Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Witam . Mam termin porodu wyznaczony na koniec marca 2013 r. Jestem w 25 tygodniu ciąży i jeszcze nie spakowałam torby , ponieważ nie za bardzo wiem co do niej włożyć . Proszę o pomoc i podanie takiej listy co konkretnie potrzeba właśnie tym szpitalu . Dziękuje i pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

jantarka, ja na jedynke bym nie chciała :)
dwójka ewentualnie, ale nie bede wybrzydzac.. bardziej mnie martwi to, że 3 dni bez męza :( :p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak a nie zawsze trafia na skurcz,moja kolezanka miala przeciete bez skurczu... a mi sie skora nie naciagnela :)

Akurat trafiłam na 4-osobową...
Zwykle jestem niezadowolona, jak mam dzielić pokój dużą liczbą ludzi i marzyła mi się jedynka, ale... Okazało się, że w kupie raźniej. Można było sobie pogadać, miał kto popilnować maluszka. I obchody też nie były zbyt krępujące;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jantarka sala całkiem spora widzę. Spodziewałam się mniejszej :)
fajnie, czysto i przyjemnie :)

slszalam ze maja wanne ale nie maja szkolen zeby przeprowadzac porody,

Polecam podkłady pod pupę po porodzie, przydadzą się później do przewijania maluszka.
http://www.abcmalucha.eu/podklady-do-przewijania,53.html

Na położniczy trzeba wziąć ze sobą kubek i sztućce, można mieć też własny talerz. Przydadzą się ręczniki papierowe i własny mięciutki papier .

Dla mnie do karmienia najlepsza jest zwykła piżama rozpinana na guziczki, spodnie rzeczywiście mogą się nie przydać, bo dobrze, kiedy krocze sobie oddycha.

Dla takiego maleństwa polecam kosmetyki Linomag- u nas się bardzo dobrze sprawdziły, były łagodne i nie powodowały wysypki jak Nivea czy J&J.

Tak wygląda położniczy w Redłowie:
https://plus.google.com/u/0/photos/101325362680996899983/albums/5745272496719012449
http://plus.google.com/u/0/photos/101325362680996899983/albums/5745272496719012449

Podczas porodu można sobie zażyczyć aromaterapię. Jeśli rodzisz z mężem, on jest łącznikiem z położnymi. Podczas porodu nie ma przy tobie cały czas położnej, jeśli wszystko przebiega prawidłowo.

Nacięcie krocza też nie jest takie straszne, po dobrym zszyciu szybko się goi i skóra się tak nie naciąga jak przy porodzie bez nacięcia:)

szkoda, że w Redłowie nie można w wannie, zawsze mi się taki poród marzył..
no cóż, dobrze chociaż, że można w dogodnej pozycji..

a najlepsze ze wciskali mi ze urodzil sie z wewnatrz macicznym zapaleniem pluc

teraz jest ok zywe srebro ale gdyby nie ta karetka nie bylo by tak wesolo. a pierwszy wazyl 4,060 :) jakis plus ze przy porodzie w wodzie nie nacinaja krocza

Aż do Redłowa je wieźli?? Masakra, myślałam, że do Wejherowa zabierają. A teraz Twój maluszek już całkiem okej?

Ja nie rodziłam tam w wodzie bo to nie dla mnie (nie lubię być mokra hheheh). Ale moja siostra i owszem, i to dwa razy. Dla niej super sprawa to była zwłaszcza, że urodziła te swoje wielkoludy bez nacinania krocza ;) (obie córki powyżej 4600 waga)

nie podobalo mi sie w pucku nie doszkolenie pesonelu do porodow w wodzie, gdy urodzilam pielegniarka czy polozna zanuzyla mojego synka w wodzie w wannie ktorej rodzilam, zachlysnąl sie woda, reanimowali go i karetka ktora przyjechala do innego dziecka zabrala jego do redlowa, w redlowie okazalo sie ze mial zapadniete plucko od zachlysniecia w pucku nie maja zadnego sprzetu gdy z dzieckiem cos sie dzieje i wysylaja albo do redlowa albo na zaspe. popytaj w redlowie o opinie o pucku. a tak poza tym personel mily oprocz ordynatora :/

tak mozna, ja mialam ze spodniami bo bylo mi wygodniej :)

prod rodzinny w jednoosobowej sali na nowoczesnym łóżku, piłke mi polozna przyniosla, drabinek nie widzialam moze sa na drugiej sali bo do rodzinnych sa dwie,pozycje jaka chcesz polozna tylko doradza ale mozesz po swojemu bo to lozko mozna nastawiac do odpowiedniej pozycji, kapiel przed porodem mozna wziasc ale pod prysznicem. i caly czas badaja przebieg ciazy.

Samo rodzenie, czyli parte - tylko i wyłącznie na łózku :/

Ja też rodziłam pierwsze dziecko w Pucku - parte miałam w kuckach, oparta o worek sako i dla mnie to była bajka, serio!Dopiero po porodzie położyli mnie na łózku. A dlaczego Tobie Karola się mniej tam podobało niż w Redłowie? Bardzo jestem ciekawa opinii :>

Karolka nie polecam spodni bo na obchodach ciągle oglądają krocze i po prostu łatwiej zakasać wtedy trochę koszulę niż ściągać spodnie :/

Piżama do karmienia może być ze spodniami?

ja rodziłam tam drugi raz teraz, we wrzesniu - jak dla mnie może być, poza łazienką, tzn. że mogłyby być przynajmniej dwie na oddziale a nie poza nim, ale co tam!

Te majtki jednorazowe, to takie z siateczki ale, nie te guaniane jak czepki chirurgiczne ;)
Dobrym patentem jest też butelka sprint i saszetki Tantum Rosa - rozpuszczasz w ciepłej wodzie i po kapieli psikasz tym ranę (ewentualną, bo zyczę Ci by się obeszło bez cięcia).
Osobiście, choć miałam podkłady poporodowe, to zdecydowanie wolałam ligninę,która szpital oferuje bo podkłady lepią się do rany w niczym nie ułatwiając gojenia i zbytnio ją "zaparzają".
Polecam wziąć coś do pielęgnacji kikuta bo oni tam niczym nie robią, a niejednokrotnie się to paprze (u nas tak było i niestety wdała się infekcja i siedzieliśmy 2 dni dłużej :/). Ja miałam octenisept, ale teraz wzęiłabym spirytus jednak.
Nosek po narodzinach stale sie oczyszcza więc można mu w tym pomoc zakraplając po kropelce soli fizjologicznej więc tez można wziąc kilka ampułek.

O jakichś ciepłych skarpetach pamiętaj bo to zimno jeszcze będzie! :)

Karola, a jak kwestie porodu rodzinnego, planu porodu oraz korzystania z worków, drabinek, wanny?
Czy można rodzić w dowolnej pozycji, czy tylko leżąc?

Jestem naprawde b.zadowolona to był mój drugi poród i dzieki położnej p. bożence porod był bajka (bez ciecia krocza) w poruwnaniu do pierwszego gdzie rodzilam w wodzie. Panie na oddziale sa bardzo mile,pomoga i odpowiedza na kazde pytanie, ale to wszystko zalezy jak sie odnosisz do nich bo niektore pierworodki w wieku 18-19 myslaly ze wszystkie rozumy pozjadaly to sie z nimi klocily... po tym porodzie mysle ze i trzecie moglabym miec. dodam ze pierwszy mialam w pucku- porostu niebo a ziemia
polecam :)

no czekam na wasze opinie, wiem , że jeszcze czas;)

Karola i jak? zadowolona jestes? Przydałaby się jakaś świeża opinia :p

karolkarumia ja mam wg. usg 7.04, ale wg OM 27.03 :)

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...