Powrot po kontuzji

Hej, szukam osob do wspolnych przejazdzek. Preferuje jazde sciezkami rowerowymi, szosa lub lekkim terenie. Przez dlugi czas trenowalem w klubie kolarskim, jednak po kontuzji pauzowalem 2 lata i cala kondycja w gwizdek... Obecnie jezdze po 20-50km w tempie spacerowym, naprawde nie ma sie czego bac.
Moi znajomi rowiesnicy niestety nie nadaja sie nawet na wycieczki molo-Zaspa stad moj post :-)

Jestem z Gdansk Chelm
jager90@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Powrot po kontuzji

Zainteresowana jazdą rowerem jestem z Wrzeszcza :)
mój mail: angelika.malmygo@o2.pl
Ona 19 lat :)

Dpbrze by było żebyś uświadomił gawiedź jakie to jest tempo spacerowe kolarza po kontuzji i 2 latach przerwy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ostatnio wykrecilem jezdzac Gdansk-Gdynia-Gdansk Vsr 15km/h. Na prostych utrzymuje predkosc ok. 23km/h. Staram sie jezdzic miedzy strefa tluszczowa, a poczatkiem tlenowej (55-65%), co najwyzej pare interwalow pod gorki np. na wysokosci dworca PKP ale na to jeszcze za wczesnie. W duzym podsumowaniu tak, zeby sie nie spocic. Jezdze na lekkim MTB z szerokimi oponami :-)
Na pewno bede niezaleznie od pogody na przejezdzie rowerowym 8mego.

Jak poczytałem w googlach kilka wątków na temat technik pedałowania to ja nie wiem czy ta dziewczynka nadal będzie chciała z tobą jechać.

Czwartek, godzina 16 parking koło Biedronki w Osowej (tej koło Castoramy), trasa ok 50 km. Prędkość srednia 28-30
Póki siedzisz na swoim rowerze, nie ma znaczenia orientacja.

A co to za kontuzja ze az 2 lata przerwy?

Złamane serce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rysiek, wyslalem Ci maila w sprawie terminu. Nie ma problemu, najwyzej pojade w beztlenowce i skonam gdzies w rowie wracajac do domu po treningu :-P

Pisze sie tez na wolniejsze przejazdy w ramach "rozjazdu". Angelika, poszedl mail.

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...