baggins.
Zaczne od konca i prosze o wyrozumialosc co do obecnego braku polskich znakow zwanych , jesli sie nie myle, diakrytycznymi.Staram sie uzywac ich w polskiej czesci internetu.Jednak ciezko mi sie z nimi pisze.Obecnie dam sobie z nimi spokoj.Pozniej postaram sie do nich wrocic, bo to wlasnie "ogonki" sa dla mnie tak wazne.Bo to jakas czastka mojej Ojczyzny, moich rodakow.
Pytasz sie mnie bagginsie, dlaczego "ukrywam" twarz?A czy ja ukrywam swoja twarz?!Tak? Odpowiadam, nie ukrywam twarzy, lecz staram sie zachowac resztki intymnosci w tym miejscu, intymnosci co raz bardziej wymykajacej sie mniej obeznanym internautom.Nie kazdemu na ulicu mowimy skad jestesmy i jakie mamy imie, a tym bardziej-nazwisko.A czasem taka rzecz, jak parasol zaslania nas przed obcymi.Twarzy naszej nawet nie moga dostrzec.To jedynie nas wybor i nikt nie powinien za to nas winic!Bo czyz nie jestescie mi obcy?Wy?Tylko narodowosc nas laczy i dostep do innego swiata wirtualnej kontrakcji.To tak ogolnie.Nieprawdaz?W takim razie nie atakuj mnie hobbicie, bo nie masz i ty takiego prawa.Atakujesz innych, mnie -zaniechaj.Innych zaniechaj.Nie chce sie wdawac w wasze czesto bezzasadne dyskusje.
Dlaczego tak spektakuralnie wtlaczas panu xxx zniszczenie jakichs tam wartosci hyde parku?Hm jesli wartosci te padly, to nie jego jest wina, a tych co pokusili sie o zafalszowanie , a raczej o przycmienie wartosci niosacej prawde o nas, nawet wirtualna, prawde wolnego slowa. Ich gan jesli chcesz za to, a nie tego co padl ich ofiara.Rozumiesz to, prawda?Nie starasz sie obejsc tych moich slow?Tak?Piszesz o obrzydzeniu, a czyz i ty nie obrzydzasz pisanie tym innym, jesli tak stronniczo atakujesz wolnomyslicieli?I nad tym sie zastanow bagginsie.Nie jestes obiektywny.Wybacz.Widac to az za dobrze, i nie czyn z siebie nieomylnego sedziego. .A przeciez obiektywizm powinien czynic nas lepszymi.Ale tylko w swieckim mysleniu.Hm.
Nie chce z wami dyskutowac, bo zatracimy sens tych wszystkich zdan, gdy zaczniemy z czasem przedstawiac swoje "racje".Dzis najwazniejsze jest to, aby innym dac zyc, by szanowac tych, co maja inne zdanie od nas, i nawet gdy nam sie to nie podoba.I nawet, gdy broniac sie, uzywaja slow wam obcych, albo przykrych.To jednak ideal reakcji.
Ogladalem wczoraj w amerykanskiej stacji walke Dariusza Michalczewskiego z Gonzalesem, zobacz , albo zapytaj sie innych jak mistrz zareagowal na przegrana walke?To byla reakcja prawdziwego mistrza!Mimo tego, co mowi sie potocznie o bokserach.Hm.Tak, ale to jest IDEAL, do ktorego niektorym bedzie daleko :-(
Stwierdzasz , ze xxx jest nieudacznikeim, a ja mysle ze jest wrecz odwrotnie, dlatego moze byc takim jakim sie nam pokazuje, nie flustrujac sie nami lecz tym , co robia nam-i jemu, odpowiedzialni za hyde park.Kolejny raz negatywnie oceniasz czlowieka, ktorego w ogole, tak jak ja nie znasz.Brzydko hm.To nie jest ladna cecha hobbicie.I skad u ciebie te lata jego?Nie przeczytalem o tym, by napisal o swoim wieku bagginsie, a ze powtarzal te swoje obelgi, i dlaczego?Przeciez to jasne, po prostu chcial nam uswiadomic cos, co nam umyka w tym swiecie hm.-Wlasna ignoracje ludzi, slow i czynow.sam przyznawal sie do swojej postawy i nie chcial wybielac.To tez ocenilem jako plus.Nie gral, lecz staral sie byc jakze "wulgarnie sprawiedliwy".To takie moje okreslenie.Poczynil domyslnik o zwierzu(o jego domniemanej dysgrafi), gdy juz zaczal sie "nam" palic grunt pod nogami, by ukazac nasza stronniczosc!Nie chce go tlumaczyc, bo jak napisalem juz wczesniej-wcale nie pochwalam tych jego wulgarnych slow.Ale ja uzwazam, ze to czlowiek nadwyraz inteligentny.Bagginsie, podales tutaj bardzo zle przyklady o wyrzucaniu za okno, topieniu w sedesie, wykrecaniu palcow itp. :-(Czytajac xxx odnioslem calkowicie inne doznania, ze tym wlasnie o czym pisales i zarzucales takim osobom, jak on-on sie brzydzi.Co jest takim samym odczuciem, jak u mnie.I ja sie brzydze takim postepowaniem.Odraza mnie calkowicie.
a moze ty mylisz osoby hobbicie?Moze mylisz, tak jak pisal nam tutaj xxx adresy IP , ktorymi sie posluguje?Utwierdzam sie co raz bardziej w przekonaniu, ze to nie on jest tutaj tym zlym osobnikiem...a czesc z nas.I nie bede wskazywal kto, bo nie mam takiego prawa, a moze raczej nie chce tego robic:-(
Wybaczcie mi czesciowy brak jezyka poprawnie literacko, ale przez ograniczony dostep do naszej mowy, mam z tym co raz wieksze trudnosci.Nigdy jednak nie bede unikal nauki.Wiec poprawiajcie mnie, jesli cos zlenapisze.Mnie to pomoze :-)
NMie potrafie tak pieknie jak ty bagginsie pisac, lecz mam nadzieje ze zostalem zrozumialy?I naprawde nie chce sie wdawac z wami w dyskusje.Trudno tak oddalonym od siebie.Nie chce naprawde.
Mnie nie zauroczyl xxx.Po prostu staram sie zrozumiec naprawde wszystkich.I to jak najbardziej bezstronnie, choc to ogromnie trudno.
Dobranoc wam, bo u was juz wieczor.Dobranoc.
0
0