Poród w Wejherowie

Gosma opisała swoje przeżycia więc ja opisze swoje ze Szpitala w Wejherowie.

Prze 1,5 doby leżałam na patologi ( z uwagi na wysokie ciśnienie),w pokoju miałam jedną dziewczynę,która oczekiwała na bóle porodowe po podaniu żelu...bóli dostała ok.20 i biegały koło niej 3 położne -pielęgniarki a mniej więcej co dwie godziny zjawiał się lekarz, który ją badał. Poza tym podłączano jej KTG, aby wiedzieć czy z maluchem jest ok.Wszystkie te czynności odbywały się na patolgi z uwagi iż 4 porodówki były wciąż zajęte. Mi z uwagi na nadciśnienie podano relanium (ciśnienie miałam 155/100), a ponadto co dwie godziny mierzone miałam ciśnienie i w ciągu tej 1,5 godziny trzy razy leżałam pod KTG - przez około godziny. o rodzącą dbały do samego odwiezienia jej na porodówkę (około1 w nocy), przy czym nigdy nie wykazały znudzenia i zniecierpliwienia.
Na patologii nie było żadnych minusów - wg mojej opinii.

Porodówka - same plusy,mimo iż trafiłam tam akurat podczas zmiany pielęgniarek i położnych, poród trwał w nocy. Moja położna Pani Ewa- złota kobieta, dzięki której nie byłam ani cięta ani nacięta!żadnych aluzji co do nie uczestniczenia w szkole rodzenia, wszystko mówiła, wyjaśniała. sala porodowa super wyposażona, pod prysznicem i na piłce spędziłam około 2 godzin. ŻADNYCH WAD!!!!!

Oddział poporodowy, w pokoju byłam z jedną dziewczyną i jej synkiem nerwuskiem.Miała problem z karmieniem i natknęłam się na jedną wredną siostrę, ale to był wyjątek. Poza nią miła obsługa, która znów co chwilę mierzyła ciśnienie, pomagała mi małą przystawiać do piersi. i dość często zaglądały. Pani z poradni Laktacyjnej - Super baka z fantastycznym podejściem do matki i jej maluszka. Dała dużo cennych rad!

Podsumowując:
WADY:

1.Firma cateringowa - i ich jedzenie obrzydliwe,
2.Brak środków czystości, typu papier toaletowy, ręczniki papierowe, mydło w płynie - ale tak podobno jest we wszystkich szpitalach,

ZALETY:

1.Bardzo fachowa opieka, sympatyczni lekarze, położne,pielęgniarki,

2. Robią maleństwu badania na miejscu: słuchu, oraz pobierają krew na muskowiscydoze i tarczycę (wcześniakom badają również oczy),

3.Bardzo dobra pomoc przy nauce karmienia,

4. Z uwagi iż posiadają ISO mają dużo papierów do wypisania, ale dzięki temu wszelkie szczegóły pobytu w szpitalu są odnotowane, nic nie zostaje utajone. Dowiedziałam sie,że muszą nawet do karty danej pacjentki wklejać numery z opakowań wysterylizowanych narzędzi i materiałów używanych podczas porodu.

5.Miło wspominam poród i tamtejszą obsługę, drugie dziecko oczywiście również tam zamierzam urodzić.

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Poród w Wejherowie

marto-doskonale rozumiem Twoje odczucia.ja od tego szpitala bede uciekac jak najdalej...przy ewentualnej nastepnej ciazy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

witajcie dziewczyny,ja rodzilam w wejherowie 7 marca 2009.o godzinie 5.20 mialam skurcze odrazu co 3-4 minuty,wody mi nie odeszly.wyjechalam z gdyni spokojnie po 6,w szpitalu bylam kolo 7,na izbie byly jeszcze 2 rodzace.i tak chwile potrwalo zanim mnie przyjeli i zbadali.o 8.15 bylam juz na porodowce.mialam porod rodzinny,polozna pani Dorota (cudowna kobieta) pomagala,co chwile bylam podlanczana do ktg,czulam sie jak w domu.no a o 11.35 urodzilam coreczke,ktora miala 4070g. duze dziecko ale urodzilam silami natury.jestem bardzo zadowolona z tego ze rodzilam w wejherowie.jesli chodzi o oddzial polozniczy tez nie mam zastrzezen,pielegniarki byly na kazda prosbe,zawsze z usmiechem na ustach,pomagaly,radzily a najbardziej to pomocne byly przy probach karmienia piersia.nawet jedzenie szpitalne nie bylo tak tragiczne jak pisza dziewczyny,zjadalam wszystko choc mam dlugie zeby do nowego jedzenia.moja mala wypisana zostala cala i zdrowa.nie zamienlabym tej tecyzji na zaden inny szpital-polecam wszystkim
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja rodziłam w Wejherowie w sierpniu i nie mam dobrej opinii o tym szpitalu. W 35 tyg ciązy o 2 w nocy zaczeły odchodzić mi wody o 4 na izbie przyjęć zbadał mnie lekarz, który stwierdził że jest jeszcze duż wód i odesłał mnie na patologię tam zaczęłam mieć skurcze. Pielęgniarki przygotowały mi łóżko zmierzyłyl temperaturę zrobiły KTG i tyle na badanie lekarza doczekałam się dopiero o 9 rano na obchodzie gdzie miałam już 6 cm rozwarcia, kazał zaprowadzić mnie na porodówkę ale pielęgniarce się nie śpieszyło musiałam iść ją popędzać mówiąc że zaraz urodzę to się wkońcu zebrała. Na łóżko porodowe położyłam się o godz 10 a mój synek urodził sie o 10.15 na szczęście cały i zdrowy.

Ja w sierpniu rodziłam Córe w Wejh. Zapłaciłam łącznie 600zł...za poród rodzinny w sali 1-osobowej+ pokój poporodwy gdzie byłam ja,mąż i córcia.

aaaa takie "buty":)
Moni- wiec mialas farta albo dobrego lekarza prowadzacego.ogolnie w wejherowie króluje teoria-w 14 dniu.

w sumie nic się nie działo- rozwarcia prawie wcale, tylko skórcze przepowiadające ale jak powiedziałam,że będę z gdańska do nich jechać, to stwierdzili,że to daleko i lepiej żebym została. W końcu na własną prośbę wyszłam następnego dnia, bo nie było wiadomo, kiedy mogę urodzić, lekarz stwierdził,że może już a może za tydzień. Wypisałam się, powiedzieli,że zapraszają spowrotem a ja poszłam z mężem na pizze, przespałam się i wróciłam w nocy już rodzić:)

a my mielismy sie zglosic do szpitala po 10 dniach, nie 14tu :P

Betrisa-skierowali Cie ,bo pewnie po zbadaniu na izbie stwierdzili,iż byly jakies ku temu wskazania.
Jesli nic sie nie dzieje(czyt. np.brak skurczy czy ubywania wód )to w zyciu nie poloza na patologie,nie w tym szpitalu.zresztą w zadnym innym tez nie poloza tylko dlatego ze nastąpiła data wyznaczonego terminu.

tak,to własnie była dr Dubaniewicz,dobra z niej lekarka,dokładna i nie spieszyła się by zbadać kolejna cieżarną,jak robią to inni.dam znać co będzie z nami,odezwe się napewno-dzięki za te wszystkie wypowiedzi i pozdrawiam

ja tam przyszłam w terminie i mnie na patologię skierowali...

do dr Dubaniewicz całą ciążę chodziłam :)

mnie doktor Dubaniewicz tez przyjmowala na oddzial na patologie w sama wigilię.faktycznie super kobieta:))))))))))
Kasiu-niesttey w wejherowie praktykuje sie polozenie na oddzial dopiero 14 dni po terminie.tez mialam skierowanie zglosic sie w 14 dniu na patologie,ale moja corenka dala mi znac w 12 dniu ze chce juz wyjsc:)
niestety wody mialam juz zielone-taki efekt tej ich teorii czekania do 14 dni po....:/
W redlowie np klada po 10 dniach i to uwazam za bardziej prawidlowe.

o, to pewnie pani dr Dubaniewicz- jest cudowna! :)
Nie pytaj się o opłatę ;)
My się nie pytaliśmy- nie płaciliśmy. Koleżanka się spytała- gdzie się płaci za poród rodzinny? To jej powiedzieli... I zapłaciła... :)

czesc,bylam dzis w szpitalu w wejherowie i nie przyjeli mnie na patologie,bo klada dopiero jak jest 14 dni po terminie.zaopiekowali sie mna bardzo dobrze.najpierw zrobili badanie ginekologiczne(wewnatrz macicy),potem usg i ktg-profesjonalnie.siostry bardzo mile no i pani lekarz tez.wszystko co chcialam to mi powiedzialy.mowia ze jesli do 8 nie urodze to 9 mam przyjechac sie polozyc,ale mam rozwarcie na 2 cm,skrucona szyjke i powinnam urodzic szybciej.jesli chodzi o oplate by maz byl przy porodzie-to zapomnialam sie zapytac poloznych bo one sie tym zajmuja-pozdrawiam

zobaczymy jak bedzie ze mna,jutro 4.03 jade do szpitala ze skierowaniem na patologie,bo przenosze ciaze juz 10 dni-mam nadzieje ze nie bede musiala tam lezec nie wiadomo ile

rety....to chore naprawdę...
Co za szpital....
I jeszcze na dodatek jedni placą,inni nie płacą...

Znajoma w lipcu tez placila(mieszka w Redzie),
a inna w pazdzierniku nie placila(tez mieszka w Redzie) ...
Nienormalne i tyle.

dodam tylko, że my płaciliśmy teraz niedawno - w lutym 2009

my też z Gdyni, placilismy 250 zł

My jesteśmy z Gdyni i wszyscy w szpitalu nas informowali, ze za poród rodzinny będzie trzeba zapłacić 250 zł przy odbieraniu wypisu. Jak poszliśmy zapłacić to skasowano 150 zł.

miejsce zamieszkania nie ma zadnego znaczenia:DDDD

Inne tematy z forum

Polecony proktolog prywatnie -ratunku hemoroidy!! (11 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 8 m-cu ciąży i zrobiły mi się strasznie bolesne hemoroidy, są nie do...

hiv przed porodem (33 odpowiedzi)

Czy któraś z was robiła to badanie przed porodem? bo widzę, że z reguły lekarze zlecają na...

Thermomix - zamawiał ktoś ostatnio prezentację? (20 odpowiedzi)

Zamawiał ktoś ostatnio prezentację do domu tego urządzenia? Chciałabym zobaczyć jakie ma...