Poród w Wejherowie

Gosma opisała swoje przeżycia więc ja opisze swoje ze Szpitala w Wejherowie.

Prze 1,5 doby leżałam na patologi ( z uwagi na wysokie ciśnienie),w pokoju miałam jedną dziewczynę,która oczekiwała na bóle porodowe po podaniu żelu...bóli dostała ok.20 i biegały koło niej 3 położne -pielęgniarki a mniej więcej co dwie godziny zjawiał się lekarz, który ją badał. Poza tym podłączano jej KTG, aby wiedzieć czy z maluchem jest ok.Wszystkie te czynności odbywały się na patolgi z uwagi iż 4 porodówki były wciąż zajęte. Mi z uwagi na nadciśnienie podano relanium (ciśnienie miałam 155/100), a ponadto co dwie godziny mierzone miałam ciśnienie i w ciągu tej 1,5 godziny trzy razy leżałam pod KTG - przez około godziny. o rodzącą dbały do samego odwiezienia jej na porodówkę (około1 w nocy), przy czym nigdy nie wykazały znudzenia i zniecierpliwienia.
Na patologii nie było żadnych minusów - wg mojej opinii.

Porodówka - same plusy,mimo iż trafiłam tam akurat podczas zmiany pielęgniarek i położnych, poród trwał w nocy. Moja położna Pani Ewa- złota kobieta, dzięki której nie byłam ani cięta ani nacięta!żadnych aluzji co do nie uczestniczenia w szkole rodzenia, wszystko mówiła, wyjaśniała. sala porodowa super wyposażona, pod prysznicem i na piłce spędziłam około 2 godzin. ŻADNYCH WAD!!!!!

Oddział poporodowy, w pokoju byłam z jedną dziewczyną i jej synkiem nerwuskiem.Miała problem z karmieniem i natknęłam się na jedną wredną siostrę, ale to był wyjątek. Poza nią miła obsługa, która znów co chwilę mierzyła ciśnienie, pomagała mi małą przystawiać do piersi. i dość często zaglądały. Pani z poradni Laktacyjnej - Super baka z fantastycznym podejściem do matki i jej maluszka. Dała dużo cennych rad!

Podsumowując:
WADY:

1.Firma cateringowa - i ich jedzenie obrzydliwe,
2.Brak środków czystości, typu papier toaletowy, ręczniki papierowe, mydło w płynie - ale tak podobno jest we wszystkich szpitalach,

ZALETY:

1.Bardzo fachowa opieka, sympatyczni lekarze, położne,pielęgniarki,

2. Robią maleństwu badania na miejscu: słuchu, oraz pobierają krew na muskowiscydoze i tarczycę (wcześniakom badają również oczy),

3.Bardzo dobra pomoc przy nauce karmienia,

4. Z uwagi iż posiadają ISO mają dużo papierów do wypisania, ale dzięki temu wszelkie szczegóły pobytu w szpitalu są odnotowane, nic nie zostaje utajone. Dowiedziałam sie,że muszą nawet do karty danej pacjentki wklejać numery z opakowań wysterylizowanych narzędzi i materiałów używanych podczas porodu.

5.Miło wspominam poród i tamtejszą obsługę, drugie dziecko oczywiście również tam zamierzam urodzić.

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Poród w Wejherowie

dziewczyny a moze placa ci co nie mieszkaja w wejherowie?wy skad bylyscie ze chcieli oplate za porod z mezem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no fakt.mydlo i plyn są,ale to wydaje mi sie tak oczywiste,ze ich brak bylby doslownie smieszny.
Zaluję,ze dezynfekcja sal nie byla przeprowadzana,bo byc moze dzieki temu moja coreczka nie zostalaby zakazona i tyle nie musialaby cierpiec.

jeśli chodzi o płyn do dezynfekcji rąk i mydło- to są w każdej sali :) jedynie w łazienkach braki.

nam też kazali zapłacić, bo inaczej by mąż nie wszedł, tak samo babce, która była obok nas powiedzieli, za pokoik to płaciliśmy przy wyjściu już ale za poród to musieliśmy zanim poszliśmy na salę

Cyt: "2.Brak środków czystości, typu papier toaletowy, ręczniki papierowe, mydło w płynie - ale tak podobno jest we wszystkich szpitalach"

Super, że dobra opinia o Wejherowie wciąż się potwierdza. Przynajmniej jeden ze szpitali, które bierze się pod uwagę, jako pewniak.

Chciałam tylko sprostować, że nie we wszystkich szpitalach brakuje środków czystości. W Redłowie, oprócz tego wszystkiego, w każdej sali jest płyn do dezynfekcji rąk, który był używany przez lekarzy na każdym obchodzie :) Ale to tak na marginesie :)

powodzonka i lekkiego porodu:)))

powodzonka i lekkiego porodu:)))

dzieki za odpowiedz,zobaczymy co u mnie wymysla czy beda chcieli za porod rodzinny czy nie?dam znac jak moja mala zechce przyjsc na swiat,bo jestem juz po terminie a tu nic

choc zastanawiam sie jak to jest....bo pamietam przy jednej z moich wizyt na izbie jeszcze w czasie ciazy ,przyjmowano kobiete na oddzial i zapytano ją czy maż bedzie przy porodzie z zaznaczeniem ze trzeba zaplacic.Na co owa kobieta odpowiedziala,ze w takim razie musi naradzic sie z mężem.
Zauwazylam,ze czasem sie płaci a czasem nie.Pytanie zasadnicze:od czego to zależy....(?)

porod rodzinny tam nie kosztuje tylko tzw sala prywatna po porodzie juz na odziale.

Fartuch mąż dostał jeszcze na patologii (tak w pośpiechu, bo za szybko rodzenie mi szło i ledwo co na patologii wylądowaliśmy, to zaraz na porodowkę trzeba było pędzic :D)
My za rodzinny nie płaciliśmy- nikt nam nawet nie wspomniał o opłacie. Ani przy wyjściu, ani przy odbieraniu wypisu. Aż w szoku byliśmy :-)

super szpital, BYŁAM TAM W ŚWIĘTA:) ale nie byłam sama i to pewnie też wpływa na moją ocenę.Ciuchy dla męża dostajecie na izbie przyjęć, z tego co pamiętam

mam pytanie co do porodu rodzinnego,wiem ze on jest platny a jak nalezy powiedziec by nie trzeba bylo placic?gdzie maz moze nabyc specjalne ubranie do porodu-czy za to sie tez placi?na dniach mam urodzic i pytam dla informacji

bo sie nie placi.placi sie za osobna sale tzw prywatną.
No coż....ja juz nigdy nie zamierzam w tym szpitalu przebywac,ale duzo bylo winą specjalnego czasu czyli świąt...:P

na zwykłej sali. Porodówka- rewelacja, patologia- rewelacja (chociaż byłam tam tylko ok. pół godziny), oddział- rewelacja x 100 :)
Za poród rodzinny też nie musieliśmy płacić... :)

dla mnie porodowka-REWELACJA
oddział-PORAŻKA-nigdy wiecej...

mam pytanko:na jakiej sali lezalas?
zwykłej czy platnej?

ja rodziłam w Wejherowie we wtorek 17.02- śliczna córeczka :)

I jestem zachwycona! Wszystkim! Podejściem, personelem, warunkami, nawet jedzonko było pycha :-) Było mega serdecznie, córeczka od chwili wyjścia na świat była cały czas przy mnie, nie miałam nacięcia, położna przy porodzie stanowczo, silnie mnie poprowadziła- w sumie urodziłam w ok. 1,5 godziny :) Kocham wejherowski szpital :) Po porodzie położne we wszystkim pomagały, odpowiadały nawet na moje najgłupsze pytania... :) Gdy w nocy zadzwoniłam (miałam mocne drgawki po uczuleniu), położna zjawiła się po upływie ok. minuty. Także gorąco polecam rodzenie w Wejherowie :)

dla kicia

up

To jak znajdziesz chwilkę to wpadnij, pokaż Karolka :)

Inne tematy z forum

porod w słynnym szpitalu w wejherowie ---byl najwieksza pomyłką!! (214 odpowiedzi)

Moja ciaza przebiegala bez komplikacji, mialam urodzic dziewczynke,cieszylam sie ogromnie!!!...

Gdzie kupic okna PCV w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Musze wymienic okna mozecie polecic jakas sprawdzona firme.

przedszkole mapeciaki (16 odpowiedzi)

prosze o opinie o tym przedszkolu