Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie cz.2

Moja lekarka bada mnie co wizytę na fotelu plus usg brzucha i odkąd powiedziałam o skurczach to usg szyjki- i dobrze, bo miałam bardzo skróconą, co grozi przedwczesnym porodem... na szczęście 2 tyg leżenia plackiem wydłużyły ją do odpowiedniej długości :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie cz.2

hahaha :D dlaczego sławna? lol :P
nie spotkałam jej, ale leżała ze mną Agnieszka, która wcześniej leżała z nią na sali chyba :) chyba, że to ona była tu u Agi wczoraj :)
wysyłam na priv nr tel i daj znać jak będziesz :) ja jestem w 217 jakby co, ale mogę podejść o ile się nie zgubię :D

Asiaczek Karolina leży w sali 206. Z tym, że jest trochę obolała więc zaprasza do sali jak masz ochotę ale ona nie ma siły wstać. Ja jutro będę ok 13 bo tak się z nią umówiłam. A o Tobie to głośno tam :-)...sławna jesteś.

Dzięki Bombelkowa. Przynajmniej wiem jak sobie plan dnia ułożyć.

Asiaczek przed chwilą Karolina do mnie pisała, że jest na salach położniczych i że wie, że Ty też tam jesteś bo leżysz w sali, w której ona leżała więc chyba już zdążyłyście się poznać :-)

Jeśli Karolka leży na patologii to może być trochę za wcześnie. Jak ja leżałam to kilka razy zdarzył się obchod po 10. Lepiej tak po 11 :-)

Bombelkowa nie ma problemu :-)...nie wiem o której zaczynają się odwiedziny ale mam nadzieję, że jeśli będę ok 10 to nie będzie za wcześnie...no i jeśli Asiaczek da jakiś namiar do siebie to też z nią sobie pogadam jeśli będzie miała ochotę :-)

O a więc Karolka urodziła? Daj znać mamadawidka jutro jak się dziewczyny czują!

Oj wiesz, że nie wiem....poczekaj napiszę do niej smska bo w końcu sama też muszę przecież to wiedzieć.

a nie wiesz na jakiej sali ona leży?
bo tu na patologii są dwie sale pooperacyjne z mamami po CC, ale chyba niektóre leżą też gdzie indziej

AsiaczeK ja mam w planach jutro podjechać do szpitala w Redłowie. Chcę odwiedzić karolkarumia, która 3 marca urodziła córeczkę przez cc. Termin miała na 30 marca więc trochę pobędą w szpitalu. Może i Ciebie spotkam podczas spaceru po korytarzu :-)...choć nieświadoma, że to Ty :-D

mam nadzieję wrócić do domu jeszcze w dwupaku :)

jak mus to mus! lepiej leżeć pod opieką ! odpoczywaj teraz ile sił bo jak wyjdziesz ze szpitala z Maluchem to nie da ci poleżeć. dobrze, że masz internet:)

Oj, jednak Cię zatrzymali - wiedziałam..
ale to dobrze, ja jakoś ufam tamtejszym lekarzom.. sama nie wiem wlasciwie czemu :)

tak mi powiedział lekarz na IP, że min tydzień mam leżeć, bo podają mi leki i za tydz zrobi USG porównujące, żeby zobaczyć czy przybrał i ile
mam nadzieję, że dłużej mnie trzymać nie będą i że mi wcześniej porodu nie wywołają, bo oczywiście wziął pod uwagę termin z OM, który mam na 14 marca mimo moich wyjaśnień, że cykle miałam o tydzień dłuższe i o tydzień później owulację... no ale już tu na oddziale położna zapisała ten termin 20 i mam nadzieję, że tego będą się trzymać

wolałabym iść do domu i brać te leki i przyjechać na USG za tydz, bo poza KTG nic mi tu nie robią, też mi konieczność leżenia :/ zwłaszcza przy takim nawale teraz

Przeraziła mnie ta informacja o odsyłaniu do Wejherowa. Nie wyobrażam sobie tego :( Czyli pewnie w sytuacji obłożenia o rodzinnym też można zapomnieć.... Buuuu....

Asiaczek czekaj na mnie, dziewczynę dla Tomcia przywiozę ;) nooo i najlepiej żeby Cię szybciej do domku puścili i żebyś czekała w domku :)
Liczę na to, że nie będzie takiego obłożenia bo zamierzam do ostatniej chwili czekać na poród w domu(tj ile się da) i jak mnie odeślą to do wejherowa mogę nie dojechać ;)

z tego co widzę termin masz za 2 tygodnie i tydzień masz leżeć??

no nie ma tragedii
tylko głodna jestem :P
ale dopiero od wczoraj jestem, a mam być min tydzień, więc nie wiem jak to dalej będzie ;)
dwie wredne piguły mnie przywitały tu na oddziale, brr
ale pozostałe są na szczęście ok

Asiaczek i jak tam na patologi ??? Wytrzymujesz jakoś??

jestem właśnie na patalogii w Redłowie i wczoraj faktycznie było mega obłożenie przynajmniej na patologię... dziewczyny od 8 do 15 czekały na miejsce
ja przyjechałam ok 14 i po 17 zostałam przyjęta

co do cc też jestem ciekawa czy można coś zjeść/

a do odsyłania ;) mam nadzieje, że w czerwcu nie będzie takiego tłoku.

Inne tematy z forum

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...