Praca w Lidl

Hej, mam pytanie czy któraś z Was pracuje może w lidlu?Chciałabym się dowiedzieć co nieco o warunkach pracy, i jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna czy są etapy czy kończy się na jednej rozmowie.Idę w poniedziałek na rozmowę i chciałabym być przygotowana co może mnie tam spotkać:)Z góry dzięki za info :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca w Lidl

Pupy czy sieroty to i tak tam nie przyjmują, a przynajmniej nie na z/ce kierownika czy kierownika. Pracowitość, obrotność to nie wszystko. Wiele zależy od tego na jaki sklep się trafi (jak już wspomniałaś), a także od krs. Jesli trafi Ci się nie odpowiedni i będziesz miał/a mały personel, a sklep chodliwy to będziesz musiał/a jednocześnie rozkładac towar, przyjmowac zwroty, zamawiać towar i robić storno... 12 h to czasem za mało, by ogarnąć wszystko, a więcej pracowac nie możesz.
Kasa jest dobra, ale czasem b. dużo trzeba poświęcić, zwłaszcza jeśli musisz spory kawałek dojechać,a dostawy są wcześnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

moja mama pracuje w lidlu, 4 lata, jest zastepca kierownika, powiem szczerze z jej punktu widzenia. jak jestes pupa i sierota to nie skladaj tam aplikacji bo i tak tam dlugo miejsca nie zagrzejesz. oni szukaja ludzi obrotnych, ktorzy chca pracowac. kasa jest fajna, praca tez, w tych malych lidlach nawet super, wiem ze we wrzeszczu jest lipa wiec tam niech ida osoby naprawde pracowite bo jest troche ciezko. aleogolnie polecam ta prace.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pracuje w Lidlu w Irlandii, mam podpisaną umowę na 10 godzin tygodniowo, bardziej można sobie to między bajki włożyć. W zależności od tygodnia i okresu w roku pracuje się od 20-45 godzin w tygodniu. Tak czy inaczej jeśli ktoś lubi pracować to nie będzie miał problemu z tym żeby poradzić sobie z presją. W samym lipcu przepracowałem 176 godzin z zakontraktowanych 40... Stawka minimalna na samym początku jest wyższa niż krajowa, po pół roku podwyżka, następnie co roku jest kolejna. Jeśli komuś chce się pracować i ma motywacje i NIE MA rodziny, bardzo łatwo jest się dorobić kokosów, i wyższego stanowiska. Ekstremalne sytuacje się zdarzają, najpierw wyślą Cię gdzieś do sklepu oddalonego o 80km, wracasz o 1 w nocy bo się okazało że trzeba było jest część dostawy wypakować, a na drugi dzień musisz być na 6 rano w "swoim" sklepie. Przez pewien okres, szczególnie na początku testują człowieka czy potrafi sobie z tym poradzić czy wymięknie i odpadnie. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego że wszystko jest wyliczone co do minuty, jest dobrze zorganizowane. Lidl w najbliższym czasie będzie zmieniał wizerunek i bardzo stawia na jakość w swoich sklepach, myślę że uda im się to z tym podejściem jakie mieliśmy na szkoleniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

pracowałam w biedronce mają swoje zasady ale spoko do wszystkiego można się przyzwyczaić jeśli naprawdę lubi się pracować po 12 godz w weekendy co prawda masz potem wolne,

blagam nie = pracy w Lidlu do Biedronki
( ja pracowalem w Biedronce )

na wlasne oczy widzialem jak jest ciezko
jak trafisz kierownika ktory ma w glowie nie=

czyli całkiem przyzwoita pensja :]

wczoraj widziałam ogłoszenie w Biedronce - 1300zł brutto za 3/4 etatu :P

na temat lidla negatywnego nie mozna nic powiedzieć ale ja składałem już tyle cv że dziwiesię że nie dzwonią.....a ostatnio prowadzą rekrutację w całym trójmieście.....pozdrawiam

a sorki podwyżki podałam w brutto

netto

Tak spytam z ciekawości, to są kwoty netto czy brutto?

pytalem - potwierdzam ^^^

ale cos malo 300zl tylko ? cosik mi sie zdaje ze wiecej :] ale
moja troche juz pracuje w lidelku

AgusiaGda na okresie próbnym (3 miesiące) jest niecałe 1500 zł po 3 miesiącach 100 zł podwyżki po roku 200 podwyżki przy czym wszystkie podwyżki są zawarte w umowie. Są bony na święta jeśli ktoś przepracuje powyżej pół roku to dostaje coś ponad 300 zł i paczki dla dzieci. Opieka medyczna w Medicover.

to pytanie nie do mnie brak dostepu do konta zony :)

ale wiem ze ludzi to naprawde im trzeba
mam powoli dosyc powrotow zony po godzinach 14 a 17

bony sa jasne ale czy sopdexu ? pare stowek poszlo na swieta z bonow i tak wydanych w lidlu :D

Z tego co mi mówili na rozmowie w zeszlym tygodniu to na swieta daja bony sodexu...ile w tym prawdy to ja niewiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

z ciekawości - ile płacą? jaki jest pakiet socjalny?

tak dodam od siebie - szukaja !
zona jest tam zatrudniona - wakacje urlopy ludzi brak na poitege ! skladajcie we wrzeszczu .

kiedyś bylam na rozmowie w Lidlu
ale pytali sie do czego służy access
i inne programy komputerowe
(u mnie obsługa komputera w skali 1-10 to 9,5)
i niestety mi podziękowali

W Lidlu na Chełmie również szukają do pracy :)

a ktos wie w ktorym miejscu dokladniej w straszynie ma byc ten lidl?

Inne tematy z forum

Praca za granicą. Niemcy (9 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

poszukiwania pracy..na jakich stronach jej szukacie? (67 odpowiedzi)

na początek prośba do Admina. o nie kasowanie mojego wpisu,, Pisze tu bo na forum praca mało...

praca z otto w holandii (48 odpowiedzi)

cześć, mam pytanie, ktos byl zatrudniony przez otto w holandii? jakie warunki mieszkaniowe?...