Potrącenie pieszego na ruchliwej, osiedlowej drodze

Opinie do artykułu: Potrącenie pieszego na ruchliwej, osiedlowej drodze.

W środę wieczorem na ul. Zeusa w Kowalach samochód potrącił pieszego. Z zapisu monitoringu wynika, że nie zachował zasad bezpieczeństwa i wszedł na jezdnię nie upewniający się, czy może to zrobić bezpiecznie.

Tuż przed godz. 20 w środę na ul. Zeusa w Kowalach doszło do potrącenia pieszego. Mężczyzna wychodził z pobliskiego sklepu i wszedł szybkim krokiem na jezdnię wprost pod fiata seicento. Zdarzenie zarejestrowały kamery osiedlowego monitoringu.

Pieszy w wyniku ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wina jest buraka na nogach

kierowca jechał przepisowo, a pieszy ma tak łazić żeby go było widać
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

i właśnie to napisałem - że bardzo możliwe że jechał przepisowo

nie przeczytałeś tekstu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

oj.

na osiedlowej drodze jest ograniczenie do 20km/h, a tu proszę Państwa wynika, że kierujący autem dużo szybciej jechał.
również wina człowieka, który nagle wyskoczył przed auto.
pół na pól proszę Państwa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

we Francji pieszy ma zawsze pierszenstwo, nawet jeśli pali się czerwone swiatlo, lata swietlne w zmianie mentalnosci
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 20

ale ja nie liczyłem ile by hamował na mokrym tylko obalałem tezę jakoby jechał 45km/h

zahamował na długości 8,3 metra - tyle hamuje Seicento gdy jedzie 45 km/h ale po suchym. Zatem ten nie mógł tyle jechać bo było mokro I bo trzeba doliczyć czas reakcji
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zaufanie

Gdybym ufał kierowcom, że jak mam pierwszeństwo czy zielone światło to mogę śmiało wchodzić, to bym pewnie już nie żył. Wsiadając za kierownicę nie liczy się już chyba nic poza jechaniem byle szybciej. Nagle przestają mieć znaczenie zakaz parkowania na przejściu, nakaz zatrzymania przed zieloną strzałką, to czy ochlapię pieszego bo są kałuże na jezdni.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak już wyjdzie że szpitala niech idzie do banku by zapłacić za rozwalony samochód
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kolejny niewolnik smarfona potrącony.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

żeby nie zabił pieszego

no i go nie zabił czyli tyle ile mógł to zrobił
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

...

Jakie możliwe przepisy niby złamał? Nie wiesz ile jechał z nagrania nie można odczytac ile km na godzinę jechał... zanim coś napiszesz to się zastanów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak zebys wiedział ze jest swieta krowa bo bandyta zakierownicą ma tak jecvhac by miał czas wychamowac

ale debil jechał jak wariat i złamał wszystkie przepisy to on spowodował wypadek i obrazenia u pieszego!
Do tumanów to nie dociera jak nawet ktos bedzie chciał cie uderzyc pierwszy a ty zrbisz unik i przywalis mu tak ze on walnie głową o beton i wyladuje wszpitalu to ty jestes winny i ty zostaniesz oskarzony i ty trafisz za kratki !! Oddawna sie to tłumaczy bezmózgowcom ze człowiek to nie auto nie mozna go w warsztacie wyklepac tylko zabic dlatego to kierowca zawsze jest odpowiedzialny za wypadek !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

a gdy wtargnie na jezdnię zza zasłaniającymi widoczność zaparkowanymi autami?

myślenie nie boli
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 1

SMS

Najważniejsze że sms-a zdążył wysłać tuż przed potrąceniem.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

optymista...

....to auto hamuje ze 100 km/h do 0 na dystansie 51,5 m
dodaj czas reakcji, opony i stan ukladu hamulcowego - nowe auto przeciez nie jest - wiec mogl jechać przepisowo...... z 30 km/h w miejscu stają sportowe auta a nie 15 letnie budzetowe wozidla - zrobcie kiedys test na mokre drodze i sprawdzcie..... znawcy za 5 gr.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

tacy debile jak ty tez maja sie dobrze bo takie lemingi jak ty niemaja mózgu Pieszy ma zawsze pierwszeństwo!

masz tak jechac bys miał czas zachamowac!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 28