Poznam Mamy z Redy

Witam . Niedawno przprowadziłam się do Redy i nikogo tam nie znam :( może są tu jakieś mamy w takiej samej sytuacji ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poznam Mamy z Redy

To jest właśnie Reda:( nic tu nie ma....aż się zarymowało:) Ach....

Oj raczej nie ma tu takich miejsc. Owszem są stoliki i krzesełka w cukierni malczewskich kolo foto i w sabince ale tam wozka nigdzie nie wsadzisz. W Auchan w sowie mozna usiąsc ale zeby było to przystosowane dla dzieci - wątpie.

Wczoraj dowiedziałam sie o miejscu w ktorym dzieci sie bawia a rodzice siedza przy stoliku pijac kawe i obserwuja swoje maluchy. Podobno jest to w rumi kolo derdowskiego (przychodnia) i wstep na 1h okolo 10 zl. sprawdze to niebawem i dam tu znac.

oo dobre pytanie. Ja nie mieszkam tu już prawie rok i nie słyszałam jeszcze o takiej kawiarni . Chciałam coś w tym stylu otworzyć ale niestety brak funduszy :(

Cześć,
ja tez na razie nie jestem jeszcze z Redy, ale juz nie długo będę tam często bywać. Mam urwisa w wieku 2 lat. Urodził się dokładnie tak jak Maluszek Martus, tylko rok wcześniej.
Dziewczyny, a wiecie może czy w Redzie jest takie miejsce, np kawiarnia, przyjazna dla mam z dziećmi? Gdzie można by się spotkać i pogadać i poznać, i nikt nie będzie się krzywo patrzył na maluchy?

Czesc dziewczyny.
Ja co prawda Mama nie jestem i jeszcze nie mieszkam w Redzie,ale obie sprawy w planach;)
Poki co nie mam sie co udzielac,ale moze dolacze(mieszkajac za 2 miesiace)a z Dzidzia za jakies 7 ;)
Pozdrawiam.

Ja akurat mam już wszystko kupione dla małej. A szkoda bo bym sobie teraz skorzystała z promocji :((

A dzisiaj w miarę cieplutko jest ;)) aż miło jest wyjść na spacer :p tylko szkoda że ten śnieg jeszcze leży :(

sa tylko te 2 rodzaje dla dzieci powyzej 8 miesiaca.
Ja kupilam szampon dla dzieci bo normalnie 1 kosztuje 6.99 a teraz 2 sa za 7.99. Kupilam tez wkladki laktacyjne i patyczki do uszu. innych produktow nie kupowalam bo staram sie ograniczac kosmetyki u dziecka mamy tylko cos na odparzenia i oliwke do kąpieli.

i co byli cos ciekawego?
ja patrzalam na obiadki ale w gazetce napisane na 8 m-cy a jak pytalam pracownikow to nikt nie byl w stanie mi odpowiedziec czy na inne miesiace tez beda

My z Mila sie nie poddajemy - codziennie wytrwale łazimy po obwodowej
dzis dzien maluszka w lidlu :D trzeba tez sie przejsc zobaczyc co ciekawego maja :D

Marta super ze urodzinki sie udaly
kurcze ten snieg mnie dobija, chodniki nie odsniezone, nigdzie wyjsc nie mozna, ja chce wiosne

OJojojjj...to trzeba przeczekać może tą aktualną pogodę,ale jakby co to dawajcie znać na spacer..

ja zapraszałam na 16 ;) a i tak większośc zjawiła się ok 17 :/ ale i tak było fajnie ;)

w sumie wszystko skończyło się po 20 ;) tzn urodzinki mojej małej się skończyły bo potem ze znajomymi przyjechaliśmy do siebie do Redy i wszystko skonczyło się dziś rano. Co dla mnie i dla Julki nie było zbyt dobrym pomysłem ale było ok ;)

MartuS dzieki za informacje. a na ktora zapraszałaś gosci ?

Agnieszka fakt dzis spadło troche sniegu. Dzis przeszłam sie po Redzie i jeszcze dokladnie nie odsniezyli chodnikow .W sankach młoda zaliczyła wypadek :D

Ok to zaczynamy od spacerków:) ale jak narazie śniegi i mróz...

Wiesz w sumie każde dziecko jest inne. Nasza mała np. bardzo się wystraszyła jak miała wybierać (rózaniec, pieniązki, książeczka,kieliszek) jak wszyscy zaczęli bić brawo i jak nasz kolega zaczął się śmiać. Ale tak to ogólnie wszystko fajnie wyszło ;))
Najważniejsze jest to aby dziecko było wyspane i miało dobry humor ;)

a co do spacerku to ja póki co odpadam :( mała nie chce siedziec w x-landerze bo jest tyłem. a ten który mam taki awaryjny-przodem do mnie. jest tak cieżki że przepchać go przez te zaspy to jest tragedia :(

Spoko kawusia jasne wchodzi w gre ale na początek proponowałabym ten spacer :D

MartuS fajowsko ze udały sie urodzinki moze polecasz cos badz wydarzyło sie jakies niezaplanowane wydarzenie przed ktorym mogłabys mnie uprzedzic? My mamy roczek za troche ponad 2 msce

Tak jestem Agnieszka:)

To super że się udało:) Co do spotkań to myślę tzn.taka propozycja by spotkać się na kawce najpierw u jednej potem u drugiej,razem weselej i razniej...O kolejności trzeba się dogadać:)

Ooo no to widze że szystkie mieszkacie bardzo blisko siebie ;)
tylko niestety ja na jakimś odludziu :( xDD ale w sumie do osiedla semeko wcale nie mam aż tak daleko ;)) Jakieś 5 min drogi ;))

Urodzinki mojej Niuńki były bardzo udane ;)

I pomyslec ze wystarczylo wejsc na forum :D
rozumiem ze macie na imię Sylwia i Agnieszka tak? Ja jestem Klaudia. Macie jakies propozycje zwiazane ze spotkaniem? Bo wg mnie nie ma na co czekac !

Inne tematy z forum

Kameralne Tarasy (71 odpowiedzi)

Reda jest dobrze skomunikowana z Trójmiastem, a tym bardziej samo osiedle Kameralne Tarasy, które...

Aquasfera - opinie i oceny (24 odpowiedzi)

Zlokalizowany w Redzie kompleks to jedna z ciekawszych propozycji na rynku deweloperskim....

LightTower (8 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje przy ulicy Morskiej, w sąsiedztwie obwodnicy Redy - łatwo można stąd...