Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie cz.2

Moja lekarka bada mnie co wizytę na fotelu plus usg brzucha i odkąd powiedziałam o skurczach to usg szyjki- i dobrze, bo miałam bardzo skróconą, co grozi przedwczesnym porodem... na szczęście 2 tyg leżenia plackiem wydłużyły ją do odpowiedniej długości :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie cz.2

Novia8 jak to wygląda ze znieczuleniem podczas cesarki ?? mnie trochę przeraża to bark czucia w nogach:)

Hej, dziewczyny :)
trzymam za Was kciuki, dacie rade!
Ja miałam CC (nieplanowane) 30 lipca 2012, jak macie jakieś pytania to odpowiem:)
Pozdrawiam

Czyli spotkamy się wszystkie na porodówce ;)
Muszę ogarnąć w najbliższym czasie torbę do szpitala, sprawdzić czy mam wszystko dla dzidziusia i zrobić ostatnie badania, bo od marca mam zamiar spokojnie odpoczywać czekając na poród :)

witaj yoasia :)

ja tak samo jak ty cieszyłam się gdy znalazłam ten wątek bo faktycznie uzyskałam dużo odpowiedzi na swoje pytania szczególnie że faktycznie większość z nas chodzi do dr Adama:)

widze że jesteś na tym samym etapie co ja :) ja jestem w 36 tc termin mam na początek marca :)

Hej Marcowe Mamuśki!
Nawet nie wiecie jak się cieszę, że trafiłam na ten wątek :)Na dzień wczorajszy nasza dzidzia ma 2600 i jesteśmy 35/36 tc.
Mam termin na połowę marca, moim lekarzem prowadzącym też jest dr Adam, no i oczywiscie mamy w planach rodzenie w redłowie.
Jesteście kopalnią wiedzy normalnie!! Bardzo mi pomogłyście - także wielkie dziękuje :) My nie chodziliśmy do szkoły rodzenia także o wielu rzeczach poprostu nie wiedziałam, a pewnie gdybym wcześniej trafila na wątek(sama nie wiem dlaczego najpierw tu nie szukałam???) to wczoraj nie męczyłabym dr pytaniami.

bombelkowa co się stało ??

Bombelkowa a co się stało??
ja byłam w sob też z myślą, że mnie przetrzymają, ale na szczęście nie :)

Dzięki za odpowiedź. To trochę straszny odgłos jak na płyn owodniowy ale przynajmniej nie muszę się martwić, że mały samobójstwo próbuje w moim brzuchu popełnić :-D

Ja takie strzykanie słysze już od kilku tygodni, nawet rozmawiałam o tym z moją gin. To się dzidziuś nagle szybciej, gwałtowniej ruszy i płyn owodniowy wydaje taki dźwięk :)

Ja na patologii leze od niedzieli. Opieka dobra, tyle ze dieta cukrzycowa w szpitalu to jakaś porażka..

No właśnie nie wiem. Zawsze przy USG wychodziło wg ostatniej miesiączki 30 marca a ostatnio było 30 marca i pod spodem 25 marca-tak jakoś dziwnie.
A właśnie powiedzcie mi dziewczyny czy czasami słyszycie w brzuchach takie dziwne strzykanie jakby kostki? Bo wczoraj słyszałam bardzo wyraźnie aż się wystraszyłam a dziś właśnie teraz usłyszałam i mi się wczorajsze strzykanie przypomniało. Co to takiego?

ale czemu wyszło Ci o tydz wcześniej? jeśli chodzi o wielkość dziecka to raczej tym nie ma co się sugerować, bo miarodajne jest tylko pierwsze USG, przecież rodzą się dzieci 2,5-3 i 4 kg
mój jest drobny jak córki, ma dopiero 1900g, więc lepiej niech posiedzi :) wg pomiarów wychodzi mu tydzień do tyłu, ale nikt mi nie powiedział, że będę rodzić tydzień później, bo jest mały...

AsiaczeK to tak jak ja. Miałam mieć termin na 30 marca i cały czas się tego trzymałam. A tydzień temu przy USG wyszło, że tydzień szybciej mogę mieć rozwiązanie.
Całe szczęście, że u Ciebie wszystko ok. Też bym leciała na IP jeśli bym choćby najmniejszą plamkę krwi zobaczyła bo to nigdy nic nie wiadomo.

no podobno 6 tyg :D straszą mnie wcześniejszym porodem, ale zaciskam mocno nogi do 18. marca :D termin mam na 20. ...

cisza cisza,

Asiaczek dobrze że wszystko gra. Ile ci jeszcze zostało ?

ale tu cisza :)
ja byłam w sob na IP i bardzo miło było :D papierki, KTG, bad ginekologiczne, dokładne USG i do domu ;)
miałam małą plamkę krwi na papierze, więc wolałam sprawdzić czy wszystko ok i na szczęście tak
poza skurczami, krótką szyjką którą mam od dawna no i doszło jeszcze małe rozwarcie, ale podobno na tym etapie w trzeciej ciąży to już standard, więc nie chcieli mnie tam zostawić :P

po 4. po sn wypisuja po 2.

dzięki za informacje zawsze coś więcej wiem :) a po ilu dniach wypisują po cesarce??

to prawda, każą leżeć płasko. Co nie zmienia postaci rzeczy, że dziecko do piersi położna przyłoży. Ze mną małego zostawiła nawet na 2-3 godzinki. Mały spał, nie ruszał się. A ja i tak leżałam. Potem zabrały go na noworodki, żebym ja mogła trochę pospać (leżąc z małym bałam się zasnąć).

I nie zawsze sami poproszą ojca do mierzenia i ważenia po cc. Czasem trzeba się o to upomnieć.

a to całkiem niedawno, i tak od razu po operacji przynoszą maluszka do karmienia czy po jakimś czasie? ja czytałam że po operacji każą leżęć płasko bez podnoszenia głowy póki nie odzyska się czucia w nogach