Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów

Opinie do artykułu: Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów.

Siła mięśni, dobre zdrowie, umiejętności i szybkość - może nam się wydawać, że to cechy, które opisują dobrego ochroniarza. Niestety, z trójmiejskich ogłoszeń o pracę wynika coś zupełnie innego. Dobry ochroniarz ma... grupę inwalidzką i oczekiwania nie wyższe niż 7,50 zł na godzinę.Wymagana niekaralność i orzeczenie o umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawności... - tak zaczyna się ogłoszenie o pracę na stanowisko ochroniarza z licencją, którego zadaniem będzie ochrona osób i ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Scajnet

Siema też pracuję w firmie Jarex mam 1560zł na rękę norma godzin jest różna 168,156,albo 170 niestety przy naszym trybie życia to jest wegetacja dziadowskie zarobki w takich firmach jest mobbing poniżanie człowieka i wyzysk bo przecież jesteśmy wszyscy na coś chorzy firma bierze kupę kasy za każdego z inwalidów bo PFRON płaci kasę najlepiej za 1 i 2 grupę ja już w Jarexie pracuje 3lata buda w której siedzę to kurnik w zimę muszę odnieżac nic z tego nie mam tak samo obsługa wagi samochodowej ważymy transport miału nic z tego nie mam a na koniec jesteśmy cieciami a nie żadną ochroną nie piszcie głupot ochrona to ludzie wyszkoleni z licencją i pozwoleniem na broń natomiast inwalida z grupą może tylko zgłosić i spisać notatkę służbową
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Scajnet

Nie ma czegoś takiego jak ochrona jesteś cieciem tak to się nazywa Ochrona to wyszkoleni ludzie z licencją i pozwoleniem na broń a my inwalidzi nic nam nie wolno
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak. Aby takich cwokow łapać jak coś ukradna. Albo odstraszyć takich jak ty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kwalifikowany P.O 10 lat pracy.

Słuchaj no ciulu siedzisz w biurze to nie wstawiaj kitu, że to dobra firma to jedno wielkie bagno.Żałosne stawki żadnych premii paczek nic.Wymagania jakby to była ochrona lotniska.Masz albo krótki staż alb to twoja pierwsza praca.Za niecałe 1200-200 godzin Pana Boga za nogi nie złapałeś.Zwolnili mnie nie za alkohol jak piszesz ,ale ludzie miejscowi mieli za mało godzin i pocisnęli A.Potem był tekst nie ma dla was godzin i pożegnali się z nami.Tak zwalniają w tym czymś ,co przez przypadek nazwano firmą.

Ochrona

Wstyd i lewactwo że strony rządu,w kilka chwil można zrobić z tym wiekowym szaleństwem porządek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ok

To prawda!

Re: bez tytułu

Pracował ktoś na ochronie w rosmmanie lub pracuje?

bez tytułu

masz gr. iwal. nie respektuje się liczby godzin pracy ważne jest tylko obstawienie placówki nikt Cię nie zapyta czy ty możesz czy nie jak wszędzie w ochronie mowa tu o umowie o pracę

uwaga na stosunki między ludzkie między pracownikami ochrony a także z kierownictwem ochranianych placówek nigdy nie wiesz kiedy podłożą Ci świnię

przeciesz to parodia ochrony

co to za ochroniarz niepelnosoprawny w z nacznym stopniu albo umiarkowanym
oni sa po to by wlasciciela kase robic a wedlog mnie to brak nadzoru ze strony panstwa jak jest kasa wydawana przez firmy ile dla pracownika ile dla firmy
a w tamtym roku lezac w szpitalu lezal strazak na emeryturze co sie chwalil ze ma 2700 i jeszcze dorabia jako portier w takiej firmie za 5 zl na godzine
dobrze ze wprowadza minimalna stawke za godzine jeszcze tylko czesto i starannie sie pzygladac jak pracodawca placi czy przelewami czy na reke
panstwo dalo dobre instrumety tylko slabo sa pilnowane
juz jak by wylaczyc ochrone dla firm by ich zwalniac z przyjmowania do pracy pracownikow niepelnosprawnych albo by kupienie ochrony jako zwolnie nie z obawiazkowej platnosci
te pieniadze maja isc w produkcje uslugi nie chandel detaliczny albo ochrone
dobrze ze male firmy jedno lub kilku osobowe maga skorzystac z pracownika niepelnosprawnego tutaj widze duzo miejsc pracy
tylko do tych firm trzeba dotrzec bo ich wiedza o przylmowaniu ludzi niepelnosprawnych jest znikoma

pracuje już miesiąc a nie widziałem umowy na oczy

Scajnet

Popieram nie zatrudniać rencistów i emerytów szczególnie takich co mają emerytury powyżej 2000 tyś zł bo zabierają młodym chleb firmy ochroniarskie powinny zatrudniać tylko pełnosprawnych i z licencją bo jak zatrudnią niepełnosprawnego to się gnoi takiego człowiek i robi jako ciec tam gdzie ja jestem to firma Jarex zatrudniła gościa z padaczką to jest chore wiele razy dostawał ataków powinno się też zlikwidować umowy sieciowe jedyna porządna firma w jakiej pracowałem to Jmpel nawet dawali fiszki z wypłaty norma godzin była jedna dla wszystkich dodatek za godz nocne nawet wczasy po gruszą były i raz w roku impreza jntegracyjna i też na umowę o pracę

Scajnet

Dyskryminacja jest ale często niepełnosprawnych nie tylko zdrowych pracować w ochronie to trzeba być zdesperowanym ja też siedzę w budzie a właściwie w kontenerze tego nie można nazwać portiernią i co z tego też mam taką samą jałomużne 1300zł ludzie to nie jest dobra posada ja musze wykonywac dodatkowe prace za które mi Jarex nie płaci czyli za damski frajer i gdzie tu sprawiedliwość a zimą to samo te stawki to jest obraza długo ludzi niepełnosprawnych których zatrudnia firma Jarex to jest niewolnictwo i wyzysk chorych ludzi nie piszcie głupot że pracujecie w ochronie bo to pic na wodę każdy z nas jest cieciem

Cięć a nie Ochrona żenada

Pojęcie ochrona nie istnieje to pic na wodę wszyscy pracujemy jako cięcie co z tego że nosisz mundur z napisem ochrona firmy ochroniarskie mają za nic ludzi zatrudniają w większości osoby niepełnosprawne z różnymi chorobami a traktują ich jak pełnosprawnych ja tak mam pracuje za 1300zł na łapę na umowę o pracę siedzę w jakimś kontenerze i musze Wykonywać różne prace za które mi firma nie płaci to są głodowe stawki a do tego człowieka gnoją dlatego jak bym miał lepszą posadę to bym tu pięciu minut nie siedział biorą grubą kasę z pefronu a tu ci zapłacą drobne to jest wegetacja...Czy też musicie odbijać czytniki bo ja tak mam ich aż 12 tagże nie polecam a w źime dochodzi jeszcze praca za placowego kpina

Beznadzieja

Wszędzie trąbią o podwyżkach w ochronie a vision grup obcina stawki
Wygrali przetarg na ZUS i wspaniale obcinają kasę

idz se postoj 14 godzin na nogach to pogadamy cieniasie

Memling security - kto zna?

Pracuję w tej Firmie od maja, jedyne kryterium do zatrudnienia, to stopień niepełnosprawności !!! W szybkim tempie badania lek.(????), zawieźli mnie na obiekt i tam sobie chłopie radź ! Dostałem angaż(100% etatu) na 3-ce(okres próbny). W związku z tym mam pytanie; dowiedziałem się że często zatrudniają właśnie na ten 3 m-ny okres próbny, następnie dają Umowę-zlecenie na 1 m-c i znowu okres próbny...... ??! Czy TO prawda i jaki mają w tym cel??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawo Marcin.....!!

Jako jedyny napisałeś prawdę - niepełnosprawni TEŻ CHCĄ gdzieś pracować i są z nich świetni koledzy i zdyscyplinowani pracownicy !!!! Wiadomo - są wyjątki, ale one są wszędzie !

na obiektach daja wiecej ludzi przez co ludzie nie maja normy godzin i te godziny zabieraja z urlopu poniewaz maja placone od lepka z pfronu nie placa godzin nocnych nie wspomne jak jest zformuowana umowa o prace ta sprawa bedziewyjasniona w pip luty 2016r pracownik

prawda o ochronie

Pracownicy ochrony w Polsce to jest zbieranina kaleków chorych ludzi. Poprostu kabaret spółdzielnia inwalidów . Są też normalni ludzie w ochronie. Ale to jest tylko zaledwie kilka procent .