Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie cz.2

Moja lekarka bada mnie co wizytę na fotelu plus usg brzucha i odkąd powiedziałam o skurczach to usg szyjki- i dobrze, bo miałam bardzo skróconą, co grozi przedwczesnym porodem... na szczęście 2 tyg leżenia plackiem wydłużyły ją do odpowiedniej długości :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie cz.2

Novia8 jak to wygląda ze znieczuleniem podczas cesarki ?? mnie trochę przeraża to bark czucia w nogach:)

Hej, dziewczyny :)
trzymam za Was kciuki, dacie rade!
Ja miałam CC (nieplanowane) 30 lipca 2012, jak macie jakieś pytania to odpowiem:)
Pozdrawiam

Czyli spotkamy się wszystkie na porodówce ;)
Muszę ogarnąć w najbliższym czasie torbę do szpitala, sprawdzić czy mam wszystko dla dzidziusia i zrobić ostatnie badania, bo od marca mam zamiar spokojnie odpoczywać czekając na poród :)

witaj yoasia :)

ja tak samo jak ty cieszyłam się gdy znalazłam ten wątek bo faktycznie uzyskałam dużo odpowiedzi na swoje pytania szczególnie że faktycznie większość z nas chodzi do dr Adama:)

widze że jesteś na tym samym etapie co ja :) ja jestem w 36 tc termin mam na początek marca :)

Hej Marcowe Mamuśki!
Nawet nie wiecie jak się cieszę, że trafiłam na ten wątek :)Na dzień wczorajszy nasza dzidzia ma 2600 i jesteśmy 35/36 tc.
Mam termin na połowę marca, moim lekarzem prowadzącym też jest dr Adam, no i oczywiscie mamy w planach rodzenie w redłowie.
Jesteście kopalnią wiedzy normalnie!! Bardzo mi pomogłyście - także wielkie dziękuje :) My nie chodziliśmy do szkoły rodzenia także o wielu rzeczach poprostu nie wiedziałam, a pewnie gdybym wcześniej trafila na wątek(sama nie wiem dlaczego najpierw tu nie szukałam???) to wczoraj nie męczyłabym dr pytaniami.

bombelkowa co się stało ??

Bombelkowa a co się stało??
ja byłam w sob też z myślą, że mnie przetrzymają, ale na szczęście nie :)

Dzięki za odpowiedź. To trochę straszny odgłos jak na płyn owodniowy ale przynajmniej nie muszę się martwić, że mały samobójstwo próbuje w moim brzuchu popełnić :-D

Ja takie strzykanie słysze już od kilku tygodni, nawet rozmawiałam o tym z moją gin. To się dzidziuś nagle szybciej, gwałtowniej ruszy i płyn owodniowy wydaje taki dźwięk :)

Ja na patologii leze od niedzieli. Opieka dobra, tyle ze dieta cukrzycowa w szpitalu to jakaś porażka..

No właśnie nie wiem. Zawsze przy USG wychodziło wg ostatniej miesiączki 30 marca a ostatnio było 30 marca i pod spodem 25 marca-tak jakoś dziwnie.
A właśnie powiedzcie mi dziewczyny czy czasami słyszycie w brzuchach takie dziwne strzykanie jakby kostki? Bo wczoraj słyszałam bardzo wyraźnie aż się wystraszyłam a dziś właśnie teraz usłyszałam i mi się wczorajsze strzykanie przypomniało. Co to takiego?

ale czemu wyszło Ci o tydz wcześniej? jeśli chodzi o wielkość dziecka to raczej tym nie ma co się sugerować, bo miarodajne jest tylko pierwsze USG, przecież rodzą się dzieci 2,5-3 i 4 kg
mój jest drobny jak córki, ma dopiero 1900g, więc lepiej niech posiedzi :) wg pomiarów wychodzi mu tydzień do tyłu, ale nikt mi nie powiedział, że będę rodzić tydzień później, bo jest mały...

AsiaczeK to tak jak ja. Miałam mieć termin na 30 marca i cały czas się tego trzymałam. A tydzień temu przy USG wyszło, że tydzień szybciej mogę mieć rozwiązanie.
Całe szczęście, że u Ciebie wszystko ok. Też bym leciała na IP jeśli bym choćby najmniejszą plamkę krwi zobaczyła bo to nigdy nic nie wiadomo.

no podobno 6 tyg :D straszą mnie wcześniejszym porodem, ale zaciskam mocno nogi do 18. marca :D termin mam na 20. ...

cisza cisza,

Asiaczek dobrze że wszystko gra. Ile ci jeszcze zostało ?

ale tu cisza :)
ja byłam w sob na IP i bardzo miło było :D papierki, KTG, bad ginekologiczne, dokładne USG i do domu ;)
miałam małą plamkę krwi na papierze, więc wolałam sprawdzić czy wszystko ok i na szczęście tak
poza skurczami, krótką szyjką którą mam od dawna no i doszło jeszcze małe rozwarcie, ale podobno na tym etapie w trzeciej ciąży to już standard, więc nie chcieli mnie tam zostawić :P

po 4. po sn wypisuja po 2.

dzięki za informacje zawsze coś więcej wiem :) a po ilu dniach wypisują po cesarce??

to prawda, każą leżeć płasko. Co nie zmienia postaci rzeczy, że dziecko do piersi położna przyłoży. Ze mną małego zostawiła nawet na 2-3 godzinki. Mały spał, nie ruszał się. A ja i tak leżałam. Potem zabrały go na noworodki, żebym ja mogła trochę pospać (leżąc z małym bałam się zasnąć).

I nie zawsze sami poproszą ojca do mierzenia i ważenia po cc. Czasem trzeba się o to upomnieć.

a to całkiem niedawno, i tak od razu po operacji przynoszą maluszka do karmienia czy po jakimś czasie? ja czytałam że po operacji każą leżęć płasko bez podnoszenia głowy póki nie odzyska się czucia w nogach

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...