Praca Rossman

Prosze o opinie pracy w Rossman, jakie zarobki itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

2 lata temu to było 16 zł brutto. Może traz coś podnieśli. Warunki są całkiem spoko. Fakt trzeba się nastawić że to 50% paca z towarem, czasem ciężkim, wieczne merchowanie, a 50% praca z klientem, co czasem bardziej wykańcza niż towar. W okresach nieświątecznych i niepromocyjnych jest nawet miło :) Jest możlwiośc pracy nacały etat, 3/4, pół albo same weekendy.
Ogólnie wszystko ok pod względem prawnym, co miesiąc premia jeśli nie bierzesz l4 i faktycznie jest wypłacana bez żadnej ściemy.Ogólnie premie w tej pracy to plus bo są praktycznie co miesiąc, czasem nawet nie wiesz za co :P do tego zapomoga na święta, dla każdego nie wazny staż pracy i to nie mała kwota, dofinansowanie do wakacji dla dzieci, możliwe delegacje gdzie jedziesz pracowac do innego sklepu i masz wszytsko opłacone. Są różne imprezy integracyjne, wigilie pracownicze itp.
Ogólnie możlwiość rozowoju jest, bo z kasjera możesz się uczyć na asystenta czyli osobę która może już prowadzić zmianę, a potem na zastępcę kierownika i dalej na kierownika :)
Kilka razy w tygodniu są nocki, wtedy przyjeżdząją dostawy. Dzień przed nocką i dzień po musisz mieć wolne.
Ogólnie praca nie jest ciężka, zarobki są bardzo ok, ja się jednak zwolniłam, bo nie odpowiadała mi atmosfera - miałam same zgryźliwe baby.
No i trzeba sie nastawić na klientów, którzy bywają przeróżni i doradzanie kosmetyków o których najczęściej nie masz pojęcia bo nie ma możlwiości bys wiedziała jak działa każdy krem czy coś tam innego :P

Ogólnie nie ma tak że np cały dzień siedzisz na kasie. Możesz max 4 h ibardzo jest to plinowane. Pracując w jednym sklepie możesz prosić o przeniesienie do innego, nawet winnym mieście w razie gdybys sie np przeprowadzała i nie robią przt tym problemów, czasem trzeba tylko poczekać bo np gdzieś akurat nie ma miejsca.

W pracy trzeba byc zazwyczaj 15 min przed rozpoczęciem pracy żeby odklikać w systemie.
Jak coś rozbijesz to trudno, idzie w koszta, ale Ty nic nie płacisz. Jest jedynie odpowiedzialnośc na kasie, do 5 zł bodajże możesz mieć manko, powyżej trzeba spłacić.

Z tego co słyszałam nie jest polecany Szperk w Gdyni.
Osobiście nie polecam Ci też małych, ciasnych rosmanów. Po prostu źle się pracuje jak najdzie się ludzi zwłaszcza na promocji, a ty musiszsię przepychać z wózkiem z towarem i nie ma gdzie nogi wsadzić :P

Rozwiewając wątpliwości, nie, nie ma zniżek na kosmetyki, ale o niektórych promocjach dowiadujesz się wcześniej więc wiesz na co się przygotować :D a o niektórych dowiadujesz się ot tak n w ciągu dnia :D

Aha umowa jest bez okresu próbnego. Z miejsca dostajesz na 2 lata.
Pod względem prawnym to chyba najlepsza firma w jakiej pracowałam. Wszystkie godziny roziczane prawidłowo, nadgodziny tak samo, nikt nie oszukuje, przepisy są bardzo przestrzegane i kurcze czasem się zastanawiam czy by nie wrócić. Naprawdę bardzo stabilna praca, zresztą zwróć uwagę na pani pracujące w rosmanach. U mnie w mieście są ciągle te same :) to świadczy samo o sobie :D
CHyba tylko ja byłam taką buntowniczką :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

PRACA SEZONOWA ZA GRANICĄ (30 odpowiedzi)

Cześć, intersuje mnie praca za granicą. Zbieranie owoców lub warzyw. Gdzie najlepiej szukać...

Wyjazd za granicę za pośrednictwem agencji pracy (3 odpowiedzi)

Szukam sprawdzonej agencji żeby wyjechać za granicę do pracy .myślałam o holandii,anglii . praca...