Potrącenie pieszego na ruchliwej, osiedlowej drodze

Opinie do artykułu: Potrącenie pieszego na ruchliwej, osiedlowej drodze.

W środę wieczorem na ul. Zeusa w Kowalach samochód potrącił pieszego. Z zapisu monitoringu wynika, że nie zachował zasad bezpieczeństwa i wszedł na jezdnię nie upewniający się, czy może to zrobić bezpiecznie.

Tuż przed godz. 20 w środę na ul. Zeusa w Kowalach doszło do potrącenia pieszego. Mężczyzna wychodził z pobliskiego sklepu i wszedł szybkim krokiem na jezdnię wprost pod fiata seicento. Zdarzenie zarejestrowały kamery osiedlowego monitoringu.

Pieszy w wyniku ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

otóż to!

Miejsce widać fatalne, bloki, samochody parkowane w poprzek, przecież na takich odcinkach wszędzie powinna być strefa zamieszkania!!! Jest tam aż tempo 30!, ale to do czegoś zobowiązuje k. j. mac!!! Polak nie rozumie po co jest to ograniczenie, że jadąc ma właśnie gapić się na to, co się dzieje przy drodze, czy rower jakiś nie jedzie, jakiś dzieciak za samochodem nie zbliża się do jezdni i bezpiecznie przejechać!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przez pewien

czas po zjednoczeniu Niemiec, produkowano również trabanty z silnikami polo. Miałem wtedy okazję się takim przejechać - wrażenia niezapomniane - choć jeszcze bardziej zapadł mi w pamięć wartburg z przekładnią biegów przy kierownicy. Wyginała się jak kawałek gumy, coś ohydnego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest zasadnicza różnica

Przechodzącej rozumnie, a nie znienacka wbiegającej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na zachodzie to ty byleś palcem po mapie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

szczególnie jak wyłazi zza samochodu. Bo kierowca ma rentgeny i widzi, że ameba idzie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kierowca jechał szybciej niż 30km/h a pieszy wszedł pod auto

Na wideo widać, że auto jedzie szybciej niż 30 km/h i dlatego kierowca nie zdążył odbić kierownicą w lewo, a powinien. Pieszy wszedł na jezdnię - nie widzę znaku przejście dla pieszych, czyli zawinił. U mnie też jest ulica z tempem 30 km/h i po obu stronach parkują auta. Jadę wolno, aby uniknąć takiego wypadku jak na filmie. Bo piesi mogą w każdej chwili wyjść zza samochodu gdy ida do sklepu po drugiej stronie ulicy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wydaje mi sie, że masz na myśli strefę ruchu. A to nie to samo.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wynika dokładnie coś odwrotnego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 18

tam jest inny znak

pieszy ma bezwzględne pierwszeństwo jak jest znak D-40 (strefa zamieszkania)
w tym wypadku jest to znak B-43 (Strefa ograniczonej prędkości) i tu jest trochę inaczej z pierwszeństwem.
ale zasada ograniczonego zaufania obowiązuje wszystkich
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 4

Do redaktora

Proszę mnie poprawić jeżeli się mylę ale z tego co się orientuję to w strefie Tempo 30 pieszy może przekroczyć jezdnię w dowolnym miejscu, nie ma konieczności wyznaczania przejść tzw zebrą a kierujący pojazdem ma obowiązek ustąpić pierwszeństwa osobie przechodzącej przez ulicę.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 22

Tylko że...

Tam nie ma przejścia dla pieszych...
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szczególnie w silniku 1.0 tdi 190km
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

z**b genetyczny

Debil nawet nie spojrzał czy coś jedzie. Nawet przy 5 na godzinę doszło by do wypadku. I wszystko na ten temat. Dal piszących słodziutko w internecie to się nie spodoba, ale to czysta prawda. Szkoda tylko kierowcy, bo przez z**ba genetycznego ma problemy. Pozdrawiam dobrych Samarytaninow.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jakie potrącenie. Ja tam widzę tylko fajnego Warczyburga.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nieprawda.

Nie jedzie więcej niż 40, wg. mnie nawet bliżej 30. Zahamował w 10-12 metrów, jakby jechał 50 to niemożliwe byłoby tak szybko się zatrzymać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

WINA TELEFONISTY

Ewidentna wina pieszego!!!

Nie piszcie głupot że auto jechało za szybko!!

Zobaczcie że gapił się w telefon i myślał że jest królem świata i każdy ma mu ustępować! Nauczy się chodzić po pasach!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

masz farta ze nie krzyczal "zwolac komisje sejmowo" i z pazurami nie skoczyl :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3