Praca w korporacji - marzenie czy udręka?

Opinie do artykułu: Praca w korporacji - marzenie czy udręka?.

Praca w korporacji wciąż budzi dużo sprzecznych opinii. Pracownicy biurowców nazywani bywają "korposzczurami", a dumne opowieści o uwolnieniu się ze szponów korporacji nie tracą na popularności. Z drugiej strony, trójmiejski rynek pracy dynamicznie się rozwija, pojawia się na nim coraz więcej firm, które na brak chętnych do pracy nie narzekają. Dlaczego podczas gdy jedni uciekają z "korpo", inni ochoczo zajmują ich miejsca?

- Korpo jest trochę demonizowane i samo określenie jest ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ty na warmii czekałeś aż babcia umrze, żebyś mógł przenieść się spod stołu do normalnego łózka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

gdzie są te huty?
W Rosji?
W Chinach?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak

Jak komuś źle to polecam Budowlanka,górnictwo,hutnictwo,itd
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bedzie albo nie bedzie, poki co to ma od 15 w Gdansku i nie zapowiada sie zeby sie gdzies wybieralo. :) Za to mam kilku znajomych, ktorym przez te 15 lat wlasne interesy poupadaly. Juz nie wspominajac, ze na swoim to trzeba zapiep**ac jak dziki, a w korpo idziesz na 8 godzin i tyle, wstajesz i wychodzisz i idziesz sie relaksowac, bez zmartwien.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

prawilni woalcy czekaja az babcia umrze

by przejac jej 35m2 w rezydencji na Przymorzu, i ogolnie gardza praca, bo przeca szlachta nie pracuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja wole siedziec z inteligentnymi, kulturalnymi ludzi

za 7k. Z korporacji to chyba znasz biedre i maca

to jest jeden z pwoodow, dla ktorego ludzie wogole pracuja

wiesz, dom, jedzenia ubrania, nie biora sie w pewnym wieku od rodzicow
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę cię nie wypominaj mi takich rzeczy bo chyba Ty czegoś nie rozumiesz. W mojej branży nawet by Cię nie zatrudnili. :)

Dokladnie, a w szczegolnosci, najwazniejsze jaka osoba jest nad Toba....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzień dobry
Dzień dobry
Jakie ma pani wykształcenie?
Uuuu aaaaa wyższe.
Rozumiem, tam stoi fax, proszę wysłać coś do mnie.
Co?

Płacenie podatków jest normalne

Nie chciałbym prywatnej ochrony lub nauczycieli dla dzieci.

Przeczytaj 5 razy przemyśl co przeczytałeś później jeszcze 10 razy i może zrozumiesz

przydu*asy

Nie wychodzisz na papierosa z szefem lub jego przydu*asami - zapomnij o podwyżkach i awansie! Taka sytuacja w banku
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ergo

Wiem, że w Hestii ani dobrej kasy nie ma, a pracownicy są traktowani bez szacunku, nie ładnie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jaka to PRAWDZIWA globalna korporacja ma siedzibe w Oliwie?

Chyba tylko Nokia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jedyny sensowny komentarz

Mam work life balance i nie rozumiem ludzi myślących ze korpo to zombie ludzie. Przy dobrej organizacji. Po pracy uprawiam sport 2-3 razy, jem co chce, znajomi, rodzina. I ciągły rozwój.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak wyglada praca w prawdziwej korporacji, a ci co pracuja w oliwskim Mordorze ...

Tak wyglada praca w prawdziwej korporacji, a ci co pracuja w oliwskim Mordorze to im sie tylko wydaje ze w korpo pracuja i chca poszpanowac funfelkom.

W mojej poprzedniej pracy często wyjeżdżałam na kontakty. Pracowałam pół roku w Hiszpanii, pół roku w Bułgarii, miałam szkolenia w Stanach Zjednoczonych. Sama nie byłabym w stanie sfinansować sobie tylu podróży i zdobycia tylu doświadczeń. Dzięki latom w korporacjach jestem dużo pewniejsza siebie w kontaktach biznesowych, nauczyłam się systematyczności, organizacji pracy, podszkoliłam języki obce. Zdarzało mi się pracować po 12 godzin dziennie, ale wynikało to z projektów, które realizowałam, nikt mnie do tego nie zmuszał. Zrezygnowałam, bo chciałam znów poczuć, że mieszkam w moim mieszkaniu, a po latach pojawiło się też zmęczenie takim intensywnym trybem życia, ale nie żałuję tego etapu. Wyniosłam z tej pracy naprawdę dużo doświadczenia - mówi Aleksandra.

Panie Polaku

We łbie Ci się nie mieści ile zarabiają senior deweloperzy, system architekci w korporacjach. Możesz sobie tylko pomarzyć o takim wynagrodzeniu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

.."generalnie korporacje są dla przeciętnych. przeciętni mają to do siebie, że pewnego punktu sami nie przeskoczą ( intelektualnego, organizacyjnego, myślowego, innowacyjnego, sprawnościowego itd.) dlatego muszą tworzyć grupy ( zespoły )"
Generalnie swiete slowa,ale nie kazdy musi byc wybitna jednostka. Zadna praca nie hanbi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0