Poszukiwania ladnego osrodka -organizacja 2 dniowej imprezy weselnej...

Witam wszystkich na forum. Wiem ze jest duzo watkow nt sali ale mi zalezy na konkretnej sali- z duza iloscia tanich noclegow i w miare niedrogiej- wieszkosc z tych sal na ktore patrzylam nie spelnia warunkow- albo za drogo, albo za malo noclegow, albo osrodek przy drodze/w centrum miasta....
Sala na 100 osob z noclegiem na mniej wiecej tyle osob i poprawinami dla wszystkich- najlepiej zeby cena za osobe w sumie (menu+nocleg+poprawiny) nie przekroczyla 220 zl i zeby to byl osrodek w lesie/nad morzem
szukam sali na koniec pazdziernika albo na kwiecien 2012.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poszukiwania ladnego osrodka -organizacja 2 dniowej imprezy weselnej...

Nie ma piękniejszego miejsca, a jeszcze milszej obsługi jak w ośrodku Neptun w Borzechowie k/Starogardu. Zadzwoń do pani Mireli tel. 508-162-577, mają też stronkę, ale nie znam adresu.

a Venus w Łapinie sprawdzałaś?

Jezeli chodzi o Venus to z tego co wiem menu ok 220 zl/os a pokoje w najtanszej wersji- 90/os- pokoj 4 osobowy wiec odpada- same noclegi to wyszlo by z 8-9 tys....niestety mnie nie stac.
Bardzo ładnie jest w osrodku Szarlota- ale tam mnie wychodzi menu+poprawiny + nocleg 280/os a to juz sporo- przeciez poza jedzeniem jest mnostwo innnych wydatkow- a ponoc gastronomia to polowa...:(

Szukałam cos o tym osrodku- owszem maja stronke ale brak jakiejkolwiek informacji o weselech, nawet nie ma zdjec sali- moze ma ktos. Tak poza tym ode mnie (Gdynia) to spory kawalek :(, ale jesli jest ladnie i tanio to nie mowie nie.. :) Jesli ktos ma jakies zdjecia z wesela to bardzo prosze o info:
shinobijapan(malpa)wp.pl

poprawka

"Szukałam cos o tym osrodku....."

To bylo nt. osrodka w Borzechowie

Re: poprawka

Tulipanek zadzwoniłam do szefowej i warunki są następujące: 170 zł wesele z poprawinami + przy dużej grupie 40 zł od osoby za nocleg czyli 210 kpl , myślę , że możesz jeszcze parę groszy utargować. Co do menu to i pasibrzych nie wytrzyma ilości i pyszności tego jadła. Jestem z Gdańska i też mi polecono ten ośrodek. Ogarniają wszystko z rewelacyjnym zespołem i atrakcjami. Spoko

Re: poprawka

Tulipanek podaj swojego priva to wyślę Ci trochę zdjęć z wesela, i inne materiały

Hm... z tych miejsc, które ja odwiedzałam to poleciłabym Ci Dworek Barwik. Jest to jakieś 30 km od Trójmiasta, w bardzo spokojnej, wiejskiej okolicy. Z założenia chyba miał to być hotel, ale nie mają klientów, pewnie ze względu na lokalizację właśnie, ale na wesela i inne imprezy nadaje się jak najbardziej. Ten obiekt działa koło dwóch lat, więc wszytko jest nowiutkie i w ładnym stylu. Wszystkiego dowiesz się z ich strony internetowej. http://www.dworekbarwik.pl/

Hej- nocleg 145/2os, menu min. 170- razem 242/os a gdzie poprawiny? :) owszem ladnie ale nie na moja kieszen :)

Ceny noclegów podane na stronie są, że tak powiem "jednorazowe". Przy takiej ilości gości z pewnością można ustalić z właścicielami bardziej dogodną cenę. Nie ma tam raczej innych gości, więc powinni się zgodzić ;)

z czystym sumieniem mogę polecić ci naszą "byłą" salę - gospodarstwo agroturystyczne u Rychertów w Kiełpinie
nasze wesele w 2010 z noclegami i poprawinami kosztowało 150 (wesele) + 15(poprawiny) + 35 (nocleg) więc nawet licząc podwyżki po 2 latach powinniście się zmieścić w cenie

dziś byłam z koleżanką - sala jest aktualnie w remoncie - nowo malowana - zamiast bordo z zielenią bedzie ecrue z bordo

http://www.rychert.gdan.pl - tu sa jeszcze "stare" zdjecia

link w mojej relacji: http://forum.trojmiasto.pl/Czy-to-ten-chlopiec-czy-to-ta-dziewczynka-kiedy-oni-dorosli-koniec-swiata-AgaB-wyszla-za-maz-t186041,1,130.html

troszkę fotek tutaj - http://forum.trojmiasto.pl/Sala-w-Kielpinie-t118248,1,11.html?hl=kiełpino#hl

jako reklama niech posłuży fakt, że w dniu naszych poprawin umowe na swoje wesele podpisał mój kuzyn, który wcześniej nie znał sali

:) jesli chodzi o gospodarstwo u rychterów to mam w planach odwiedzic, zastanawiam sie tylko czy chce wesele w stylu kaszubskim jak nic z Kaszubami nie mam wspolnego.
A moze ktos wie co o osrodku w stylu włoskim :]??

to tylko w Otominie http://www.hotelotomin.pl

ośrodek adler - zgorzałe k.stężycy. Jeśli zrobisz wesele w kwietniu to dostaniesz zniżkę :)

Namiot se kup - będziesz miała taniej:P
Żyłujecie każdą złotówę, a potem dziwicie się rozczarowaniami. BEZY!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No coz- zawsze moge nie robic poprawin albo kazac sobie samemu placic za nocleg- co zreszta jest BARDZO popularne w calej Polsce....
Jest takie przyslowie"Ludziom huk, sobie dług" ale chyba nie o to chodzi w organizowaniu wesela....
Poza tym moje wymagania nie sa nierealne- chodzi mi bardziej o pomoc w wyborze.

Zgadzam się - ADLER!!!
165zł (menu) + 40zł (nocleg) + 25zł (poprawiny) = 230, czyli niewiele więcej niż oczekujesz.
Ja tam będę miała, choc bez noclegów i poprawin.
Jest SUPER, nad samym jeziorem, przy lesie i bardzo porównywalnie do Szarloty, nad którą również się zastanawiałam, ale jest za drogo :-/

może Roma w Łapinie?

adler, adler i jeszcze raz adler! :)

hej my będziemy mieli wesele w Dworku Oleńka. Ceny ok i wiele osób nam ją polecało. dworek jest w Tuchomiu nad jeziorem i ma bardzo dużo noclegów, my mamy zarezerwowane na 80 osób ale było ich więcej.
Cena z poprawinami na ten rok to 175 zl od osoby, plus nocleg liczą od łózka nie od osoby, wychodzi od 12 do 28 za osobę w zależności jaki standard i ile osób położysz w pokoju. W cenie nie było alkoholu, soków i owoców.

co do Olenki troche boje sie ze w tym samym czasie bedzie drugie wesele na dole- a to ponoc slychac- no i goscie sie mieszaja-gdybym miala pewnosc ze drugiego wesela nie ma tez bym wybrala Olenke bo maja bogate i tanie menu i duzo noclegow, tak czy inaczej jest na mojej liscie do zobaczenia :)

hej,
polecam kompleks salino :) my tam będziemy mieli wesele. właściciel super- wszystko można dogadać

Witaj,

zgadzam sie - Baltyk w Stegnie.
Mileismy tam wesele w maju 2009 roku - goscie do dzis wspominaja.
Jesli potrzebujesz wiecej szczegolow pisz: sy123@poczta.onet.pl

Polecam Ośrodek Szarlota koło Kościerzyny. Sama planuję tam wesele w 2012 roku. Byłam już na dwóch weselach u znajomych zorganizowanych w tym miejscu i mogę tylko polecić. Sala duża, ładna z tarasem i pięknym widokiem na jezioro. Jedzenie smaczne, jest w czym wybierać i jest go dużo. Obsługa bardzo miła. Z oferty jaką otrzymałam w zeszłym tygodniu wynika, że w 2012 koszt to 175zł wesele + 35zł poprawiny (liczą tylko za te osoby, które się na poprawinach pojawią) + 35zł nocleg w domkach. Fakt w hotelu trochę drożej bo 60zł ale przecież nie wszyscy muszą spać w hotelu. Domki są ogrzewane więc od maja do września można spokojnie te parę godzin w nich odespać :) W innych miejscach być może trochę taniej ale biorąc pod uwagę fakt, że ma to być wyjątkowy dzień w naszym życiu wolę zapłacić troszkę więcej i mieć pewność, że my i nasze rodziny będziemy więcej niż zadowoleni :)

Ja również polecam Szarlote, za trzy tygodnie mam tam wesele. Miejsce jest bardzo ładne, a okolica spokojna w lesie nad jeziorem. Wesele mam na 110 osób i korzystamy z noclegów dla wszystkich. Aha...i bardzo miły personel.

ja właśnie się zawahałam przed chwilą między Adlerem a Szarlotą (podobne położenie, nad jeziorem, i chyba podobna odległośc od Gdańska), ale te domki na zdjęciach wyglądają bardzooo kiepsko ;-/
natomiast sala...może nawet ładniejsza niż w Adlerze...? :)

jak tam, Tulipanku, jakąś decyzję już podjęłaś? :)) pozdrowionka!

Lucy może warto przemyśleć sprawę z Szarlotą. Przecież o wiele ważniejsza jest ładna sala, dobre jedzenie w dużej ilości i miła obsługa niż nocleg. Bo tak szczerze mówiąc to ile goście spędzą w domkach? Jak dobrze 5 godzin snu, prysznic itp. i już trzeba wychodzić na poprawiny :) Zresztą byłam w domkach w Szarlocie i jest ok. Może powinnaś tam pojechać i sama sprawdzić?
Życzę powodzenia w szukaniu idealnej sali - ja swoją znalazłam :)

Co do domków w szarlocie to maja tylko jeden 4 osobowy caloroczny, wiec noclegi w pazdzierniku czy kwietniu wchodza w gre tylko w pensjonacie. (60/os) poza tym co do ceny to cena na 2012 t0 185/os, na 2011 180/os. Tez sie mocno zastanawialam nad Szarlota ale dla mnie cena troche za wysoka przy noclegach dla wszystkich i poprawinach.
Sam osrodek bardzo ladny, sala napewno ladniesza niz w Adlerze- bardziej elegancka.

Ja polecam Wichrowe Wzgórze w Chmielnie. Cena wyższa niż 220 zł, ale nie ma żadnych opłat dodatkowych takich jak kapslowe. W cenie są ciasta, tort, napoje, do tego do wyboru świniak/dzik albo indyki.

Mnie Wichrowe Wzgórze zupełnie nie przekonuje - zbyt "upstrzony" wystrój ;)

Tulipanku - dzięki za info o tym JEDYNYM CAŁOROCZNYM domku w Szarlocie. Ten fakt ją dyskwalifikuje, bo nie wyobrażam sobie płacic za osobę (180 + 60 = ) 240zł/os. + zapewne wypadałoby poprawiny, ech...

Zostanę więc chyba przy Adlerze, gdzie menu kosztuje 145/os + 40zł za noclegi w domkach, które podobno wszystkie są całoroczne :)

Owszem w kwietniu lub październiku w grę wchodzi tylko hotel. Jednak pozostają o wiele fajniejsze miesiące do wyboru począwszy od maja na wrześniu kończąc :) Ceny natomiast na 2012 to 175zł/os a na 2011 to 170zł/os - ceny z ofert jakie otrzymałam w zeszłym tygodniu. Z reszta najlepiej samemu zadzwonić lub zamailować i podpytać :)
Pozdrawiam!!!

Merrick:) Co do ładniejszych, cieplejszych miesięcy to masz rację, ale u nas już padło na październik (w dodatku 22-gi), więc już nie będziemy zmieniac po raz trzeci (pierwotnie miał byc maj 2012) ;))
Co do menu, to obie macie rację, ponieważ pisałam do Pani Magdy i w sprawie maja 2012, i ostatnio w sprawie października 2011, i:
2011 - 170zł/os.
2012 - 185zł/os.

Lucy rozmawiałam z p.Magdą w zeszłym tygodniu. Cena na 2012 uległa zmianie i teraz jest 175zł/os :)

gdyby nie ten październik, to zawahałabym się nad Szarlotą porządnie :)

Lucy w Szarlocie mają coś takiego jak promocja na listopad. Ty planujesz wesele prawie na koniec października więc może uda Ci się coś wynegocjować bo to przecież prawie listopad :)
Życzę powodzenia!!!

Pomysł niezły!!! :DD
Dziękuję i pozdrawiam :-)))

Gospodarstwo Agroturystyczne u Rychertów- naprawdę polecam. Sala piekna, jedzenie bez zastrzeżeń, ładne pokoje. ok 70 noclegów, super miejsce dla rodzin z dziećmi na wczasy.

a może pensjonat u stolema w ostrzycach? - jest nad jeziorem i pod lasem. wychodzi 140 zł za wesele i dodatkowo 30 zł za poprawiny. noclegi co prawda 40 zł od osoby ale jak bierzesz większość noclegów to spokojnie możesz negocjować tą cenę - nam się udało :) http://www.pensjonatustolema.pl/pl/wesela-przyjcia-komunijne.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może http://www.wiezyca.gda.pl/ ?

Inne tematy z forum

wydruk zaproszeń - jaka drukarnia? (24 odpowiedzi)

hej :) mam już swój pomysł i projekt zaproszeń, jaka drukarnie polecacie? w której drukują tanio...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??