Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Witam . Mam termin porodu wyznaczony na koniec marca 2013 r. Jestem w 25 tygodniu ciąży i jeszcze nie spakowałam torby , ponieważ nie za bardzo wiem co do niej włożyć . Proszę o pomoc i podanie takiej listy co konkretnie potrzeba właśnie tym szpitalu . Dziękuje i pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

a oliwkę tez kupujesz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bombelkowa a jak się czujesz? Ja jestem troszkę zmęczona i plecy mnie czasem pobolewają. Zaczynam łapać małego stresa przed porodem.

ja mam narazie tylko sudokrem .

karolka ja wezmę pewnie jakiś kremik do buźki i pupy.

a w domu mam : balsam, płyn do mycia ciała i włosów, fridę, nożyczki, szczotkę do włosów, gaziki do pępuszka.
najlepiej mieć wszystko jednej firmy.. Ja mam nivea kosmetyki :)

czy do szpitala brać jakieś kosmetyki dla dziecka ( cos do mycia , oliwkę , jakiś kremik)?

a w domku co jest potrzebne do pięlęgnacji dzieciątka?

no gaz mają, nie wiem tylko czy podają go każdej na życzenie czy tylko w jakiś ekstrymalnych przypadkach bo nie dopytywałam
połozna mówiła, że odczucia są takie jak po dobrym kielichu czegoś mocniejszego:)

a jest jeszcze jedna metoda o której słyszałam- autohipnoza- ale to trzeba samemu wcześniej sobie płyty kupić i się tego nauczyć- to trochę jak medytacja, ćwiczenie umysłu i wprowadzanie swojego ciała i psychiki w stan głębszej relaksacji- tak gdyby ktoś jeszcze był zainteresowany takimi metodami

pozdrawiam:)

image

o, czyli jest już gaz?? super, chciałabym tego spróbować :)

Justyna47 - ja mam ginekologa z Redłowa i położna na SR też jest z Redłowem związana i obydwoje mówili, że nie ma takiej możliwości nawet odpłatnie, jest to związane z tym, że mają tam bardzo mało anestozjologów na stanie- z tego co wiem to ściągają nawet takich z miejskiego, żeby mieć jakicholwiek,
jest tylko gaz rozweselający, ale on bardziej przytłumia jak gupi jaś a nie znieczula

image

A orientuje się któraś z was czy możliwe jest znieczulenie w Redłowie, ewentualnie czy jest płatne ?

ja nie smarowałam i nie zamierzam niczym smarować, żeby d*pki nie przyzwyczajać :)

a na pępek używałam nierozcieńczonego spirytusu spożywczego, ponoć rozcieńczanie to dość stara metoda i lepszy jest taki czysty, mniej zabawy i lepiej się goi :)

nam położna mówiła na SR, że na początek pupę smarować tylko linimagiem, ewentualnie gdyby coś się działo ze skóą to wtedy dopiero sudocremem- bo sam sudocrem wysusza

na pępęk mówiła o dwóch "szkołach"- jedna mówi o spirytusie 70% a druga o octenisepcie- mamy obydwa śodki, zoabczymy którego użyjemym co nam jeszcze ewnetulanie powiedzą w szpitlau

my mamy 4 pajace przygotowane i tyle samo body i skarpetek
plus na powrót do domu ciepły pajac i czapa oraz bluza i rajstopy, kombinezon przywiezie mi mój maż razem z moją kurtką i bytami bo słyszałam, że to się oddaje do domu, bo nie mają gdzie przechowywać tam za bardzo w Redłowie- no chyba, że ktoś faktycznie nie ma nikogo kto może tę odzież wierzchnią zabrać- nie wiem na ile to autentyczne informacje- ale takie dostaliśmy od położnej

a ja jak tylko odpadnie pępulek nie będę używać praktycznie wogole kremów do pupci.
Będziemy używać pieluch wielorazowych, a tam nie jest wskazane, bo nie ma takiej potrzeby :)

jeśli chodzi o kremy, to lepiej nie przyzwyczajać od początku... ja nigdy dzieciom nie smarowałam niczym pup jeśli nic się nie działo, po prostu mycie chusteczkami czy wodą, potem czekałam chwilę aż wyschnie i dopiero zakładałam pieluchę, dzięki temu jak tylko coś się pojawiało to po jednym smarowaniu schodziło bez problemu :) jak pracowałam w żłobku to z przerażeniem smarowałam d*pska dwulatkom przy każdym przewijaniu, bo tak skóra była przyzwyczajona, że jeśli się nie posmarowało to od razu coś wychodziło :O dla mnie to głupota...

sudokrem jest dobry ale kiedys byl lepszy, ja mialam bepanthen nie jest drogi i w szpitalu tez go polecali.a teraz uzywam penatena.

to tak jak mój mąż ;)

No ja właśnie też uważam ze lepiej mniej zabrać i w razie czego doniosą. Znając mojego męża to będzie u mnie codziennie więc napewno doniesie jak mu powiem. Wielki szok dla tej co miała wałeczki i rogala do karmienia :-) odważna! Ja mam laktator elektryczny kupiony zresztą okazyjnie na forum naszym. Widzę ze jeszcze trochę rzeczy będę musiała dokupić dla siebie..
Ja jestem z Witomina.

ja mam sudocrem czy to wystarczy czy jeszcze jest potrzebny jakiś krem bądz maść dla dziecka?

najlepsza (naturalna) herbatka na laktację to Bocianek

Bombelkowa a skąd jesteś ? ja mieszkam w Rumi Janowie

tez go spakuj :) ja kupilam w aptece saszetki mio bio herbatka,ale jak porownywalam to w kazdej jest anyz,kopr wloski,kminek,melisa,pilam tez hippa i smak ten sam jak i sklad. a i cena podobna, ale z opini slyszalam ze lepsz jest hippa w saszetkach niz granulowana.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?