Praca w City-Drivers

Witam.
Jest może tutaj ktoś kto dla nich jeździ? Co możecie powiedzieć o pracy? Słyszałem dużo pozytywnych komentarzy i zastawiam się czy nie zacząć dla nich jeździć jeśli byłaby taka możliwość. Praca w nocy tak więc zawsze jest jakieś ryzyko ale czy myślicie, że na tyle duże aby dać sobie z tym spokój?
Pozdro
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

+ to brak dyzurów
+ brak wpisowego
To jest na plus wielki.
Mamy duzo kursów, City Drivers to jedna z lepszych jak nienajlepszych korporacji w Gdańsku.
Ja jestem mega zadowolony.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na darmo się nie pytają skąd dokąd kurs
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Praca w City-Drivers

Wyjdziesz średnio ok 7.000 zł na czysto po odliczeniu kosztów. Jeśli troszkę się przyłożysz tzn. brać kursy z giełdy przychodzìć do pracy w godzinach szczytu itd. City ma dużo kursów i coraz więcej. Plus to brak dyżurów w City i ma dobry program do zleceń najlepszy na jakim jeździłem dotad. Jeździłem 3 lata na dziurach uzwiązany człowiek jak pies do budy dla mnie brak dyżurów to wielki plus.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

za ile?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szukam zmiennika jest ktoś chetny na weekendy do listopada ? Bo ja w weekendy nie jezdze do listopada. Mam 4 letni samochód ekonomiczy, osobowy. Kontakt damiangrewski@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeszcze jedno Maciek tu wyrazamy opinie o City Drivers Taxi.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Maciek znam osobiśćie 3 kierowców mytaxi co prześli do City znam i tez w AS i Neptunie i wszyscy podobnie twierdzą ze mytaxi to jak uber wyzysk kierowców. Jak moźna dawać mytaxi 1500-2000 złoty miesiecznie za przekazywanie zleceń. Dlamnie Maciek to powinnieneś sie wstydzić ze tak cie kroją.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Maciek nie zachęcają do pracy w mytaxi, jeździłem tam 3 miesiące i nie było rewelacji.Pozatym mają słabą aplikacje wyprowadzała mnie z równowagi i nie tylko mnie.Nie polecam mytaxi. Lepiej mam w City Drivers płacę 330 zł brutto a robie miesięcznie ok 500 kursów.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Krzysiek - szef CDT. Kursów za 10 zeta nie ma wcale dużo :) Zależy kiedy chcesz jeździć - u mnie w weekendy co drugi kurs to przelot gdańsk sopot jak pisałem - czyli koło 12-13km - cena koło 60dych. I od tego też masz niecałe 4 zeta. Zresztą zobacz parę postów w górę na moje podliczenie lipca i sam określ czy ci się opłaca czy nie. Mi się opłaca - na tyle, że właśnie odebrałem nowe auto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 18

jakiemu krzyskowi ? ja nie jezdze na taxi , chcialem isc do mytaxi ale jak biorą 4zeta nawet od kursu za 10 zeta których jest najwiecej na taxi to mija sie z celem bo wyjdzie na to że to drugi uber który bierze 25% już chyba lepiej biede klepać w dajanie czy komforcie placic 260zl składke a te 200 zlecen zrobi na miesiac niz dawac sie tak dymac
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drifter - oblicz ile oddajesz Krzyśkowi. I załóż sobie, że w nocy 6 zeta startowej rabatujesz na 5,4. I odejmij wtedy tą samą prowizję. Wyjdzie ci podobnie. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Podbija temat !. Jestem w trakcie wyrabiania licencji i chciałbym się dowiedzieć oczywiście szczerze ile można wyciągnąć w City Drivers jeżdżąc po 8 godzin 7 dni w tygodniu . 5 tysięcy na czysto jest możliwe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czyli przy kursie za 8zeta trzba 4zeta odddac mytaxi ? to coś jak uberek ;/
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

3zł netto od kursu. To prawda, ale wiekszość kursów jest długich - lotnisko centrum gdańska, gd-sopot, sopot-gdynia, zaspa centrum/sopot, morena itp. W sumie podobnie jak w City jak porównuję... ale klienci inni, często płatność apką bo promka 50% jest itp. No i zapomniałem - bardzo często wożę grupy - dopłata podbija stawkę cenę.

To nie są z d*py wzięte kwoty - to są podliczenia z moich faktur.

Tak, krótkie kursiki też się zdarzają - ostatnio miałem kursik 400m - spod hiltona pod madisona, startówka nie przeskoczyła nawet. I oczywiście to jest małoopłacalne, ale u każdego - bez względu na prowizję itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13

maciek to gdzie ty jezdzisz mytaxi ? ile tam się placi za zlecenie 4zl ? a co jak klient blisko jedzie np za 8-10zl to też 4zł prowizji ? sam chciałem tam iść ale jak od kursu 4zł to chyba bardziej się opłaca u prywaciarzy ;/
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadza się. Znam obroty i z przewozu osób i już jako taxi. I wierz mi, że może kwota nie poraża.
Ale a) mniej km robię
b) jazda tylko w weekendy (średnio 3 w miesiącu)
c) sporo obcokrajowców przez nowe auto
d) brak Dorotki ;)

Co do faktur to za lipiec miałem łączną kwotę prowizji do zapłaty: 807,45 brutto. Od tego dostałem rabat za obklejenie + prowizje za pozyskanych klientów - zapraszam na infolinię dowiedzcie się o co chodzi. Rabat -348,09 brutto. Cały miesiąc wyszedł mnie 459,39 pln gdzie obrót z kasy miałem na poziomie 9 tyś prawie. 149kursów z aplikacji, reszta łapki. Średnia wyliczona cena przy płatności z apki 53pln, w tym miesiącu raptem 47pln.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

z tymi obrotami to przesadzacie znam takich którzy robią 1500 obrotu miesięcznie by zrobić więcej niż 7 obrotu to tygodniowo chyba pracujecie po 80-100 godzin
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Dokładnie......
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do Macka jezeli masz 7000-8000zł to robisz około 250 kursów na miesiąc.Nie znam takiej firmy co berze tylko 500zł prowizji. W mytaxi np.kasuja ok 1250zł. To moze napisz gdze latasz? Jestem ciekawy.Co do City jest u nas składka stała za miesiąc 330 zł brutto.A obroty mam wieksze od Ciebie!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Maciek od kiedy City Drivers jeździ jako Taxi to mamy większe obrotu ,te twoje 7000zł słabo wypada w porównaniu do City Drivers.Jezeli jezdziłeś w City 3lata to znasz nas kierowców i powinieneś wiedzieć jak wychodzimy.Pozatym City jest na rynku jako taxi niecałe 2 lata.Wydaje mi się że jesteś niewiarygodny.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

Rgis inwentaryzcje - opinie (10 odpowiedzi)

Jak w tytule - czy ktoś pracował dla firmy Rgis, jakieś opinie?

Własny biznes - jak się reklamować? (188 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...