Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów

Opinie do artykułu: Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów.

Siła mięśni, dobre zdrowie, umiejętności i szybkość - może nam się wydawać, że to cechy, które opisują dobrego ochroniarza. Niestety, z trójmiejskich ogłoszeń o pracę wynika coś zupełnie innego. Dobry ochroniarz ma... grupę inwalidzką i oczekiwania nie wyższe niż 7,50 zł na godzinę.Wymagana niekaralność i orzeczenie o umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawności... - tak zaczyna się ogłoszenie o pracę na stanowisko ochroniarza z licencją, którego zadaniem będzie ochrona osób i ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

5-6 zł za godzinę?????????????????????

Parę miesięcy temu dostałem z UP Gdynia propozycję pracy jako "pracownik ochrony bez licencji". Nie powiedziałem nie - praca jest pracą. To były czyste kpiny. Praca na umowę zlecenie, 12/24 za 3,50 za godzinę brutto. Praca na półtorej etatu za połowę stawki jednego etetu. Mogę być cieciem, ale nie niewolnikiem.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 1

następny kretyn
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ochrona

Ochrona = bezmózgie stworzenia. Ile wy chcecie zarabiać??

Za obijanie się albo straszenie klientów jak to ma miejsce w galeriach itd. Jeżeli masz ukończoną podstawówkę lub gimnazjum to właśnie idziesz do ochrony albo do serwisu sprzatającego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 26

nie jest zakładem pracy chronionej, ale nie zmienia to faktu, że zatrudniają w zdecydowanej większości ludzi z grupą
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ochrona = bezmózgie stworzenia. Ile wy chcecie zarabiać??

Za obijanie się albo straszenie klientów jak to ma miejsce w galeriach itd. Jeżeli masz ukończoną podstawówkę lub gimnazjum to właśnie idziesz do ochrony albo do serwisu sprzatającego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

wyrażam swoją opinię, bo trochę w tej ochronie przepracowałem, a jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to po jakiego grzyba zabierasz glos
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

żeby podac wnukowi co mnie dowiezie,

Dziadku, możemy się nie zmieścić na moim wózku inwalidzkim,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

najlebszym ochriniarzem jest...

waldek kiepski syn ferdynanda...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

No to mam nadzieję, że większość tak zrobi.. lub zacznie robić..

Jako organizator imprez masowych, następnym razem nie zatrudnię żadnej firmy z rencistami i emerytami. A chyba jednak wolę panów bez szyi niż nabijać portfel jednego z właścicieli JUWENTUS czy SECURITY.. Tutaj mam przynajmniej pewność że wszystko będzie tak jak być powinno.. Wystwię umowę od dzieło i po zawodach.. Po co płacić za kogoś bez licencji ?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

damy rade

bo my z ekotrade
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

zalisz sie czy chwalisz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeżeli jesteś bezmózgiem to idziesz do pracy w ochronie. Normalny człowiek

znajduje pracę za normalne pieniądzę i pożyteczną a nie obijanie się całymi dniami.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 36

zapraszam ciebie na najbliższy mecz Atomu a przekonasz się na własnej skórze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

warto też dodac,że w nowej strategii finansowej Związku Radzieckiego Bis na lata 2014+, jedna z grup preferowanych przy konkursach na dotacje mają byc części rowerowe....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak rozumiem albo jesteś faktycznie pustą blacharą albo podpuszczasz..Pewnie Twój men całymi zapierdziela albo zajmuje się jakimś szemranym interesem a ty tylko leżysz całymi dniami w łóżku pachnąca, w jedwabnej pościeli aż do ciebie przyjdzie i zrobi co trzeba..nie ma prawa się nie spisać.:))
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Akurat-nigdy nie płacą na czas!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

W 3mieście stawki są z góry umówione czy to na obiektach czy imprezach masowych...z roku na rok idą w dół...stawka dla pracownika z licencją jest taka sama jak dla tych którzy nie posiadają żadnych uprawnień oprucz ,,masówki''a ostatnio często się zdaża że ludzie nie mają nawet ,,masówki'' i po co wydawać kilka tysięcy na kursy i szkolenia jak można za tyle samo pracować bez uprawnień.Przkładów takich firm jest cała masa...np askar-strefa kibica w gdańsku,wena,impel,nord,specgrom,ekotrade,igielski itd.kto pracuje na imprezach to wie jakie są stawki...czy masz licencję czy nie to wszystko kręci się od 8zł do 10zł,żadko już się zdarza że z licencją dadzą 12zł chyba że s...ją w gacie przed kontrolą...POWINNO BYĆ WIĘCEJ KONTROLI PODCZAS IMPRES MASOWYCH TO BY NIE OSZUKIWALI NA ILOŚCI AGENTÓW OCHRONY Z UPRAWNIENIAMI...jak nie wymieniłem jakiejś firmy to proszę dopisywać
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żal mi cie.....

Gardze tobą ! Często pracownicy z licencją pracownika ochrony są po studiach , mają magistra i wyższe wykształcenie ! A ty widac materialistka ! d*pą świata nie zawojujesz i pustą głową......
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

akurat juwentus nie jest zakładem pracy chronionej,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gardzę wszystkim cieciami i ochroniarzami - to"zawód"nieudacznika!

Na szczęście mam kochanego męża,który wie jak zadbać o kobietę!Nie wyobrażam sobie życia z mężczyzną,który ma 4,5zł/h.. Wstyd!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 54