Poszukiwany Pracownik Zespołu Obsługi oraz Windykacji Wierzytelności

Temat dostępny też na forum: Oliwa
Kancelaria Radców Prawnych i Adwokatów Głuchowski Siemiątkowski Zwara i Partnerzy poszukuje Pracownika Zespołu Obsługi oraz Windykacji Wierzytelności. Do obowiązków należeć będzie:
-Sporządzanie pism sądowych i wniosków egzekucyjnych;
-Sporządzanie raportów służących monitorowaniu procesów windykacyjnych;
-Ustalanie przyczyn powstania zaległości i negocjowanie warunków spłaty;
-Wsparcie Wierzyciela w sprawach bieżących;
-Wykonywanie zadań organizacyjno-administracyjnych;

Poszukujemy osób z wyższym wykształceniem bądź w trakcie studiów, mile widziane doświadczenie oraz dobra znajomość MS Office.
Zainteresowanych prosimy o przesyłanie CV z listem motywacyjnym na adres mailowy: sekretariat@kancelaria.eu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szanowni Państwo, spełniam Wasze kryteria ale mojej aplikacji Państwo nie otrzymają bo Wasze ogłoszenie nie spełnia moich kryteriów.
Ogłoszenie w takiej postaci wygląda na bardzo roszczeniowe i niekompletne, w moim odczuciu niechlujne a ja nie chcę być traktowana niechlujnie jeszcze przed rozpoczęciem współpracy.
Ogłoszenie nie zawiera najistotniejszych z punktu widzenia pracownika informacji
Chociażby o miejscu wykonywania pracy czy o orientacyjnym czasie pracy
Poza całą litanią życzeń i wymagań nie widzę co Państwo oferują
Ani nie jest podana kwota zarobków ani przewidywany rodzaj umowy/współpracy
już nie wspomnę o przewidywanych dodatkach

Państwa kancelaria nie jest aż tak znana żeby pozwolić sobie na wpisanie luźnej nazwy i żeby była kojarzona z konkretną lokalizacją

Dajcie sobie szansę i zróbcie porządne ogłoszenie
by potencjalny pracownik mógł stwierdzić czy chce dla was pracować
Dla mnie to ogłoszenie jest tak samo puste jak zapewnienie dłużnika o rychłej spłacie swoich zobowiązań
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgodnie z prośbą zamieszczam pełną treść ogłoszenia:

Pracownik Zespołu Obsługi oraz Windykacji Wierzytelności
Miejsce pracy: Gdańsk

Opis stanowiska:

Sporządzanie pism sądowych i wniosków egzekucyjnych;
Sporządzanie raportów służących monitorowaniu procesów windykacyjnych;
Ustalanie przyczyn powstania zaległości i negocjowanie warunków spłaty;
Wsparcie Wierzyciela w sprawach bieżących;
Wykonywanie zadań organizacyjno-administracyjnych;

Wymagania:

Wykształcenie wyższe lub w trakcie studiów (mile widziani studenci ostatniego roku lub absolwenci kierunków takich jak prawo, administracja, ekonomia);
Mile widziane doświadczenie w dziale windykacji należności;
Mile widziana znajomość podstaw księgowości;
Wysokie zdolności analitycznego myślenia oraz umiejętność formułowania trafnych wniosków;
Dobra znajomość MS Office (w szczególności Word i Excel);
Umiejętność działania pod presją czasu;
Samodzielność w wykonywaniu powierzonych zadań, inicjatywa w działaniu, wysoka kultura osobista, umiejętności komunikacyjne;
Systematyczność i dokładność;
Bardzo dobra organizacja pracy, umiejętność pracy w zespole i zaangażowanie.

Oferujemy:

Stabilną, rozwijającą pracę;
Ciekawą pracę w młodym zespole w renomowanej firmie;
Pracę w zespole nastawionym na realizację celu;
Szkolenie wdrożeniowe;
Niezbędne narzędzia pracy;
Atrakcyjne benefity.

Osoby zainteresowane dołączeniem do naszego zespołu prosimy o przesłanie listu motywacyjnego oraz CV z klauzulą wyrażającą zgodę na przetwarzanie danych osobowych na adres: sekretariat@kancelaria.eu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oferujemy szkolenia i narzedzia do pracy. Padlem. No łaski nie robicie .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo dziękuję, już znacznie lepiej, ogłoszenie pływa na powierzchni jednak niczym nie wabi.
To czy praca jest stabilna to czas pokaże, nie ma sensu czegoś takiego pisać w ogłoszeniu, chyba że planują Państwo zawrzeć umowę terminową dajemy na to powyżej pół roku, wtedy ten wers przestaje być pustym frazesem...
Ciekawa praca w młodym zespole - bardzo źle to brzmi,sugeruje duzą rotację, brak mentoringu i nadmierne obciążenie obowiązkami
Szkolenie wdrożeniowe jest tak naprawdę ważne dla firmy, mniej dla pracownika. Dlaczego? Bo po zmianie firmy zawsze następuje wdrożenie i nie jest to szkolenie które jest coś warte na rynku, tylko jest niezbędne do prawidlowej pracy. Nie jest jakimś bonusem i jest bardziej potrzebne wam jako firmie niż pracownikowi.
Narzędzia pracy, jeśli państwo szukają pracownika a nie podwykonawcy to jest oczywiste że narzędzia zapewnia organizator imprezy
P.S.Jak firma jest renomowana to nie musi tego pisać ;)
Jeśli mają Państwo jakieś atrakcyjne benefity to śmiało można je wymienić
Ale trzeba być ostrożnym bo jak okaże się że ich nie ma , albo sa ale nie wszystkie i nie dla każdego
to pracownik poczuje się oszukany, straci na samym początku zaufanie do firmy i motywację do pracy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na Waszym miejscu napisałbym więcej na temat benefitów. Jakie one są. Oraz podał widełki płacowe. No i trzymał się z dala od forum.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakie można podac widełki skoro wynagrodzenie jest uzależnione od odzyskanych długów?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdyby się tak uważniej przyjrzeć ogłoszeniom zamieszczanym przez wszelkiego rodzaju przedsiębiorców można by dojść do wniosku, że cały rynek pracy to jeden wielki festiwal roszczeniowości i niekompletnych ogłoszeń. Najbardziej rozbawiają ogłoszenia składające się w 20% ze zbędnego (bo pretensjonalnego) opisu firmy, która zawsze jest liderem w czymkolwiek się na co dzień zajmuje, w 70% z wymagań i innych "mile widzianych" rzeczy, oraz w 10% z tego co oferują - z czego faktycznie 10% ma sens, a cała reszta nie oznacza zupełnie nic. :D

Raz na jakiś czas występuje również inny, ascetyczny wariant superoferty - czyli ogłoszenia pozbawione 90% tego o czym piszę, czasem zamykające się w jednym-dwóch zdaniach i numerze telefonu, pod którym co naiwniejsi mogą uzyskać więcej "szczegółów". :D

Czasem sam nie wiem jak powinienem na to wszystko reagować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Ciekawą pracę w młodym zespole w renomowanej firmie"

młody zespół w renomowanej firmie - to już mówi wszystko, że należy unikać takich miejsc
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Osobe z wyższym wykształceniem lub w trakcie studiów" - a najlepiej żeby miał 5-10 lat doświadczenia.
Nie wiem czy żeby wydzwaniać i nekać ludzi telefonami o północy potrzebne jest wyższe wykształcenie?
Swoja drogą dziwie się że ludzie się tym zajmuja skoro windykator absolutnie nie ma żadnej władzy a jak za często bedzie wydzwaniał czy pókał do drzwi to można mu zrobić sparawę o nękanie.
Chcaiłbym poznać paragraf w którym jest napisane że ja jako dłużnik mam jakikolwiek obowiązek rozmowy, odpowiedzi czy jakiejś innej reakcji na zaczepki windykatorów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

prawnik/ radca prawny odnośnie ZUS - szukam (21 odpowiedzi)

nie wiem czy dobry temat; czy ktoś może polecić prawnika,radca prawnego lub kancelarię...

Stres w pracy (35 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Ile za sprzątanie? (56 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...