Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów

Opinie do artykułu: Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów.

Siła mięśni, dobre zdrowie, umiejętności i szybkość - może nam się wydawać, że to cechy, które opisują dobrego ochroniarza. Niestety, z trójmiejskich ogłoszeń o pracę wynika coś zupełnie innego. Dobry ochroniarz ma... grupę inwalidzką i oczekiwania nie wyższe niż 7,50 zł na godzinę.Wymagana niekaralność i orzeczenie o umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawności... - tak zaczyna się ogłoszenie o pracę na stanowisko ochroniarza z licencją, którego zadaniem będzie ochrona osób i ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poniżanie kogokolwiek ze względu na wykonywanie mało prestiżowej pracy to najgorsza forma bycia gnidą.
popieram tę opinię 89 nie zgadzam się z tą opinią 2

3000? chyba brutto ;]
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Firmy niepotrzebują ochcroniarzy tylko inwalidów

i strurzów
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 1

perfekcyjny ochroniarz

licencja ochrony 1 lub 2, prawo jazdy b,c,d, jezyk angielski, wyksztalcenie wyzsze, mechanik samochodowy, GRUPA INWALIDZKA, praca norma godzin ochroniarska 240 300 godz w miesiacu
Druga opcja emeryt policja, wojsko z powyzszych wystarczy licencja 1 2 dodatkowe atuty dozgonna wiernosc idealom i przekonaniom panującym w firmie, umiejetnosci oddzialywania psychicznego na wspolpracownikow. :-)
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

mylisz ochroniarza z cieciem, to że ktoś ma plakietkę ochrona nie oznacza, że jest ochroniarzem :) ochroniarz to róznego rodzaju testy wydolnościowe i psychiczne, to pozwolenie na broń, to praca w niebezpiecznych warunkach (np. konwoje), itd, itd .... a cieć to cieć (bez urazy), naucz się odróżniać te sprawy i wtedy wróć się wypowiadać
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niestety pracowałem w kilku agencjach ochrony i wiem jakie ma podejscie do tych ludzi szef,kierownik,a nawet ludzie postronni.Dlatego zrezygnowałem z tego tz.zawodu bo w Polsce ochroniarz to ciec,a ciec to teraz gospodarz domu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ranger....

Z takiego rangera mój dziad na konia wsiadał....
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

zacznij od siebie i nie uzywaj określenia ciec w stusunku do tych ludzi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

szef tej "firmy" dostaje awans generalski po tym jak pod jego dowództwem zginął prezydent RP i generałowie wszystkich wojsk...

faktycznie wybitne standardy tam panują
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 11

Chyba nie wiesz ile zarabia ratownik medyczny ....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

o jeny

Każdy za mało zarabia i terax sie skarżmy..
Ratownik Wopr tez zarabia 7.50 zl brutto za godzinię musi majątek wydać na szkolnia i ma ogromną odpowiedzialność,o ratownikach medycznych juz nawet nie bd wspominał...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

haha

ja się dziwie ze niepełnosprawni pozwalają by z ichfunduszy szly pieniądze na te agencje
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie wiem co w tym dziwnego. Przecież wiadomo kto zakładał agencje ochroniarskie - kwiat milicji i innych tzw "resortów"

Trudno się wiec dziwić, że przepisy skonstruowano pod ich potrzeby w celu sprawniejszego dojenia dofinansowań. Żadna z ekip rządzących nie chciała tego ruszyć więc jest jak jest.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 0

w snach

Chyba w snach przeszedłeś to szkolenie ;)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na potwierdzenie :)

1.

2.

3.ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/pracownik-ochrony-nr-ref-potro2012-ogl5191509.html

:)
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawda

To parodia gdy orzeczenie jest ważniejsze niż kwalifikacje!!!!!!
popieram tę opinię 85 nie zgadzam się z tą opinią 3