Praca w administracji publicznej.

Do wyrabiania dowodów było 300 chętnych na jedno miejsce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca w administracji publicznej.

nie dziwota. wbrew temu, co mówiły komentarze chociażby na trojmiasto.pl płace w administracji nie są najgrosze, mamy możliwość dorabiania sobie po godzinach (albo i w czasie pracy) oraz możliwość szkoleń i integracji ile wlezie. Wiem to z autopsji i polecam.

źle nie jest

trzynastka
podwyżki za staż pracy
socjal też dobry

a w innych firmach może i na początku dają więcej ale często nie ma co liczyć na podwyżkę, a o 13 można już zapomnieć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dostanie się do pracy w Urzędzie graniczy na chwilę obecną z cudem . . . większe jest chyba prawdopodobieństwo wygrania w lotka ;)

Proces rekrutacji wygląda strasznie . . . test pisemny , ustny po zdobyciu pozytywnego wyniku EWENTUALNIE rozmowa z dyrektorem / kierownikiem wydziału i na koniec rozmowa a Adamowiczem i jego ekipą.

Żeby zostać zaproszonym na na pierwszy etap rozmów trzeba bezwzględnie spełniać wszystkie wymagania w ogłoszeniu , nie spełnienie choćby tylko jednego wymogu od razu dyskwalifikuje i dostaje się list do domu , że niestety nie zakwalifikujemy się na rozmowę. . .

"dostanie się do pracy w Urzędzie graniczy na chwilę obecną z cudem ... większe jest chyba prawdopodobieństwo wygrania w lotka ;)"
wolałbym wygrać w totka = lotto ;)

ach :)) no może przesadziłam ale mimo wszystko bardzo ciężko dostać się tam do pracy

dostałam sie na te dowody na test z 18 osób na rozmowe przeszły dwie. pytania rzeczywiscie były z ustaw o których informowali, chociaz pytanie o mozliwosc zdjecia w zakonnym kornecie - pod warunkiem zaswiadczeia z zakonu szarytek mnie zaskoczylo:) ogolnie 24/30 dobrych odpowiedzi kwalifikowalo do daleszego etapu

Że jakie pytanie?? O_o??

chodzilo o to, ze zdjecie dowodowe ma byc bez nakrycia glowy i ewentaulen odstepstwa to stroj zakonny chyba jednak prawidlowa odpowiedzia byla fotka w okluarch z zaswiadczeniem od okulisty

Aga M dostałaś pracę w tych dowodach ?

a gdzie tam. do dalszego etapu przesły dwie laski, do dzis nie ma wynikow a stronie, a test byl ponad 2 tyg temu. z drugiej rekrutacji nie pasowalo, ze nie mam doswidczenia 2 lata w urzedzie( kto szuka praca w urzadzie, skoro ją ma) z trzeciej rekrutacji- zakonczyla sie 2 grudnia ani widu ani slychu, pewnie jeszzce z dwa tygodnie beda rozpatrywac podania

i to jest właśnie paranoja ... żeby dostać się do urzędu musisz mieć przynajmniej 2 lata doświadczenia w administracji publicznej tylko jak zdobyć takie doświadczenie jak nikt nie chce Ciebie zatrudnić . . .
ja mam pół roku doświadczenia w Urzędzie i ciągle za mało by zatrudnić mnie na stałe . . .

moja kumpela robiła staz w US, z 5 osob dali umowe tylko osobie, ktora od 6! (sześciu) lat na umowe zlecenie i tylko jej dali umowę o pracę

Inne tematy z forum

Stres w pracy (36 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Własny biznes do 40 tyś zł (23 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

kurs szkolenie dla męża (4 odpowiedzi)

mój mąż chce podnieść kwalifikacje, zastanawiamy się nad szkoleniem na spawacza, bądz np...