Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Witam . Mam termin porodu wyznaczony na koniec marca 2013 r. Jestem w 25 tygodniu ciąży i jeszcze nie spakowałam torby , ponieważ nie za bardzo wiem co do niej włożyć . Proszę o pomoc i podanie takiej listy co konkretnie potrzeba właśnie tym szpitalu . Dziękuje i pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Kochane!!!! A co ze szkołą rodzenia?? Chodzicie do jakieś ??? Pytam się szczególnie dziewczyn rodzących w Redłowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja rodziłam pierwszą pod koniec listopada, drugą pod koniec października i było strasznie gorąco, miałam dwie koszule nocne i mama mi musiała dowieźć po dwóch dniach takie miałam zapocone :D więc im cieńsze tym lepiej :)
a o aromaterapii nie wiedziałam, pomaga to jakoś? :) bo też w marcu będę rodzić, mam termin na 20 :)

nie polecam rodzenia w świeta, (wiem wiem, maluszek nie zna sie na kalendarzu;), strasznie okrojony personel. ja pierwsze rodzilam w Boze Cialo to byla 1 położna a rodzila ze mna równo jedna dziewczyna, mój mąż musial leciec po nią do drugiej sali bo juz bylo blisko, parte na całego a nikt nie przychodzil, nie bylo tez wtedy zadnej położnej od laktacji, drugie rodzilam 8 listopada ale zostaliśmy ze wzgledu na żółtaczke tydzien i zahaczyłam o 11 listopad to było tak samo, plusem sa spokojne obchody bo tylko lekarz i polożna

pillotka, masz rację, iwona guć prowadzi szkole rodzenia na traugutta w gdyni. Zajmuje się również laktacją i ponoć jest świetna (ja nie skorzystałam bo była akurat na urlopie).
Ja nie chodziłam na szkolę rodzenia......
teraz z perspektywy czasu myślę, że własnie tam u iwony guć wykupiłabym tylko parę zajęć na tematy, które szczególnie mnie ineteresuja,

nie o panią guć, ona chyba zdaje się nie pracuje w szpitalu?
ona nie jest z poradni laktacyjnej. jest położna i prowadzi szkołę rodzenia, chociaż pewnie prywatnie też udziela porad dotyczących laktacji.

Chodzi Wam o Panią Guć? Ona chyba też prowadziła szkołę rodzenia w redłowie. Genialna kobieta. To dzięki niej miałam laktację.

karolkarumia ja zaczynam szkołę rodzenia 19.12. Będziemy chodzić z mężem do Bobasa na Cisowej. Poleciło nam ją bardzo dużo rodziców.

Novia8 - od laktacji - pani Iwonka..? tak, ciemne grube włosy :)
pani Ewa taka jasnowłosa - miałaś z Nią kontakt?

kosmisia - ja zauważyłam, że rady położnych różniły się, bo.. co innego radziły położne od noworodków, a co innego położne od kobiet ;] zrobiłam po kilku dniach założenie, żeby o dzieciątko pytać położne od noworodków (pokoik na końcu korytarza), a z moimi problemami chodzić do położnych poporodowych (siedzą przy wejściu na oddział)

wiecie, co mi najbardziej nie odpowiada w tym szpitalu? Że nikt nie ma plakietki z tytułem i nazwiskiem w widocznym miejscu. Jest obchód, a ja nie wiem z kim rozmawiam, albo kto mi wcześniej udzielił takich i takich informacji. Jak z tymi położnymi - skąd wiedzieć, która jest dla mnie, a która do dziecka?!?!?

widzicie, każda miała inne przeżycie......
schudłam tyle ze wszystkim, dzień po porodzie miałam 7 kilo mniej a resztę potem....
moja mała strasznie długie paznokcie i mąż musiał mi dowozić nożyczki bo lekarz dał mi opr ze nie mam.....i położne poobcinały paznokcie. ja szłam z nastawieniem, że będzie ok, bo moje przyjaciółki miały dobre opinie. Jeżeli pojawia się tylko jakiś problem to wszyscy się wypinają.... laktacyjna stwierdziła, że problem jest z moim dzieckiem, a pielęgniarki, że moje piersi się do niczego nie nadają...myślę, że nie są to komentarze na miejscu.......
Wy macie dobre wspomnienia i super....ja mam złe
poród był super tak jak napisałam, ale reszta fatalna.

Ja rodziłam w redłowie w 2011 roku, w marcu.

Lekarze super. Gdyby nie ich szybka reakcja to nie wiem jak by się potoczyło zycie mojego synka. Cesarke miałam zrobioną w ciągu 30 min. od momentu przyjazdu do spzitala. Atmosfera na sali super. Wszyscy starali sie rozładowac napięcie. Panie pielęgniarki bardzo troskliwe, pomocne.

Jesli chodzi o oddział, gdzie leżałam po porodzie to połozne na ogół ok. Jedyne co - to nie podobało mi się to, że każda połozna, która była akurat na dyżurze radziła co innego. Ja osobiście miałam mętlik w głowie, jako że to moje pierwsze dziecko. Salę miałam ładną, z telewizorem. Jedyny minus to to, że byłam sama. Lekarze pediatrzy nie wypuścili nas ze szpitala dopóki się wszystko z synkiem nie unormowało.

Niestety nie pamiętam jej imienia, miała bardzo ładne ciemne grube włosy :)
A ta P. Ewa to taka blondynka? :)

Novia8 - Pani od laktacji bardzo miła, prawda? przymomnij mi Jej imię, bo mi wypadło..
rodziłam z położną o imieniu Ewa - była też super. Jak już Maluszka urodziłam to powiedziałam Jej, że następnym razem też chcę z Nią rodzić :) jak leżałam na poporodowej to przyszła nas odwiedzić :) teraz znów jestem w ciąży i mam nadzieję, że trafię na panią Ewę :D

Olka-fasolka chyba nieco przesadzasz. Pewnie że mogłaś trafić na jakś niemiłą położną, ale żeby aż tak źle było? ja tam byłam 4 dni na sali poporodowej i nie spotkałam się ani z chamstwem wręcz przeciwnie z sympatią i pomocą. O każdej porze dnia i nocy mogłam pójśc do pielęgniarek od niemowlaków i Pani od laktacji.
Jedynie co to jedzenie było wstrętne.

nożyczek do paznokci nie bierz - nie obcina się paznokci noworodkom zaraz po porodzie, tylko po jakimś czasie, 2 tygodnie? Pediatra Ci powie, ile się czeka, bo nie pamiętam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ola-fasolka: schudłaś 12kg na poporodowej sali?!? czy liczysz w tych 12kg także urodzone dziecko, wody płodowe, wodę, która Ci się w organiźmie zebrała w ostatnim trymestrze..
jakbyś przez 6 dni schudła 12kg licząc od dnia PO porodzie - to by wszyscy z problemami wagowymi chcieli tam na 6 dni na chudnięcie iść. Byłby najbardziej znany ośrodek leczenia nadwagi.
także przesadzasz, już widzę.
ja byłam przez 5 dni i było ok. Zamiast stracić pokarm, jak Ty, to miałam taki nawał, że mogłabym pół oddziału noworodków wykarmić i dziwię się do dziś, że mi wtedy cycki jednak nie pękły. Ale jakoś o to nie obwniam personelu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

na pewno bodziaki i pajace takie zapinane z przodu, bo są lepsze niż te przez głowę.....skarpetki, pieluchy tetrowe, flanelowe, pampersy....
i potwierdzam lignina lepsza niz podpaski......
dla dziecka prócz ubrań, pieluch miałam gaziki ze spirytusem i oktanisept do pępka + patyczki, sól fizjologiczną do nosa, nożyczki do paznokci. czapeczkę ubierałam tylko jak otwierałyśmy okno.....

hej!!!
ja rodziłam w Redłowie w połowie września tego roku......o ile sam poród- pomoc lekarza i położnej ( zgodzili się zeby była prócz męża siostra) super!!!! bardzo pomagali, radzili.......sala porodowa niebieska-największa, fajna, ładna z wanną- z której nie mogłam skorzystać bo nie było ciepłej wody, automatycznie prysznic tez odpadł.....
potem gehenna........
na oddziale po porodzie było zero wsparcia i pomocy.....obsługa niemiła, bezczelna wręcz chamska.......i nieważne, że było się miłym i kulturalnym....
jeżeli jest jakiś problem to na pewno Ci tam nie pomogą- moje dziecko miało oznaki wcześniactwa lub hipotrofii wewnątrzmacicznej i żółtaczkę. Przeżyłam 6 dni piekła, straciłam pokarm, schudłam 12 kilo a w ciąży przytyłam 10. komentarze pielęgniarek poniżej pasa.....lekarz pediatra może i dobry ale całkowicie bez podejścia, nic nie mówił o stanie dziecka, twierdził, że wszystko będzie na wypisie....
ja już wiem, ze drugiego dziecka tam nie urodzę........
Poród tak, opieka po porodzie NIE !!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

na salach poporodowych bardzo ciepło, żeby nie powiedzieć, że gorąco (był bardzo zimny początek kwietnia 2011). długi rękaw niepotrzebny.

U nas na sali w Redłowie było bardzo ciepło, co jakiś czas otwierałyśmy okna. Grzejniki działają zero- jedynkowo, albo wszystko, albo nic:) Długi rękaw moim zdaniem zbędny, w razie czego założysz szlafrok.

Ja akurat dostałam maści na pupę ze szpitala, ale może dlatego że u młodego dość brzydka była ta pupa, tak samo jak przynieśli mi też wodę i gaziki do przemywania zamiast chusteczek, które małego dodatkowo podrażniały:)

Są w Redłowie na położniczym przynajmniej dwie sale z własną łazienką, akurat na taką trafiłam, bardzo polecam:)

http://www.supermama.net.pl/

W Redłowie można mieć pomalowane paznokcie ;)
Ja miałam czerwone i nikomu to nie przeszkadzało.

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...