Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Witam . Mam termin porodu wyznaczony na koniec marca 2013 r. Jestem w 25 tygodniu ciąży i jeszcze nie spakowałam torby , ponieważ nie za bardzo wiem co do niej włożyć . Proszę o pomoc i podanie takiej listy co konkretnie potrzeba właśnie tym szpitalu . Dziękuje i pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Jakbym czytała o sobie. W wypisie ani śladu o zagrożeniu życia matki i dziecka. Czekali do samego końca aż zrobiło się bardzo groźnie. Panie położne są bezczelne nabijają się z pierwródek, że nie wiemy kiedy wody odeszły że na niczym się nie znamy. Maskra! Ja rodziłam w październiku 2009 i jak widzę nic się nie zmieniło. Wszystkie kobiety, które rodziły ze mną miały cesarkę, czy była potrzebna czy nie. Hurtowo jak w rzeźni. Złoty środek na Redłowo jest taki: jeśli całą ciążę przechodziłaś PRYWATNIE do któregoś z lekarzy szpitalnych to sie toba zajmie, jeśli nie to nawet nie zajrzą. PRZYKRE!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=442773&c=1&k=160
zapraszam na nowy wątek

MamaDawidka, u mnie skurcze w podbrzuszu na ktg były 30% skurczami..
Nospe biore, przedwczoraj 3 razy 2 tab.
wczoraj 1 raz 2
i dzis tez dzien zaczełam od 2..

niestety :(

Haneczka-mi na każdej wizycie robi USG i tylko w ten sposób wygląda badanie, a no i waży mnie.
Wizytę mam we wtorek i też będę musiała zapytać o to co oznaczają takie silne skurcze w podbrzuszu. Ostatnio to myślałam, że mały chce już rączkę albo nóżkę na zewnątrz wyciągnąć tak silny był to ból. Chociaż w moim przypadku to pewnie znów powie, że to wina tego, że nospy nie biore tak jak mi kazał. I tu kolejne pytanie-bierzecie nospę?

Haneczka ! Mi sprawdza ! A czemu się pytasz ??

Haneczka.. Raczej nie ciekawie.. Skurcze mi się pojawiają.. W poniedziałek mam wizytę..
Proponuje założyć nowy wątek "mamy rodzące w szpitalu w redłowie" bo ten na telefonie przewija się strasznie długo..

bombelkowa jak tam z tobą??

mam pytanie do dziewczyn które chodzą do dr Żółtowskiego czy podczas ciązy macie sprawdzaną szyjkę czy w ogóle jesteście badane ginekologicznie??

dziwne, to musiała być jakaś wyjątkowa sytuacja, bo bywałam na IP kilka razy i maksymalnie czekałam 20 minut

Bombelkowa sorki za pytanie ale po co byłaś na IP?

ja jestem po wczorajszej wizycie na IP przerażona..
4h siedziałam i czekałam na lekarza.. jak można tyle czasu przetrzymywać ciężarne, a było nas sporo..
ciekawe czy do porodu też tak długo się czeka, czy na korytarzu się rodzi..
ech.

jeszcze raz ponawiam pytanie :) jak wygląda cesarskie cięcie w redłowie ??

ja dzisiaj zakupiłam trzy koszule do karmienia ;)))) na allegro oczywiście.

dzięki dziewczyny za rady z cały czas się uczę :)

piszecie żeby w szpitalu niczym nie smarują pupy dzidziusia ale słyszałam że warto smarować pupe bepanthenem żeby zapobiec odparzeniom

Haneczko nie warto, bo tylko przyzwyczaisz d*pkę do kremów i jak coś się pojawi to dopiero będzie problem, bo krem, który powinien leczyć nie działa, bo skóra jest do niego przyzwyczajona jakby to była jej warstwa

ja nigdy moim dziewczynom d*pek nie smarowałam od początku (po smółce tylko parafiną) i baaardzo rzadko miały uczulenia, może ze dwa razy... no i wtedy wystarczyło, że raz posmarowałam kremem i przy następnej zmianie pieluchy było zagojone :)

haneczka ja też myślałam że pranie nowych rzeczy dla dziecka w "Dzieciowym proszku" to przesada, ale potem siostra naopowiadała mi o uczuleniach, i podrażnieniu skóry aż do krwi i wolałam wszytko jendak przeprać, proszed dla dzieci stosowałam do 6 mca, potem przerzuciłam się na vizir sensitive :)

też nie do końca wierze w ten system ale dobrze że coś robią w tym kierunku bo żeby dostać od pracodawcy rmua to też trochę trwa :/ ale zadzwonie niedługo i poprosze o przesłanie żeby mieć do szpitala .

jestem już prawie spakowana :D

piszecie żeby w szpitalu niczym nie smarują pupy dzidziusia ale słyszałam że warto smarować pupe bepanthenem żeby zapobiec odparzeniom

chory ten system ubezpieczeń, bo przecież wiadomo, że każda ciężarna jest ubezpieczona.
Ja chyba muszę z zusu jakieś potwierdzenie zabrać.. sama nie wiem.

Ja jestem ubezpieczona u męża w pracy i mam cały czas ubezpieczenie , a jak byłam u lekarza w styczniu i pani w rejestracji patrzyła w ten system EWUŚ to wyświetlił jej się komunikat że nie jestem ubezpieczona.
Jak bedę szła do szpitala to wolę mięć ze sobą dowód ubezpieczenia tak dla własnego spokoju , a nie martwic sie czy system działa czy nie. BO sam poród jest stresujący , więc poco dodatkowe zmartwienia.

a jak wygląda sprawa z dowodem ubezpieczeniowym?? trzeba miec z sobą bo chyba od nowego roku nie jest potrzebny

Haneczka ja wszystko prałam.
Od A do Z. Znaczy rożek nowy, poszewki, ubranka wszystkie.
Prasowanie też.

Inne tematy z forum

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...