Poznam

Poznam
Często mam wrażenie, że kompletnie nie pasuję do obecnego świata. Ciągle za czymś trzeba gonić, zamiast na chwilę zatrzymać się, rozejrzeć wokół siebie, i przede wszystkim dostrzec drugiego człowieka. Nie odpowiada mi to bardzo bo dla mnie najważniejszy jest kontakt z drugim człowiekiem i to taki prawdziwy, a obecny świat wygląda w ten sposób że jeden na drugiego w ogóle nie zwraca uwagi - o ile nie ma w tym jakiegoś interesu. Między innymi z tego powodu czuję się bardzo osamotniony. Ale co poradzić, ja sam jeden nie jestem w stanie zmienić świata. Według mnie Internet nie jest najlepszym miejscem poznawania nowych ludzi, ale w zasadzie w obecnej rzeczywistości w której człowiek nie ma na nic czasu może jest to i jedyna metoda. A samotność jest bezsensowna, wykonywanie codziennych czynności samemu w ciszy - człowiek po jakimś czasie zaczyna się zastanawiać czy tak powinno wyglądać życie. Wspólnie z kimś wszelkie czynności, plany, marzenia nabierają tak na prawdę sensu, dopiero wtedy mają sens chociażby ludzkie emocje - gdy można je przeżywać wspólnie. Z drugiej strony tak na prawdę niełatwo poznać tą jedyną wyjątkową osobę. Obawiam się, że coraz mniej jest na tej ziemi ludzi dla których liczą się prawdziwe uczucia a nie tylko instynkty czy materialne dobra, takich którzy wolą przeżywać a nie tylko otaczać się przedmiotami...
Szczerze mówiąc nie wiem czy komuś się będzie chciało czytać takie długie ogłoszenie, ale jeśli już ktoś przeczytał i się nie zanudził to ciekawe czy myśli podobnie. Ok to na koniec napiszę może chociaż jakieś ogólne info o sobie: jestem facetem, mam 28 lat, na co dzień dosyć zapracowany, mieszkam w okolicach trójmiasta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam :) Nie znudziło mnie Twoje ogłoszenie:) wręcz przeciwnie zainteresowało. przykro że samotność tak cie przytłacza ale nie martw sie każdy ma gdzieś swoja druga połowę:) ty ja również znajdziesz. podoba mi sie bardzo to ze również uważasz ze dużo zazwyczaj kobiet jest materialnie nastawione do Życia a to sie wcale nie liczy fakt byt jakiś musi być no ale MIŁOŚĆ , ZAUFANIE oraz BEZPIECZEŃSTWO JEST NAJWAŻNIEJSZE. Tak wiec mysle ze jak już znajdziesz swoja połowę to będzie naprawdę szczeliwa kobieta:) tym bardziej że jesteś jeszcze młodziutki9(ale wspaniale masz poukładane w główce:) ) i dużo będzie przed wami wspaniałych chwil :) Pozdrawiam i życzę wszystkiego o czym marzysz:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jaki cudem Aniu będzie szczęśliwiutko, jak już ta jego kobieta będzie musiała sama zadbać o byt, wikt i opierunek, żeby biedny żuczek mógł nadal, kolejne lata tylko bajki opowiadać jaki to on och i ach wrażliwiutki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Skoro naprawdę nikt 'nie ma interesu' się przy Tobie zatrzymać - to może ta większość się nie myli i ma rację?
Może wreszcie stuknij się w łeb i zacznij działać? Działać czyli zmieniać, naprawiać siebie a nie świat. Świat sobie najwyraźniej dobrze radzi bez Ciebie. (co sam podkreślasz, czyli jarzysz to).
Nadal tylko od nowa ta sama smętna śpiewka w powielanym kolejny raz ogłoszeniu?
Nigdy nie zaczniesz robić czegoś naprawdę pożytecznego z sobą samym?
Stukasz tu i stukasz zamiast nauczyć się z młodymi ludźmi po prostu żyć, uprawiać coś, trenować, kształcić się...morze możliwości jest.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ok a ja mam pytanie w jakim celu ty za każdym razem wchodzisz w to ogłoszenie i komentujesz? Nie znudziło ci się jeszcze? Nie masz "fajniejszych" rzeczy do roboty? Nie możesz skupić się na swoim własnym życiu, skoro takie zaj***ste jest? Aha i tak, masz rację, miliony much nie mogą się mylić - więc jedzmy g*wno ; ]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

przyjmę samochód (14 odpowiedzi)

przyjmę samochód przyjmę samochód jest mi niezbędny aby wozić dziecko do przedszkola oraz do...