Ja tak jak Agusia tez kupowałam na allegro od sprzedawcy tekstylia domowe i bardzo polecam, bawełna satynowa, dobrze się pierze , nie blaknie, zapinana na zamek, ogólnie wszystko ok. mam tez jedną firmy andropol tez z allegro i tez wszystko ok
00
Re: Pościel 200x200, gdzie kupię?
yecath
(14 lat temu)
Tak jest, w końcu się na ikeową zdecydowaliśmy i kupiliśmy.
Czemu dziwny wymiar :D? Wymiar jak wymiar, po prostu producenci sa dziwni, że nie robią takich kwadratowych :P
Nam się super pod kołderką śpi, ale na razie mam tylko 1 poszewkę, chciałabym jeszcze z 2 komplety... :)
10
yecath
(14 lat temu)
z Ikei wzielismy najtansza posciel, wykonana z bawełny z domieszka poliestru i czuć troszkę, ze jest taka "sztuczna", niezbyt przyjemna.
A jak ta bawełna satynowa? Co to za cudo? Też z domieszką czegoś sztucznego?
00
mjakmama
(14 lat temu)
bawełna satynowa to zwykła bawełna tylko na wierzchu ma lekki połysk ;)
00
AgusiaGda
(14 lat temu)
Ikea tak lubi - wprowadza swoje własne wymiary, żeby poszwy też u nich kupować ;)
kilka lat temu kuzynka miała taki problem z pościelą dla Synka ;) musiała zamawiać szyte na wymiar :) (jakoś Allegro jeszcze wtedy nie było przez nas oblegane)
00
asia82
(14 lat temu)
Ta bawełna satynowa to zwykła bawełna tyle ze bardziej milusia ;)
10
Kasia i Tomuś
(14 lat temu)
bawelna satynowa w Tesco w tym wymiarze -kiedys sie nadzialam i kupilam taki wlasnie, gdy potrzebowalam 160x200 ;D
00
AgusiaGda
(14 lat temu)
a może kup taką 200x220 i odejmij te 20cm? ja tak kiedyś zrobiłam :] dostaliśmy komplet australijskiej pościeli - bardzo mi się podobała ale nijak nie pasowała rozmiarowo :P więc poodejmowałam z 3 stron po ileś tam cm ;) poprzeszywałam ręcznie i pasowała :] (nie chciałam prosić Teściowej żeby zrobiła to na maszynie)
później rozpruwałam przy przeprowadzce - poszwa była akuratna żeby włożyć w nią nasz materac z łóżka ;)
00
enjoy
(14 lat temu)
tez mysle, ze Ikea celowo robi takie nietypowe rozmiary, zeby pozniej u nich poszwy kupowac. ja nigdzie indziej takiego rozmiaru nie widzialam, wszedzie 200x220.
00
sylwiaagnieszka
(14 lat temu)
Też mam kołdrę z Ikei 200x200, pościel też tam kupiłam, moja jest milutka i nie czuć sztuczności. Było to 1,5 roku temu, może teraz w Ikei mają inny asortyment.
00
~2xmama
(12 lat temu)
ja polecam pościel ANDROPOL maja prześliczne kolry,z ktorymi absolutnie nic sie nie dzieje po praniu... mam kilka kompletow
00
~malusia
(12 lat temu)
w sklepach Selene (z materacami) są kołdry 200/200
sklepy są w Gdańsku, Sopocie, Gdyni i Rumi
00
gosia_dim_
(12 lat temu)
Ja kupowałam na Matarni w Selene komplet poszewek na ten rozmiar (kołdra, poduszki, jaśki). Ceny wysokie, ale i jakość towarów dobra.
00
~Dorciaa
(12 lat temu)
ja mieszkam w Irlandii i tutaj właśnie jest rozmiar 200 na 200. z tego co wiem to Anglia też