Poszukiwanie pracy - pewne przemyślenia

Od pewnego czasu jak rzesze innych ludzi poszukuję pracy. Przeglądając oferty pracodawców i radując się wielce podziwiając "godne stawki" znakomite warunki, i wielką liczbę ogłoszeń poszukujących pracowników (nie wspomnę o kilkuset wejściach na każde ogłoszenie) myślałem że znalezienie pracy nie powinno stanowić problemu... Tymczasem fatalna sytuacja gospodarcza pozwala na masę nadużyć ze strony potencjalnych "pracodawców" - mogą przebierać w rzeszy bezrobotnych oferując bardziej niż głodowe stawki za ponadnormatywny czas pracy niezależnie od kwalifikacji. Państwo pomaga im, żyłując podatki, ZUS i nie dając nic w zamian. Z czystej ciekawości przejrzałem ogłoszenia "szukam pracy", interesowało mnie ile było wejść na ogłoszenia ... po kilka!!!
Wynika z tego że mimo wielu ofert pracodawców nie szukają oni pracowników, czekając aż będą mieć do wyboru kilka setek chętnych, wtedy są paniskami. Chora sytuacja i zniechęcająca do życia w takim kraju.
Z własnych doświadczeń wiem, że najskuteczniejsze jest pytanie wśród znajomych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poszukiwanie pracy - pewne przemyślenia

jeśli wystarczy ci 1500 to znajdziesz jeśli chcesz większe to znajomości
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no cóz,ale nasze państwo nie pozwala na normalne życie...gdyby nie wysokie haracze do ZUS-u i US pensje byłyby wyzsze a tak kazdy kombinuje i ludzie pracują za grosze...sama zaczęłam myslec o wyjeżdzie za granicę i juz szukam tam pracy....nie mam zamiaru gnić tu razem z rodziną i pracowac tylko na haracze na które i tak juz brakuje pieniedzy...

Zapewne, w 1975 roku w mojej pierwszej pracy miałem 2200 (oczywiście po trzymiesięcznym stażu za 1800), pracodawcy wykorzystują nas na tyle na ile im pozwalamy.

a gdzie za 1500 można znaleźć pracę, bo mi proponują takie stawki, ale brutto...

http://demotywatory.pl/3918698/Spotkanie-na-szczycie
Takie życiowe :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Opinie o Crist Gdynia (13 odpowiedzi)

Jak się tam pracuje ,jaka atmosfera?

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

Czy znacie firmę Nuga Best? (10 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...