Potrzebna pomoc:)

Jestem załamana moją nieznajomością tematu rowerowego.
Ludzie pomóżcie, ja chcę tylko kupić rower! NA tych wszystkich detalach się nie znam. Może jakiś przewodnik ktoś wyda.
Podaje szczegóły mnie interesujące:
- do jazdy po mieście i nie tylko,
- błotnik, bagażnik, oświetlenie
- możliwość zainstalowania fotelika dziecięcego
- no i najważniejsze - przystępna cena (1000-2000 zł)
DZIĘKUJĘ Z GÓRY
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Potrzebna pomoc:)

nie wiem co mają w innych sklepach ale na wysepkę możesz śmiało wpaść i coś znaleźć dla siebie, tego typu rowery są waśnie w tym przedziale cenowym (bliżej 1tys niż 2) na kołach 28 cali, błotniki, bagażnik, pompka, oświetlenie seryjnie, rama męska/damska, opony nadadzą się spokojnie na jazde w las, inną alternatywą byłby rower trekingowy (bliżej 2 tys i powyżej) seryjnie brak gadżetów j.w. i raczej ciężko o damke, jeśli chcesz wozić dzieciaka na fotelu z tyłu to raczej nogi przez siodło nie przełożysz i męska rama w tej sytuacji mogłaby byc kłopotliwa
jeśli jesteś niewysoka, niegłupim rozwiązaniem byłoby też zaadoptowanie do takiego celu normalnego górala (mniejsze koła)
jest trochę możliwości dlatego musisz poszukać sama, usiąść, przejechać się i zobaczyć co pasuje najlepiej, myślę, że pierwsza opcja jest najrozsądniejsza, również z tego względu, że najmniej atrakcyhna dla złodzieja-chcesz rower do miasta a tam ich najwięcej

pozdrower

Dzięki za radę. Czy chodzi o wysepkę we Wrzeszczu?

Popatrz po marketach, tam naprawdę sa ciekawe propozycje w cenie ok 1000zł, czyli za 1000 masz dokładnie to samo co w sklepie rowerowym za 1500-2000, ale bez ambitnego napisu na ramie, a za to tam głównie płacisz......., czyli po co przepłacać, za napis na ramie?????, chyba że na tym Ci zalezy, a nie na jeździe..., tylko nie daj się namówić na rower w markecie za 189zł, bo to faktycznie nie nadaje sie do jeźdzenia....
Pozdrawiam

wujek....prosze Cie...

kup w sklepie blizej 2tys niz 1000.
Jesli jestes z Gdyni to tylko Cyklo na Wojta Radtkego.

Hej,

Na miasto i lekkie wycieczki poza nie najlepszy bedzie rower trekkingowy. Wygodna pozycja, pełen osprzęt z mocnym, firmowo zainstalowanym bagażnikiem, do którego bezpiecznie zamontujesz fotelik.

Nie kupuj w markecie - pozbawisz sie możliwosci serwisu, pomijam już kwestię kiepskiej jakości rowerow złożonych przez "fachowcow" oddelegowanych z dzialu mięsnego.

Rower MTB bedzie zawsze minimalnie mniej komfortowy od trekkinga, a w dodatku bedziesz musiala osobno dokupic caly osprzęt, z bagażnikiem na czele.

Moja rada - kup rower trekkingowy firmy unibike - to sprawdzona marka w tym przedziale cenowym.

Popatrz tutuaj - http://www.unibike.pl/trekking.html

Wybierz najdroższy na jaki Cie stać, oprocz lepszych komponentow bedzie też lżejszy.

W Tromieście najwiekszy wybór unibajków jest chyba w Buga Sport na Kartuskiej (kolo skrzyzowania z Łostowicką).

pozdrawiam,
Ola

DZięki za rady, na pewno skorzystam!

mozemy sie umowic u mnie na przyklad i gleboko razem zastanowic a pewnie znajdziemy cos ciekawego do jazdy i nie tylko:)

Czy mogę przyjść z dwoma małymi synkami:)))

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...