Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie cz.2

Moja lekarka bada mnie co wizytę na fotelu plus usg brzucha i odkąd powiedziałam o skurczach to usg szyjki- i dobrze, bo miałam bardzo skróconą, co grozi przedwczesnym porodem... na szczęście 2 tyg leżenia plackiem wydłużyły ją do odpowiedniej długości :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie cz.2

hahaha :D dlaczego sławna? lol :P
nie spotkałam jej, ale leżała ze mną Agnieszka, która wcześniej leżała z nią na sali chyba :) chyba, że to ona była tu u Agi wczoraj :)
wysyłam na priv nr tel i daj znać jak będziesz :) ja jestem w 217 jakby co, ale mogę podejść o ile się nie zgubię :D

Asiaczek Karolina leży w sali 206. Z tym, że jest trochę obolała więc zaprasza do sali jak masz ochotę ale ona nie ma siły wstać. Ja jutro będę ok 13 bo tak się z nią umówiłam. A o Tobie to głośno tam :-)...sławna jesteś.

Dzięki Bombelkowa. Przynajmniej wiem jak sobie plan dnia ułożyć.

Asiaczek przed chwilą Karolina do mnie pisała, że jest na salach położniczych i że wie, że Ty też tam jesteś bo leżysz w sali, w której ona leżała więc chyba już zdążyłyście się poznać :-)

Jeśli Karolka leży na patologii to może być trochę za wcześnie. Jak ja leżałam to kilka razy zdarzył się obchod po 10. Lepiej tak po 11 :-)

Bombelkowa nie ma problemu :-)...nie wiem o której zaczynają się odwiedziny ale mam nadzieję, że jeśli będę ok 10 to nie będzie za wcześnie...no i jeśli Asiaczek da jakiś namiar do siebie to też z nią sobie pogadam jeśli będzie miała ochotę :-)

O a więc Karolka urodziła? Daj znać mamadawidka jutro jak się dziewczyny czują!

Oj wiesz, że nie wiem....poczekaj napiszę do niej smska bo w końcu sama też muszę przecież to wiedzieć.

a nie wiesz na jakiej sali ona leży?
bo tu na patologii są dwie sale pooperacyjne z mamami po CC, ale chyba niektóre leżą też gdzie indziej

AsiaczeK ja mam w planach jutro podjechać do szpitala w Redłowie. Chcę odwiedzić karolkarumia, która 3 marca urodziła córeczkę przez cc. Termin miała na 30 marca więc trochę pobędą w szpitalu. Może i Ciebie spotkam podczas spaceru po korytarzu :-)...choć nieświadoma, że to Ty :-D

mam nadzieję wrócić do domu jeszcze w dwupaku :)

jak mus to mus! lepiej leżeć pod opieką ! odpoczywaj teraz ile sił bo jak wyjdziesz ze szpitala z Maluchem to nie da ci poleżeć. dobrze, że masz internet:)

Oj, jednak Cię zatrzymali - wiedziałam..
ale to dobrze, ja jakoś ufam tamtejszym lekarzom.. sama nie wiem wlasciwie czemu :)

tak mi powiedział lekarz na IP, że min tydzień mam leżeć, bo podają mi leki i za tydz zrobi USG porównujące, żeby zobaczyć czy przybrał i ile
mam nadzieję, że dłużej mnie trzymać nie będą i że mi wcześniej porodu nie wywołają, bo oczywiście wziął pod uwagę termin z OM, który mam na 14 marca mimo moich wyjaśnień, że cykle miałam o tydzień dłuższe i o tydzień później owulację... no ale już tu na oddziale położna zapisała ten termin 20 i mam nadzieję, że tego będą się trzymać

wolałabym iść do domu i brać te leki i przyjechać na USG za tydz, bo poza KTG nic mi tu nie robią, też mi konieczność leżenia :/ zwłaszcza przy takim nawale teraz

Przeraziła mnie ta informacja o odsyłaniu do Wejherowa. Nie wyobrażam sobie tego :( Czyli pewnie w sytuacji obłożenia o rodzinnym też można zapomnieć.... Buuuu....

Asiaczek czekaj na mnie, dziewczynę dla Tomcia przywiozę ;) nooo i najlepiej żeby Cię szybciej do domku puścili i żebyś czekała w domku :)
Liczę na to, że nie będzie takiego obłożenia bo zamierzam do ostatniej chwili czekać na poród w domu(tj ile się da) i jak mnie odeślą to do wejherowa mogę nie dojechać ;)

z tego co widzę termin masz za 2 tygodnie i tydzień masz leżeć??

no nie ma tragedii
tylko głodna jestem :P
ale dopiero od wczoraj jestem, a mam być min tydzień, więc nie wiem jak to dalej będzie ;)
dwie wredne piguły mnie przywitały tu na oddziale, brr
ale pozostałe są na szczęście ok

Asiaczek i jak tam na patologi ??? Wytrzymujesz jakoś??

jestem właśnie na patalogii w Redłowie i wczoraj faktycznie było mega obłożenie przynajmniej na patologię... dziewczyny od 8 do 15 czekały na miejsce
ja przyjechałam ok 14 i po 17 zostałam przyjęta

co do cc też jestem ciekawa czy można coś zjeść/

a do odsyłania ;) mam nadzieje, że w czerwcu nie będzie takiego tłoku.