Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Witam . Mam termin porodu wyznaczony na koniec marca 2013 r. Jestem w 25 tygodniu ciąży i jeszcze nie spakowałam torby , ponieważ nie za bardzo wiem co do niej włożyć . Proszę o pomoc i podanie takiej listy co konkretnie potrzeba właśnie tym szpitalu . Dziękuje i pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

zamiast wody może być herbata, kawa zbożowa, ewentualnie sok jabłkowy 1:1 z wodą na początek

mnie tam nikt nie odwiedzał, bo nie było takiej potrzeby, te dwa dni leżałam i odpoczywałam a potem do domu ;) mąż nie ma prawa jazdy, więc musiałby ciągać specjalnie kogoś, żeby go przywiózł ;) przy drugim porodzie na chwilę moja mama przyjechała z moją córką, żeby dzidzię zobaczyła tylko i tyle :) ja nie miałam potrzeby odwiedzin ;) zresztą tam i tak do sali nikt nie wejdzie, odwiedziny są na korytarzu, nie miałam ochoty paradować w szlafroku przy obcych ludziach :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam laktator ręczny . A ta herbatka to jaka jest dobra?

a powiedz czy może być do picia coś innego niż niegazowana woda? nie przepadam za nią

dla dziecka na poczatek ze trzy szt body,3xpajace, 2xczapeczka, niedrapki, chusteczki nawilżane,pampersiki,kremik do pupci,pieluszki tetrowe,flanelowe daja na oddziale,rożek,jakis kocyk,sól fizjologiczna, smoczek może sie przydac.
dla Ciebie:wyniki badań,karta ciazy, ubezpieczenie,dowód os.koszula do porodu,2 pidżamy takie w których łatwo Ci bedzie karmic, stanik laktacyjny,wkładki laktacyjne, przyrzady higieniczne (pasta,szczoteczka,płyn do hig.intymnej itp.)recznik duzy i maly, wkłady poporodowe choc naprawde szpitalna lignina lepsza, majtki poporodowe najlepsze siatkowane bo skora oddycha,ale i tak mialam jednorazowe,klapki pod prysznic i do chodzenia,jesli masz dlugie wlosy pamietaj o gumce bo bedzie Ci wygodniej,woda niegazowana na poczatek starczy 1,5l potemniech Ci przywioza, sztućce,kubek,herbatka laktacyjna(na korytarzu jest czajnik,z ktorego mozna korzystac), szlafrok. i to co uwazasz za potrzebne.
Brudne ciuszki rodzina na odwiedzinach wezmie do prania a wczesniej napiszesz co potrzebujesz czystego zeby Ci przywiezli.Jesli masz laktator to wez go ze soba bo w razie co bedziesz odciagac, ja poczatek musialam recznie zeby pokarm rozbujac. nie mysl ze kaze Ci rodzine wykorzystywac ale jesli i tak beda odwiedzac to chociaz zrobia dobry uczynek ;)

Cytryneczka to co radzisz wziąć do szpitala ?

Lepiej jak rodzina przywozi,bo na sali w szafkach malo miejsca,a wypchana torba tez bedzie wadzic. na trzeci dzień mojego pobytu na sale przyszly dwie dziewczyny po cc i zeby nie nosily to pielegniarka wiozla ich rzeczy na sklepowym wozku (typu real) wozek caly byl zaladowany,jedna z nich miala duza plastkiowa walizke,torbe podrozną i dwie siatki,uwierzcie to byl widok,a wnich miala waleczki (takie zeby dziecko sie z boku nie przekrecalo, rogala do karmienia i maaase ciuszkow. a jak Panie przychodzily sprzatac to z podlogi kladla to gdzie sie tylko dalo.

w domku mam troszkę więcej ciuszków dla dzieciątka więc jak trzeba będzie wymienić na czyste to mój mąż albo moja mamuśka mi przywiezie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja miałam 3* body, 3* półśpioszki i chyba 5 pajacyków plus skarpetki, niedrapki, czapeczki

przyda się więcej, bo maluchy mogą ulewać i trzeba często przebierać :)

wiesz mogę je mieć ze sobą dużo miejsca nie zajmują . My łóżeczko i wózek kupujemy dopiero jak się maleństwo urodzi.

a po co Ci tyle ciuchów dla maluszka? w sensie albo spioszki, albo pajacyki :) czapeczkę, łapki i skarpetki też mam już w siatce.
Ja muszę dopakować jeszcze rzeczy dla siebie, ale to po nowym roku sie wezmę za to, najpierw czekam na styczeń, bo będziemy składac łóżeczko :)

mój mąż się śmieje że trzeba będzie brać samochód dostawczy żeby to wszystko zabrać ;)

ja mam do szpitala 3 śpioszki , 3 kaftaniki , 3 koszulki , 1 lub 2 pajace , 1 niedrapki , 2-3 pary skarpetek , 1 czapeczkę , 5 pieluszek tetrowych, laktator ,1 opk. pampersów newborn i rożek ręcznik -to dla dzidziusia . a dla mnie koszulka do porodu , 3 koszule do karmienia , skarpetki , majtki bawełniane i majtki poporodowe oraz podkłady po porodowe, stanik do karmienia i wkładki laktacyjne oraz ręczniki ( duzy kąpielowy i mały ) , klapki pod prysznic i kapcie . Jeszcze muszę kupić takie małe turystyczne kosmetyki największy wybór ma rossmann .

ja do szpitala mam przygotowane 3* śpioszka (biorę takie gorsze, bo szkoda brać mi śliczne na wybrudzenie od pępuszka, czy od smarowanej parafiny)
3* kaftanik i tetrową pieluszkę :)

mam nadzieję że z którąś z Was będę w tym samym czasie w szpitalu.

Będę prała wszystkie rzeczy dla dzidziusia po świetach . Moje rzeczy co zabieram do szpitala juz po prane i poprasowane leżą w szafce i czekają na spakowanie .

karolka, ja wszystko wyprane mam i poprasowane :)
oprócz wypełnienia - kołderki.
ale mam takie mniejsze wersje do wózka i to już prasowałam.

Tak, rożek tez prasowalam,kolderki i podusie pralam a prasowalam pościel.

mam pytanko z innej beczki . Czy prałyście rożek i poduszkę oraz kołderkę przed pierwszym użyciem ?

Novia8- jakieś 3 lata temu udowodniono, że autyzm nie ma nic wspólnego ze szczepionkami- one jedynie mogą pogłębić ten stan, ale jak ma ktoś gen autyzmu, który ma wyjść to i tak wyjdzie, bo to jest genetyczna choroba, a to, że rtęć ogólnie jest niezdrowa to się zgodzę, nie wywołuje jednak ona autyzmu

Ja nie byłam,zdalam sie na relacje innych dziewczyn ktore tam rodzily.jedynie zadzwonilam jak bylam juz pare dni po terminie zeby zapytac kiedy przyjechac bo w tym czsie bylo duzo pan rodzacych i brakowalo miejsc

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...