Potrącenie pieszego na ruchliwej, osiedlowej drodze

Opinie do artykułu: Potrącenie pieszego na ruchliwej, osiedlowej drodze.

W środę wieczorem na ul. Zeusa w Kowalach samochód potrącił pieszego. Z zapisu monitoringu wynika, że nie zachował zasad bezpieczeństwa i wszedł na jezdnię nie upewniający się, czy może to zrobić bezpiecznie.

Tuż przed godz. 20 w środę na ul. Zeusa w Kowalach doszło do potrącenia pieszego. Mężczyzna wychodził z pobliskiego sklepu i wszedł szybkim krokiem na jezdnię wprost pod fiata seicento. Zdarzenie zarejestrowały kamery osiedlowego monitoringu.

Pieszy w wyniku ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie zachował ostrożności, wtargnął na jezdnie. patrzcie lewo, prawo, lewo. przed przejściem przez ulicę :)
popieram tę opinię 176 nie zgadzam się z tą opinią 16

W taki sposób pieszy nie powinien wchodzić nawet na przejście dla pieszych. I pisze to nie dlatego, że jestem kierowcą, ale dlatego, że to pieszy jest "pnaem sytuacji" i jemu łatwiej jest wyhamować. Niby proste.
popieram tę opinię 292 nie zgadzam się z tą opinią 18

Nastepny niesmiertelny. Ciezko leb obrocic 3 razy,tym bardziej wychodzac na jezdnie zza zaparkowanego przy niej auta.
Brawo on!
popieram tę opinię 343 nie zgadzam się z tą opinią 24

kwintesencja pieszego

łażą jak święte krowy a potem tylko auto trzeba naprawiać i od takiego delikwenta sądownie domagać się pieniędzy
popieram tę opinię 344 nie zgadzam się z tą opinią 78

Hmm wartburg z silnikiem golfa ? Rzadkość już ....
popieram tę opinię 88 nie zgadzam się z tą opinią 10

)

Progi zwalniające,znaki ograniczenia prędkości...ale to widać nic nie daje...każdy pędzi,każdy musi być pierwszy,choć o te 5 sekund..Tu wina pieszego,ale też auto jechało co najmniej 60km/h.Dobrze że to Sejczento,mam nadzieję że nieroztropny pieszy cały i zdrowy.Następnym razem 2 razy w lewo i 2 w prawo.Do tego odblaski.I nie na skróty,przejście jest kilkanaście metrów dalej,wiem że zimne piwko czeka w lodówce ale poczeka.I nawet jak zielone światło rozglądać się czy coś nie jedzie.Bi hapi-stej safe.
popieram tę opinię 110 nie zgadzam się z tą opinią 199

gdzie odblaski
popieram tę opinię 159 nie zgadzam się z tą opinią 48