 11 czerwca

ja mam na 6 czerwca

witam wszystkie czytające ten wątek
ja mam termin na 10 czerwca 2012
może znajdzie się któraś z podobnym terminem w wejherowie??

Jasne, srutu tutu...

33 lata to spokojnie można urodzic dziecko ,są strasze kobiety i rodzą zdrowe dzieci :) nie przejmuj się słowami mamy myśl o sobie ! poznaj se fajnego chłopaka i nie czekaj długo na dziecko tylko działaj dziecko to najpiekniejsze cudo świata :*

MIAŁAM PODOBNIE !!!!!!I 100%RACJI

Do mnie ta cała pani od laktacji nawet nie zajrzała :P

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (116 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

czy zdarza Wam się dać klapsa swojemu dziecku? (220 odpowiedzi)

Mam dwuletniego synka i wydaję się mi, że ostatnio sprawdza on moją cierpliwość głośnym krzykiem,...

powiedzcie, że jeszcze będzie lepiej... (23 odpowiedzi)

Moje trzymiesięczne niemowlę właśnie skończyło płakać po ponad pół godzinie...Ono jest chore, ja...