Powiedzmy w końcu Prawdę... Wybory wygrywają najlepsi Manipulatorzy!

Tak ten diabelski świat jest urządzony, że wybory wygrywają najlepsi manipulatorzy, albo tacy którzy wynajmą najlepszych manipulatorów.

Dobry garnitur, uśmiech to już jest manipulacja, ale potrzeba mistrzostwa w manipulacji, by zwabić ludzi nad urny i sprawić, by postawili przy nas krzyżyk, nie mylić z postawieniem na nas krzyżyka.

Większość ludzi "nie ma pojęcia o niczym" , myślę, że jakieś 80-90% osób można zmanipulować przy czym jeśli ma się określoną i umocnioną pozycję i zostało się zaszufladkowanym w umysłach ludzi to trudno się przebić, pomijając jakieś szczególne sytuacje, dobrym przykładem jest pan Biedroń, niesłychanie sprawny i medialny "wodzirej", gdyby nie był zaszufladkowany jako wiadomo kto to dzisiaj on byłby tym, który wygrał w I turze... I nie jest to żart czy pomyłka z mojej strony

Cd na https://www.salon24.pl/u/salamon/1058766,powiedzmy-w-koncu-prawde-wybory-wygrywaja-najlepsi-manipulatorzy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest najdziwniejsza teoria o tym facecie, jaką czytałem. Powszechna opinai jest taka, ze on w ogóle istnieje w polityce tylko dlatego że się zaszufladkował i jest kojarzony z jednym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeszcze pomysł na debatę. Miejsce: Polsat. Prowadzący: Bogdan Rymanowski.

Dariusz

Kolejna teoria spiskowa pozwalająca ominąć niebezpieczne rafy prawdy ?
Nie spodziewałem się w swojej naiwności, że ja, jako PISowiec, a także spora część moojej rodziny, zasłużymy na tytuł nie tylko Najlepszego Manipulatora, ale nawet na Zwykłego Manipulatora.

Prychnęłam w chłodnik :)
Manipulant! Nie Manipulator.
ps
jesteś PISowcem?

Chyba pomyliłeś swoje miejsca, WY jesteś manipulowanymi a nie Manipulatorami...

Re: Powiedzmy w końcu Prawdę... Wybory wygrywają najlepsi Manipulatorzy!

To że wygrali "najlepsi z najlepszych" to wiadomo. Problem w tym, że teraz jesteśmy w sytuacji wyboru trasy. Jedna prowadzi przez bagno, a druga przez szambo. Obie cuchną i wciągną każdego co podejdzie zbyt blisko. Różnica tylko w tym, że jedno "zawdzięcza" te cechy człowiekowi, a drugie: jest takie z natury. Tak więc, powodzenia

Diabeł trzyma w ręku wszystkie sznurki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlatego podziękuję i nie skorzystam. Poczekam, aż zostanie zaproponowana 3trasa. Obecnie szambo jak i bagno rozlewają się licząc, że ludzie z Mojego pokolenia to zaakceptują, jednak My nie tacy naiwni i wolimy być "czysci" niezależnie czy jesteśmy za lewą czy prawą stroną.

Trzecia Trasa też będzie od diabła, dopiero zniszczenie obecnego systemu rzeczy i ustanowienie Królestwa Boga otworzy Nową Erę.

Ojcze Nasz... przyjdź królestwo twoje!

O nim tak naprawdę jest Ewangelia czyli Dobra Nowina...

Czyści jak symetryści: równy dystans do diabła i do Pana Boga. Wyższa szkoła manipulacji.

Albo jesteś blisko Boga co symbolizujesz Zanurzeniem, albo należysz do strefy wpływów diabła i jesteś martwym w oczach Boga.
Tutaj nie ma neutralnych czy stojących po środku.

Za to Pan jak i reszta z tego obozu są idealni. Raz tak, a raz siak. Niczym chorągiewka na wietrze. Żeby nie było druga strona też nie jest lepsza. Obie są siebie warte. Już chyba lepiej jest "zarządzana" kolonia Surykatek, niż to co proponuje szambo I bagno. Moje pokolenie niezależnie od tego czy za lewą czy prawą kładą wszystkie karty na stół, dzięki czemu wiadomo czego się spodziewać. A u Was jak i u przeciwnika, nie wiadomo czy za kilka miesięcy nie dojdzie do zmiany poglądów. I czy nie obudzimy się:katolickim kalifacie czy krainie z jednorożcami.

Proszę przedstawić pełnomocnictwa skoro reprezentuje pan swoje pokolenie i za nie mówi, mam rozumieć, że nikt z pańskiego pokolenia nie wziął udziału w wyborach?

Darku, chrześcijaninie, gdzie twe pełnomocnictwo na głoszenie tych bredni ? Przebijasz chyba wszystkich oryginałów tego forum. Dobrze, bo już myślałem że po gościu "Świat zwariował ", trudno będzie komuś przeskoczyć poprzeczką ustawianą coraz wyżej przez świrów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moje pełnomocnictwo, dla takich osób jak ty, znajdziesz w Biblii, gdzie Jezus nakazuje nauczać i Zanurzać ludzi ze wszystkich narodów, którzy uwierzą, ja to własnie czynię.

Znajdź także miejsca w Biblii, z których się dowiesz jak niektórzy współcześni Mu mówili o Nim / Jezusie...

Anonimie,

jesteś baran,
co własnymi wpisami jednoznacznie udowadniasz.

Nikt nie jest idealny. I na forum nie zajmujemy się tym jacy to my idealni. spróbuj znależć na forum taki wpis.
Zajmujemy się najczęściej wykazywaniem prawdy i fałszu, obłudy i durnoty pewnych poglądów, bo durnota jest szkodliwa, w wymiarze finansowym też. Rozumiem niechęć i**otów i kłamców, bo przyjęcie do wiadomości, iż się jest kłamcą czy i**otą jest raczej trudne.

Hm. Czy to są te "buzujące emocje"?
Masz słuszność w tym co piszesz. Nikt nie jest idealny. Jednostka, a cóż pisać o żywym (!) organiźmie, jakim jest państwo. Zakładając, że wszystkim (?) chodzi o dobro Polski, mamy prawo oczekiwać mądrości i właściwych decyzji od każdego Prezydenta.
Uwielbiam Twoje utopijne i marzycielskie wizje świata, jak z bajki, ale sam wiesz, jakie są realia.
Tak często "podpierasz się" kijem z dwoma końcami.
Doskonale widzisz szerszy kontekst a jednak ...?

Trolinka

Moje utopijne wizje świata ? Moje ? Gdzie one są ?
Jeżeli już to zajmuję się demaskowaniem fałszywych wizji świata, niczym nie podpartych lub opartych na fałszywych lub cząstkowych teoriach. To jest pełny realizm, uwzględniający też różnicę między aspektem jednostkowym a aspektem społecznym. Ludzie lubią iluzję, tu iluzji brak.

Cholerny Grymaśnik!
"Ludzie lubią iluzję, tu iluzji brak."
Więc jesteś świadom efektów swych mozolnych zabiegów (?)
Demaskuj Pyśku, ile wlezie.
Dobranoc

Nie wiem czemu Trolinka, ale od samego początku mam przeczucie, że pracujesz dla niniejszego portalu...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie, nie! Już nie przeczuwaj niczego.
Tylko nie to.

Chyba trafiłem...

Do trzech razy sztuka. Proszę nie spieszyć się.

Jak na Proroka, jakim kreuje siebie samemu oo Salamon, przeczucie, które jest domeną maluczkich, to za mało. Pan musi wiedzieć, bo co to za prorok, który przeczuwa ? Przy okazji, co robił Bóg przed stworzeniem świata ? Kto stworzył Boga ?

Prawisz banialuki/ o ile słowo prawisz tutaj pasuje.

Inne tematy z forum

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (13 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...

Muzyka lekka, łatwa i przyjemna czy... ? (13 odpowiedzi)

https://www.youtube.com/watch?v=l6djoOEjwNY Zaglądam, z ciekawości na Festiwal Opolski...

Jakie ciekawe gadżety do biura podróży (8 odpowiedzi)

Witam, Planuje zakup nowej partii gadżetów dla klientów Biura Podrózy. Specjalizujemy sie w...