Re: Potrzebna dobra dusza. Najlepiej sympatyczna, urocza kobieta ;) vol. 3
Antyspołeczny
(12 lat temu)
"Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal". Kiedyś, dziewczyna z którą byłem, powiedziała mi że jak chce to mogę ją zdradzać, tylko bym jej tego nie mówił i robił to tak by ona się o tym nie dowiedziała, bo będzie jej przykro.
To dobrze oddaje wybór jaki życie stawia człowiekowi. Przyjąć prawdę, nawet tą nieprzyjemną i nauczyć się jak sobie z nią radzić. Lub udawać że nic się nie dzieje, odwracać głowę, aby nie stracić dobrego nastroju,
ULL, ludzie którzy mają dystans do wszystkiego i niczego nie oceniają to zazwyczaj takie ciepłe kluchy, brak im własnego zdania, a jeśli już jakieś mają, to nie potrafią go bronić, nawet nie próbują, aby nikogo nie urazić.
Jest w tym jakaś delikatność, subtelność i pasywność - taka cecha pasuje kobiecie, ale facet musi mieć jaja i nie czekać aż inni nim pokierują. Trzeba umieć walnąć w stół i powiedzieć "takie jest moje zdania i go nie zmienię... nawet jak się mylę - bo to moje zdanie!":D
Chociaż nawet kobieta, musi być niezwykle urodziwa bym jej wybaczył brak własnego zdania. Zdecydowanie bardziej lubię te które oceniają, i brakiem dystansu umieją pokazać co ma dla nich wartość. Np Kasieńka, lubię ją mimo że nigdy się ze sobą nie zgadzamy:p Wiem jednak że zawsze mogę na nią liczyć, bo rozmowa z nią jest ciekawa i rozwijająca:)
TB, zależy w jakim stopniu. Mam koleżankę która prócz cieszenia się wszystkim, jest wulkanem energii, i wszystko co ją otacza odbiera jakby widziała to po raz pierwszy:p Wszystko musi sprawdzić, obejrzeć, dotknąć, zerwać, powąchać i zazwyczaj jak się tym znudzi, to tym rzucić:D (ma 25 a nie 5 lat:p)
Lubię jej towarzystwo, ale w ograniczonej ilości. Gdybym się z nią ożenił, to mimo że jestem oazą spokoju, zastrzeliłbym ją przed końcem miesiąca miodowego:D
Ludzi się lubi lub nie, przez szereg cech - specyficzny układ który dobrze pasuje tej osobie i nam się podoba.
I czym innym jest bycie szczęśliwym, a czym innym cieszenie się wszystkim, radość, entuzjazm czy optymizm.
0
0