Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów

Opinie do artykułu: Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów.

Siła mięśni, dobre zdrowie, umiejętności i szybkość - może nam się wydawać, że to cechy, które opisują dobrego ochroniarza. Niestety, z trójmiejskich ogłoszeń o pracę wynika coś zupełnie innego. Dobry ochroniarz ma... grupę inwalidzką i oczekiwania nie wyższe niż 7,50 zł na godzinę.Wymagana niekaralność i orzeczenie o umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawności... - tak zaczyna się ogłoszenie o pracę na stanowisko ochroniarza z licencją, którego zadaniem będzie ochrona osób i ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wy już nawet nie jesteście nadzorczami niewolników...

Nie wiem kto głupszy, strażniki miejski czy " ochroniarz..."

Wysługujecie się tym, którzy Polskę rozgrabili i to za marne grosze.

paroowki z was chłopaki, powiem wam , że w ZK nie przepadają za " ochroniarzami" , jeśli więc tam przypadkiem wpadniecie... Nie będzie miło...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Odeszli bo mieli takie prawo, tak samo jak mają prawo cieszyć się pełnią praw obywatelskich. Praca w ochronie nie przeszkadza, zwłaszcza, że mniej sprawni od też się tym zajmują, a ewentualne koneksje zawodowe, towarzyskie tylko mogą pomóc, każdy woli pracować ze sprawdzonym lub poleconym pracownikiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale pustak

Ale pusta cip.... nie wierze że takie stworzenia jeszcze żyją.Kochany mężulek pewnie zapier... i ma te 2500 a ja jestem ochroniażem z licencja i mam 3600 za 260 godzin, i ciekawy jestem co ty robisz pewnie cały dzien walisz sie po kontach za gratisy :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Miałem kumpla na ochronie

2.75 po trzech podwyżkach, to było z 6-7 lat temu, teraz już pewnie 4 zł a nawet 5zł wyciąga...no dobra 5zł na pewno nie ale to 3.50, 4zł to na bank, sam pracowałem tez kiedyś na ochronie, na szczęście tylko przez 3 dni :P no ale 50 dych wpadło - podatek
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie wojtek jesteś wykształciuchem,stworzonym do wyższych celów..Masz wyższe wykształcenie ale nie wiesz co w życiu robić..żadna praca jest dla ciebie nie dość godna..Mamusia z tatusiem łożyli na studia..i jakoś szło..Teraz siedzisz w domku przed kompem i się napinasz a jutro jak zwykle do pośredniaka.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Olsztynie jeszcze gorzej

Agencja ochrony ogłosiła nabór: 3,00 do 3,50 PLN za godzinę w zależności od obiektu - za tyle pracowałem na budowie jako młodociany w połowie lat 90. Ale Olsztyn to już w zasadzie Białoruś. A minimalne stawki w Gdańsku to około 10 PLN - za zdecydowanie mniej powinni pracować tylko tacy, którzy z jakiś powodów mają dwie lewe ręce: choroba, alkoholizm, demencja, brak jakichkolwiek kwalifikacji poza skończeniem 4 klas szkoły powszechnej itp.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

wy debile czytacie?

on nie pisał że on jest, tylko odpowiadał autorowi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chotelach?

Uspokój się, wypij cherbatkę...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

a kogo ochraniasz. profesjonalista po słuzbach specjalnych ponizej 40 złł godz nie schodzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ochrona

Branża / Kategoria: Ochrona osób i mienia
Stanowisko: Pracownik fizyczny
Rodzaj umowy: Umowa o pracę
Wymiar pracy: Cały etat
Miasto: Gdańsk
Dzielnica:
Ulica i nr:
Opinie i dyskusje: Forum praca
dane kontaktowe:

wymagania:

- niekaralność
- orzeczenie o stopniu niepełnosprawności: umiarkowany lub znaczny
- odpowiedzialność
- sumienność
- dyspozycyjność
- mile widziane doświadczenie
- mile widziane posiadanie licencji I lub II stopnia pracownika ochrony fizycznej
obowiązki:

nadzór nad ruchem osobowym, kołowym
oferujemy:

- pracę w stabilnej, dynamicznie rozwijającej się firmie,
- atrakcyjne warunki zatrudnienia
- umowę o pracę
opis dodatkowy:

Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do przeprowadzenia rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. nr 133, poz. 883 z późn. zm.).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

no autor posta raczej wątpię (po pisowni) czy się zalicza do wymienionej przez Ciebie grupy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

owszem nie jak poszedł po 15 latach "zmęczony" na "emeryturę" znaczy do pracy z bronią i w bezpieczeństwie pracować nie powinien bo nie ma kwalifikacji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo tu trzeba być: młodym-do 30lat, doświadczonym-cokolwiek to znaczy, z orzeczeniem o niepełnosprawności, na studiach dowolnych i wtedy można każdą fuchę załapać,osoba po 40, zdrowa,nieucząca się nie ma szans na nic innego jak tylko linia kas w jakimś markecie, a i to niechętnie....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeslity kulturą i POziomem reprezentujesz normę to myślę że lepiej być "nienormalnym"
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

a swój "profesjonalizm" pokazali w pelni w Smoleńsku
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mój znajomy jest kierownikiem ochrony na jednym z markietów. Pracuje co drugi dzień

od 6 do 21.30. Na miesiąc dostaje 2500 netto w wolne dni dorabia na innych obiektach. Sam mówi, że praca lekka a panie na kasach zarabiają po 1500 netto a mają o wiele gorszą pracę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

odpowiedz

Mam 26 lat od 5 lat pracoje w agencjach ochrony,miedzy innymi zaczynalem w supermarketach.Co prawda nie posiadam licencji ale posiadam wieksza wiedze niz nie jeden ktory ja posiada.Pracowałem jak juz mowilem w super marketach jak i chotelach imprezach masowych i patrolu interwencyjnym.Smieszy mnie Twoja opinia ze ochrona to praca leni.Ja w swoja prace wkladam 110 % swojej wydajnosci i musze powiedziec ze czasami mam naprawde dosc.Potrzeba do tego cierpliwosci kondycji fizycznej i czasami znacznej sily fizycznej wiec nie pisz jesli nie masz pojecia o czym piszesz bo sie tylko osmieszasz w ten sposób...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

sam jestes bezmuzg

kolego widzę ze wiedzę na ten temat masz mała żeby mieć licencje 2 st. trzeba mieć średnie a już nie długo wyższe a na jedynkę będzie trzeba mieć średnie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sam jesteś BE.....-pewnie byś nie przeszedł połowy kursów kture ja posiadam...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0