Praca w korporacji - marzenie czy udręka?

Opinie do artykułu: Praca w korporacji - marzenie czy udręka?.

Praca w korporacji wciąż budzi dużo sprzecznych opinii. Pracownicy biurowców nazywani bywają "korposzczurami", a dumne opowieści o uwolnieniu się ze szponów korporacji nie tracą na popularności. Z drugiej strony, trójmiejski rynek pracy dynamicznie się rozwija, pojawia się na nim coraz więcej firm, które na brak chętnych do pracy nie narzekają. Dlaczego podczas gdy jedni uciekają z "korpo", inni ochoczo zajmują ich miejsca?

- Korpo jest trochę demonizowane i samo określenie jest ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co to praca w korpo

Czym oni się zajmują ja wiem czym ja się zajmuje ale praca w korpo to co dokładnie jest.. Nie kumam robią coś pozytecxnego
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jedyne wartości dla nich to

życie na pokaz, pieniądz i donosicielstwo oraz leczenie kompleksów
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie nie jest :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

na kredyt kolego bierze, na kredyt jak każdy korposzczur, połowę tego co zarobi odda bankom w odsetkach, ułuda bogactwa
lepiej zarobić uczciwą 4 na rękę i odłożyć a żyć normalnie czyli wg korposzczurów - skromnie i ubogo
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

To gratuluje.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

I przez 3 miesiące dymasz...rękę? Sorry, to nie dla mnie. Nie wspominając o tym, że jestem na lądzie cały czas, a zarabiam więcej od ciebie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

Wole Morze..

Mnie co prawda przez 3 miesiące nie ma w domu ale wracajac z rejsu na koncie prawie 70 tyś. Nie będe zdradzał który oficer. Atmosfera na pięć z plusem na statku. Tak się udało.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Za 5000zł nowy samochód i egzotyczne wakacje 2x w roku? Aha i pewnie jeszcze willa z basenem. Człowieku, dzisiaj 5000zł to jest nic. No chyba, że tygodniowo, wtedy już można myśleć o nowym samochodzie i wakacjach.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6

i gdzie teraz pracujesz?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

pewna praca w korpo? no proszę Cię, za dwalata Twoje korpo będzie miało biuro w Kijowie albo Mińsku
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

A no do takich

Ze w głowie przeciąć. A w środku nicość i obłuda. A fotki sa raczej dla znajomych żeby pokazać im że mi też się udało. Głowa boli od chorego społeczeństwa wychowanego na USA serialach
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdumiewający artykuł

Większość wypowiadających się jest zadowolona z pracy w korporacji. To taka laurka, a żeby było autentycznie jakieś dwie wypowiedzi na nie ale też bez dramatu.
Obstawiam że wszystkie korporacje czyli bardzo duże firmy międzynarodowe działają podobnie. Tak więc mamy warszawską kadrę zarządzającą żyjącą we własnym świecie z kosmicznymi zarobkami jak na nasze realia. Im niżej w hierarchii tym gorzej, brak perspektyw i zagrożenie redukcjami żeby wskaźniki zatrudnienia lepiej wyglądały na giełdzie.
Niestety na rynku pracy nie można przebierać w ofertach więc argument że są chętni do pracy w korporacji jest z pewnej części ciała człowieka, podpowiem że z tyłu i raczej niżej niż wyżej.
Nie wchodząc w szczegóły muszę jeszcze popracować 3 lata w korporacji a potem zmiana roboty.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czyli w nieruchmosci? To nie jest dobrze, to jest "bez pomyslu", w dlugim okresie niewykluczone ze sie straci (oczywiscie niewykluczone jest tez, ze sie zarobi, ale tak czy siak nie beda to kokosy).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

No w ogole to Szlachta nie pracuje! :D Ale z niektorych sie zazdrosc o spokojna, pewna prace i pensje w korpo wylewa...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4