Potrącenie pieszego na ruchliwej, osiedlowej drodze

Opinie do artykułu: Potrącenie pieszego na ruchliwej, osiedlowej drodze.

W środę wieczorem na ul. Zeusa w Kowalach samochód potrącił pieszego. Z zapisu monitoringu wynika, że nie zachował zasad bezpieczeństwa i wszedł na jezdnię nie upewniający się, czy może to zrobić bezpiecznie.

Tuż przed godz. 20 w środę na ul. Zeusa w Kowalach doszło do potrącenia pieszego. Mężczyzna wychodził z pobliskiego sklepu i wszedł szybkim krokiem na jezdnię wprost pod fiata seicento. Zdarzenie zarejestrowały kamery osiedlowego monitoringu.

Pieszy w wyniku ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

złościsz się bo są mądrzejsze od ciebie

i dlatego zawsze będziesz tylko niewolnikiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

ma tyle że nie wyeliminujesz pojazdów z ruchu i nie ma też sensu pogłębiać ograniczeń

rozwój cywilizacyjny bierze się z tego że możemy produkować więcej za mniej. Czas jest istotny

prawa fizyki tak myślą

ustawą ich nie zmienisz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

warunki były dobre, kierowca nie tracił panowania nad pojazdem, wzdłuż jezdni nie biegały dzieci

jak najbardziej dostosował prędkość do warunków

nie, to on musi się liczyć z tym że go zabijesz

jemu bardziej zależy

Rowerem? Jakim rowerem?

Nie posiadam roweru a ostatni raz jeździłem na nim jakieś kilkanaście lat temu. Po drogach poruszam się jedynie samochodem albo komunikacją miejską i ewentualnie pieszo. Od razu widać jak ograniczone masz myślenie skoro zakładasz, że moje „antykierowcowe” wywody muszą oznaczać, że nie mam auta i poruszam się na rowerze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

bzdury opowiadasz, historie znajomego który ma znajomego

7 lat tam mieszkałem I takich głupot nigdy nie słyszałem

A co ma ograniczenie prędkości do rozwoju cywilizacji?

Im większa dopuszczalna prędkość tym większy rozwój cywilizacyjny? Cywilizacja to nie tylko komputery, samochody czy jakakolwiek inna „technika” ale też i humanizm, dostrzeganie innego człowieka, jego słabości i reagowanie na to.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No tak, jak już prawo nie mówi konkretnie

to kierowca jest zwolniony z myślenia.

Ani takie okoliczności

że jest to osiedle mieszkaniowe, sklepy. W takim miejscu można często gęsto napotkać dzieci, które nawet jeżeli mają jakieś pojęcie o przepisach ruchu drogowego to nie ani nie potrafią ocenić sytuacji tak jak dorosły ani nie zachowają się tak jak dorosły bo układ nerwowy nadal się rozwija i działa nieco inaczej. Dzieci możesz uczyć, przestrzegać, one same mogą mieć w tym względzie jakieś przykre doświadczenia a mimo to popełnią błąd.

Myślcie tak dalej

A potem jest wielkie zdziwienie polskich kierowców po zetknięciu z zagraniczną policją i tamtejszymi regulacjami. Jak to, dlaczego? Poczytaj sobie przepisy jakie obowiązują w krajach skandynawskich, zwłaszcza Norwegii czy UK. Wisi mi czy w to wierzysz czy nie bo to nie ja będę ofiarą impotencji umysłowej. No ale fakt, takie osoby jak Ty to pewnie co najwyżej na Kaszuby się wybierają więc zetknięcie z antypolskim Zachodem mało prawdopodobne.

W jaki metr? Maksymalnie pół metra!

Kolejny ekspert się znalazł, poszukaj ile faktycznie wynosi droga hamowania z takiej prędkości.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

widac że ktoś tutaj na telefonik zerka

Zamiast dbac o swoje i innych bezpieczeństwo

co za dyrdymały

Nawet w strefie musisz sie rozgladac jak chcesz wejsc na ulice, nie ma czegos takiego jak bezwzgledne pierwszenstwo, zawsze mozesz dostac strzała jak pancio bez rozglądania się na lewo i prawo

proszę zaznajomić się z tym znakiem i z jego opisem,kierowca wjeżdzając na taki teren musi spodziwać się takich sytuacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

co ty chrzanisz

Psiarnia ma obowiazek wpisywac nadmierna predkosc bo statystyki a poza tym potem z tego kasa jest na infrastrukture czyli modernizacje drog, doucz sie albo pogadaj z kims kto ma pojecie o tym kraju

no i co, ale wchodzić przed auto bez rozglądania się nie wolno

I chłop połamany

i powinna codziennie Ciebie pałować

Tak jeżdżą 150 przez progi i zabijają ludzi imbecylu

nawet jak jest strefa to wbiegać lub wchodzić pod auto nie wolno

Wina pieszego