Poznań i nie tylko;)

Witam, pytań mam kilka:
Po pierwsze, czy ktoś z Poznania (i okolic) wybiera się na kolejnego harpa (TP)??
Po drugie, jak zauważyłem po przeglądzie forum, niełatwo jest zostać "Harpaganem". Czy przejście 50 km (solo, nie w "tramwaju") jako cel też mieści się w ramach ogólnie pojętej imprezy?? Czy są osoby, które tego rodzaju rajdy traktują jako swoistego rodzaju szansę na nauczenie się czegoś nowego, czy też uczestniczą w nich głównie osoby z dużymi umiejętnościami??
Po trzecie, czy na TP można też zaprosić dziewczyny/kobiety?? Jak sobie kobiety radzą w czasie rajdu??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Poznań i nie tylko;)

Cze.
Jeżeli 70km od Poznania to okolice, to Zbąszyń jedzie na Harpa po raz czwarty, zaczynałem od tego że wiedziałem do czego służy kompas i mapa na każdym uczę się czegoś nowego. Nigdy nie zaprosiłem dziewczyny na harpa, ale zdarza się że one dochodzą dalej niż kolesie.

Hej,

Co do dziewczyn to byłem na Spirosie (krótszy rajd bo 42km) i moja partnerka rajdowa okazała się niesamowitym twardzielem. Pomyliłem drogi i nadrobiliśmy około 18km (wyjątkowa pomyłka) więc razem wyszło okolo 60km. Mielismy w pewnym momencie około 55 minut limitu czasu i jakies 14km do zrobienia. Zagryzła zęby i biegła. Łzy jej leciały, ścięgno bolało ale biegła i dobieglismy przez lasy 3 minuty przed limitem. To dziewczyna z niesamowitą ambicją sportową ale również kondycją bo na codzień trenuje jedną z dyscyplin (nie do końca wytrzymałościowa - druzynowa). Jeśli taką kobietę znajdziesz to zajdziesz bardzo daleko.

Witam!
Ano wybieramy się:) Moze nie z samego Poznania, ale z Poznaniem się poniekąd identyfikujemy i mamy zamiar dzielnie walczyć:)
A co do dziewczyn, to lepiej najpierw zapytaj, czy faktycznie będą chciały wziąc udział w takim rajdziku, bo jakby nie było jest co dreptać...
Pozdrawiam!

Aha, no i przypominam, że zamiat 50 km może wyjść całkiem przypadkowo i niechcący, mimo najszczerszych chęci, coś koło 60...;)

znasz taktyke kija i marchewki? musisz tylko znaleść odpowiednią marchew:P faceci z reguły są słabi... :P

ja jade z Poznania
Pewnie samochodem bo polaczenia do kitu a nie mozxemy przed 13 wychechac
I pewnie kogoś bedziemy szukac do auta, okaze sie na dniach ile miejsc wolnych bedzie:)
Olo napisał(a):

No ja się wybieram ze Świebodzina - można to uznać za okolicę Poznania?? :)

Też z Poznania .. sensu stricte bo mieszkam w centrum :-) .. już zapisany na TP .. będzie to moja czwarta próba .. tym razem chciałbym dojść do 100tki .. dotychczas się nie udawało - to za słabe nogi, to pomylona trasa, to kumpela ktorej nie bardzo można było zostawić w środku ciemnego lasu by zamarzła ..

Jak będzie tym razem obaczymy :-)

pozdrawiam

Filip

F K @ M o b i l e W o r k s . p l

podążam z Rataj.
To mój drugi Harp po dwuletniej przerwie. Mam zamiar przetrwac
Jadę pośpiesznym do Gdańska a potem gryfem przez Kartuzy do Sierakowic. Pociąg rusza o 6:25 z głównego, w sumie jakieś siedem godzin wojaży.