Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Redłowie

Witam . Mam termin porodu wyznaczony na koniec marca 2013 r. Jestem w 25 tygodniu ciąży i jeszcze nie spakowałam torby , ponieważ nie za bardzo wiem co do niej włożyć . Proszę o pomoc i podanie takiej listy co konkretnie potrzeba właśnie tym szpitalu . Dziękuje i pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Poród w szpitalu Morskim w Gdyni Red?owie

MamaDawidka, ja stosowałam oliwkę Johnsona w żelu, znośna była, ale dostałam próbkę ziajki przeciw rozstępom - mama mia jakoś tak sie nazywa - super pachnie, momentalnie się wchłania i co więcej - działa.
Więc śmiało polecam, dla nie lubiących być kleistą ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie...ale jak widać w tym wypadku nie mamy wyjścia. Ja to stosuję oliwkę tylko teraz na brzuszek, bo może to coś pomoże na to, żeby rozstępów nie było lub żeby były mniejsze ale tak normalnie to nawet jak się opalam to nie używam oliwek ani kremów bo nie znoszę być tłusta...fuj. Stąd moj pomysł ze zwiększoną liczbą pieluch :-)

MamaDawidka no wlaśnie ja tak samo myślę, nie lubię oliwkowych nabłyszczaczy, pozatym o ile mi wiadomo to zatykają pory.

Ja też się nie spotkałam żeby ktośo to pytał

Zresztą ja radzę uważać na początku na wszelkie balsamy, po powrocie ze szpitala posmarowałam młodego raz i od razu go uczulił. Od tej pory stosujemy tylko oliwkę i to tylko troszkę do kapieli.

Trochę przechlapane z tą parafiną bo później dają Ci dziecko takie ufajdane od tej tłustej cieczy i martw się dalej...chyba wezmę więcej pieluch flanelowych lub tetrowych i będę miała przy sobie jak mi małego w parafinie będą na karmienie dawali.

Nie wiem czy mozna samemu, nie spotkalam si? jeszcze ?eby ktos tak chcial albo o to pytal. Tak samo nie slyszalam ?eby ktos dawal swoje kosmetyki. Zreszta moim zdaniem zwykla parafina jest duzo zdrowsza ni? jakiekolwiek kosmetyki.

a można powiedzieć, że nie chce żeby smarowali parafiną? Wezmę swój balsam i sama posmaruje sobie dziecko.. zresztą chusteczkami tez mogę przetrzeć sama..

a na kolację szampana i kawior dają ;-) czy tylko mortadela ;))))???

taki żarcik

troche sie obawiam znowu tej oxytocyny,synka tak urodziłam i te skurcze po niej są OKROPNE, a słyszalam ze bez wywoływania skurcze są słabsze,to prawda? kurde myslalam ze mi nie dodało postu

dziękuje:)chciałabym zeby tym razem obyło sie bez oxy,słyszalam ze skurcze podobno są słabsze gdy sie rodzi bez wywoływania

Mama spokojnie...dzidzi poprostu jest tak dobrze u Ciebie w brzuszku, że nie spieszy się do szarej rzeczywistości. Ale i tak pewnie jeśli w ciągu kilku dni nie będzie chciało dobrowolnie wyjść to skierują Cię na wywoływany...powodzenia-trzymam kciuki za bezkonfliktowe, szybkie rozwiązanie :-)

heheh! oszczędzają

ja jak rodziłam 3 lata temu to myli pod kranem, ponad rok temu chusteczkami :) i po jednym i po drugim smarowali parafiną
3 lata temu pępek lali gencjaną, ponad rok temu niczym, mówili, że sam ma się zagoić

ok,dobrze wiedziec ze nadal jest tam wszystko w porządku z personelem, ja mialam termin na zeszłą niedzielę, i jeszcze malenstwo nie chce wyjść:(

No ja też rodziłam tam 2,5 roku temu i wtedy tak samo jak teraz przemywali tylko chusteczkami, które brali od mamy, a do tego smarowali swoją parafiną i psikali swoim Octaniseptem.

Jak dla mnie tak, jedynie na IP mi się średnio przyjemna babeczka trafiła i jeden lekarz trochę był głupi, ale reszta super - chociaż wszystko naprawdę zależy jak się trafi, tam się jednak troszkę leży i trafia się na różnych ludzi, więc jak wszędzie - jedni są fajniejsi inni mniej, ale jak dla mnie większość była super pomocna.

redlaw napisalas ze dzieci nie są kąpane a przemywane chusteczkami nawilżającymi,2,5 roku temu jak urodzilam to polozne przemywały dzieciaki pod kranem to teraz cos sie zmieniło?

opieka ok ?? lekarze w porządku ??

Leżałam standardowo - 2 doby po porodzie, urodziłam 5 dni przed terminem, więc w sumie to o czasie. Poród rodzinny jest bezpłatny - warunkiem jest tylko to, żeby po prostu były akurat wolne sale, a z tego co wiem to są trzy.

O 1:30 w nocy zaczęły mi się jakieś skurcze w miarę regularne, o 4 byliśmy w szpitalu, okazało się że mam już 2 palce rozwarcia, położyli mnie na porodówkę, ale w sumie wszystko ucichło, więc mogłam się jeszcze normalnie przespać, bo skurcze były słabiutkie, a rozwarcie nie postępowało. No i przyszedł lekarz i powiedział, że mam za duże rozwarcie na to żeby mnie położyć na patologię i powinnam jednak urodzić, więc dostałam oksytocynę o 14:00, o 14:20 odeszły mi wody i dopiero zaczęły się skurcze, a o 14:40 urodziłam.
Ale każdy poród jest zupełnie inny, więc nie ma się co sugerować, zwłaszcza że to już mój drugi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nic nie płaciliśmy :)

Inne tematy z forum

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...