Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Witam . Mam termin porodu wyznaczony na koniec marca 2013 r. Jestem w 25 tygodniu ciąży i jeszcze nie spakowałam torby , ponieważ nie za bardzo wiem co do niej włożyć . Proszę o pomoc i podanie takiej listy co konkretnie potrzeba właśnie tym szpitalu . Dziękuje i pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

a oliwkę tez kupujesz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bombelkowa a jak się czujesz? Ja jestem troszkę zmęczona i plecy mnie czasem pobolewają. Zaczynam łapać małego stresa przed porodem.

ja mam narazie tylko sudokrem .

karolka ja wezmę pewnie jakiś kremik do buźki i pupy.

a w domu mam : balsam, płyn do mycia ciała i włosów, fridę, nożyczki, szczotkę do włosów, gaziki do pępuszka.
najlepiej mieć wszystko jednej firmy.. Ja mam nivea kosmetyki :)

czy do szpitala brać jakieś kosmetyki dla dziecka ( cos do mycia , oliwkę , jakiś kremik)?

a w domku co jest potrzebne do pięlęgnacji dzieciątka?

no gaz mają, nie wiem tylko czy podają go każdej na życzenie czy tylko w jakiś ekstrymalnych przypadkach bo nie dopytywałam
połozna mówiła, że odczucia są takie jak po dobrym kielichu czegoś mocniejszego:)

a jest jeszcze jedna metoda o której słyszałam- autohipnoza- ale to trzeba samemu wcześniej sobie płyty kupić i się tego nauczyć- to trochę jak medytacja, ćwiczenie umysłu i wprowadzanie swojego ciała i psychiki w stan głębszej relaksacji- tak gdyby ktoś jeszcze był zainteresowany takimi metodami

pozdrawiam:)

image

o, czyli jest już gaz?? super, chciałabym tego spróbować :)

Justyna47 - ja mam ginekologa z Redłowa i położna na SR też jest z Redłowem związana i obydwoje mówili, że nie ma takiej możliwości nawet odpłatnie, jest to związane z tym, że mają tam bardzo mało anestozjologów na stanie- z tego co wiem to ściągają nawet takich z miejskiego, żeby mieć jakicholwiek,
jest tylko gaz rozweselający, ale on bardziej przytłumia jak gupi jaś a nie znieczula

image

A orientuje się któraś z was czy możliwe jest znieczulenie w Redłowie, ewentualnie czy jest płatne ?

ja nie smarowałam i nie zamierzam niczym smarować, żeby d*pki nie przyzwyczajać :)

a na pępek używałam nierozcieńczonego spirytusu spożywczego, ponoć rozcieńczanie to dość stara metoda i lepszy jest taki czysty, mniej zabawy i lepiej się goi :)

nam położna mówiła na SR, że na początek pupę smarować tylko linimagiem, ewentualnie gdyby coś się działo ze skóą to wtedy dopiero sudocremem- bo sam sudocrem wysusza

na pępęk mówiła o dwóch "szkołach"- jedna mówi o spirytusie 70% a druga o octenisepcie- mamy obydwa śodki, zoabczymy którego użyjemym co nam jeszcze ewnetulanie powiedzą w szpitlau

my mamy 4 pajace przygotowane i tyle samo body i skarpetek
plus na powrót do domu ciepły pajac i czapa oraz bluza i rajstopy, kombinezon przywiezie mi mój maż razem z moją kurtką i bytami bo słyszałam, że to się oddaje do domu, bo nie mają gdzie przechowywać tam za bardzo w Redłowie- no chyba, że ktoś faktycznie nie ma nikogo kto może tę odzież wierzchnią zabrać- nie wiem na ile to autentyczne informacje- ale takie dostaliśmy od położnej

a ja jak tylko odpadnie pępulek nie będę używać praktycznie wogole kremów do pupci.
Będziemy używać pieluch wielorazowych, a tam nie jest wskazane, bo nie ma takiej potrzeby :)

jeśli chodzi o kremy, to lepiej nie przyzwyczajać od początku... ja nigdy dzieciom nie smarowałam niczym pup jeśli nic się nie działo, po prostu mycie chusteczkami czy wodą, potem czekałam chwilę aż wyschnie i dopiero zakładałam pieluchę, dzięki temu jak tylko coś się pojawiało to po jednym smarowaniu schodziło bez problemu :) jak pracowałam w żłobku to z przerażeniem smarowałam d*pska dwulatkom przy każdym przewijaniu, bo tak skóra była przyzwyczajona, że jeśli się nie posmarowało to od razu coś wychodziło :O dla mnie to głupota...

sudokrem jest dobry ale kiedys byl lepszy, ja mialam bepanthen nie jest drogi i w szpitalu tez go polecali.a teraz uzywam penatena.

to tak jak mój mąż ;)

No ja właśnie też uważam ze lepiej mniej zabrać i w razie czego doniosą. Znając mojego męża to będzie u mnie codziennie więc napewno doniesie jak mu powiem. Wielki szok dla tej co miała wałeczki i rogala do karmienia :-) odważna! Ja mam laktator elektryczny kupiony zresztą okazyjnie na forum naszym. Widzę ze jeszcze trochę rzeczy będę musiała dokupić dla siebie..
Ja jestem z Witomina.

ja mam sudocrem czy to wystarczy czy jeszcze jest potrzebny jakiś krem bądz maść dla dziecka?

najlepsza (naturalna) herbatka na laktację to Bocianek

Bombelkowa a skąd jesteś ? ja mieszkam w Rumi Janowie

tez go spakuj :) ja kupilam w aptece saszetki mio bio herbatka,ale jak porownywalam to w kazdej jest anyz,kopr wloski,kminek,melisa,pilam tez hippa i smak ten sam jak i sklad. a i cena podobna, ale z opini slyszalam ze lepsz jest hippa w saszetkach niz granulowana.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...