Porodówka - Redłowo czy Wejherowo?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dzień dobry, chciałabym poznać opinie na temat porodówek w Redłowie i Wejherowie, mam termin na za 2 tyg i muszę się zdecydować na któryś szpital. Chodzi mi o opinie najlepiej z tego roku- doszły mnie słuchy, że w Redłowie był jakiś remont? Ale nigdzie na 100% nie mogę się tego dowiedzieć. Interesują mnie wszystkie szczegóły (pierwsze dziecko, więc stres jest ;) ): czy trzeba mieć pieluchy, kremy dla dziecka, podkłady poporodowe, jaki personel, jakie są sale do porodu, czy jest możliwość korzystania z wanny/ prysznica... Będę wdzięczna za wszystkie informacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Porodówka - Redłowo czy Wejherowo?

W Redłowie trwa remont połoznictwa, wystarczy zadzwonic na izbe przyjec i sie dowiedziec.

proszę o informacje

a mi się cos obiło o uszy, że zamykają porodówkę w Wejherowie.

Ja rodziłam w Redłowie i byłam mega zadowolona zarówno z patologii jak i z położnictwa. Personel w Redłowie bardzo sympatyczny, jedzenko dobre, tylko lipa z łazienkami bo jedna na oddział.

a jak jest ze znieczuleniem w redlowie?

Remont w Redlowie rozpoczyna sie 20 listopada. Sama mam termin za 2 tyg i łudzę się, że zdarzę zanim tam zaczną ściany wyburzać.
Personel w szpitalu jest bardzo miły, pomocny... podkładów po porodowych mieć nie trzeba - dają, krem do pupy i pieluchy trzeba miec swoje. Co do wanny - jest jedna sala porodowa z wanna, ale jeśli poród nie następuje zzbyt szybko to w 1 fazie jest możliwość pójść pod prysznic i się wykąpać.

Rodziłam w Redłowie dwa razy, ostatni raz w lipcu. Jedna łazienka przypadała na dwie sale. Jak dla mnie jedzenie fatalne, ale da się przeżyć z pomocą rodziny. Trafiłam na taki moment, kiedy był wysyp rodzących, na sali po porodzie zanim mnie przenieśli do ogólnej spędziłam po porodzie 4 godziny, zainteresowanie ze strony personelu średnie. Nie wiem jak jest w innych szpitalach ale w Redłowie mają deficyty pościeli, prześcieradeł i doprosić się o zmianę graniczy z cudem. Można też trafić na takie łóżko na które nie ma jak wejść- pielęgniarka przynosiła stołeczek mojej współlokatorce. Niestety sale są małe, ciasne, byłam świadkiem kontroli zewnętrznej i usłyszałam, że ilość łóżek na metraż jest niezgodna z przepisami.
W czasie porodu położna bardzo pomocna, serdeczna, u mnie akcja szła szybko, więc nie mogła mnie samą zostawić:)
Co, do lekarzy z ginekologii mam mieszane uczucia, bardziej są zaangażowanie na patologii. Opieka nad maluchami w porządku, niestety położne słabo radzą sobie z problemami laktacyjnymi pacjentek.

Polecam Redłowo, rodziłam 3 tyg temu, remont miał się zacząć już we wrześniu więc tym bym się nie stresowała, bo czy zaczną tego 20 jak ktoś napisał to się jeszcze okaże ;)
większość personelu miła i pomocna, kolejek do łazienki nie ma zbyt wielkich także da się przeżyć tę jedną łazienkę na położnictwie
porodówki tym razem nie zaliczyłam więc się nie wypowiem, ale 4 lata temu miałam salę do porodu rodzinnego, piłkę prysznic bez problemu można wziąć
polecam też ze względu na brak odwiedzin na sali :)

hej :)

mogę prosić o świeże opinie i wiadomości na temat porodu w tych dwóch szpitalach ???

W Redłowie podobno trwa remont ??? wiecie czego i kiedy się kończy ??

Jak na dziś dzień wygląda sprawa ze znieczuleniami i lakami przeciwbólowymi ????
na stronach internetowych szpitali są stare informacje... :(

Pozdrawiam
Alutka

Nie stare informacje tylko nadal obowiązujące. Jeszcze nie mieli czasu się dostosować więc jadą po staremu bez znieczulenia.

Hmmmm. A myślałam że co się zmieni... Może z czasem.
Pierwszy poród 6 lat temu w Wejherowie miałam bardzo długi i bardzo bolesny, pewnie jak każdy. Ale ja miałam kiedyś pęknięta kość ogonowa i mam uszkodzony też dolny odcinek kręgosłupa więc ciężko to wspominam. Trochę się boję tego co będzie teraz bo już jakiś czas mam bóle tych samych okolic więc strach jest.

Poza tym powiem szczerze że z opinii moich dwóch koleżanek które rodziły w redlowie - dramat. Narzekaly dosłownie na wszystko i wszystkich. Łącznie z remontem, więc chciałabym posłuchać innych opinii bo nie chce się sugerować tylko tymi dwoma.

Pozdrawiam

dwa razy rodzilam w Redłowie, co prawda jakis czas temu, bo w 2012 i 2013 i polecam. Pierwszy poród rodzinny, drugi sama. Oba SN i jestem zadowolona z całokształtu.

"w tamtych czasach" znieczulenia nie było.

~Alutka a zgłaszasz to komuś czy boisz się i dalej będziesz tak "rodzić"???
Kobiety zgłaszajcie swoje przypadki bo jak tylko na forum będziecie pisać to zawsze będzie jak jest!
To nie średniowiecze nie trzeba rodzić w męczarniach!! Ale do tego nie można być biernym, ani przed ani PO fakcie..

Kochane o podaniu znieczulenia decyduje lekarz anestezjolog więc zawsze może powiedzieć że nie można było podać

a no pewnie że zgłaszałam - wtedy również, ale uparli się że dam radę, będzie dobrze i takie tam. nie jestem fanką męczarni - co to to nie :)
teraz moją ciążę prowadzi lekarz, który nie pracuje w żadnym z tych szpitali stąd moje pytania.

dzięki za odpowiedzi

Inne tematy z forum

Szybko dochodzę co robić? (4 odpowiedzi)

Siema. Mam problem mam 16 lat(chłopak) i dochodzę w 20 sekund góra 30 nie mam mocnego podniecenia...

lekarz który potrafi zebrać kilka chorób -od fizycznych do psychicznych-i postawić diagnozę (4 odpowiedzi)

młoda dziewczyna poszukuje lekarza, specjalisty ? który potrafi rozgryżć kilka poważnych chorób...

Problemy z erekcja przy dziewczynie (6 odpowiedzi)

Witam Poznałem świetną dziewczynę, przy której mam problem z erekcją. Wiem że przed nią członek...