Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów

Opinie do artykułu: Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów.

Siła mięśni, dobre zdrowie, umiejętności i szybkość - może nam się wydawać, że to cechy, które opisują dobrego ochroniarza. Niestety, z trójmiejskich ogłoszeń o pracę wynika coś zupełnie innego. Dobry ochroniarz ma... grupę inwalidzką i oczekiwania nie wyższe niż 7,50 zł na godzinę.Wymagana niekaralność i orzeczenie o umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawności... - tak zaczyna się ogłoszenie o pracę na stanowisko ochroniarza z licencją, którego zadaniem będzie ochrona osób i ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

masz chlopie calkowita racje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

są jeszcze

To rynek decyduje o stawkach co śmieszne państwowe urzędy chcą wręcz darmowej siły roboczej, na szczęście są jeszcze takie firmy jak impel gdzie płacą na czas i się rzetelnie rozliczają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

szkoda tematu dla laika w temacie

pracownik VISION GROUP

fakt to jest zlodziejska firma okradla mnie na 880zl sprawa trafila do Sadu juz po pierwszej rozprawie wyrok zapadl prawomocny z korzyscia dla mnie. Uwazajcie na ta firme!!!

świństwa

To prawda,nie płacą rozwiązalam umowę. Wypłaty brak niema z kim rozmawiać. Ale spotkamy się w sądzie to pewne.

ochrona re:

Ale porównując z wieloma innymi stanowiskami, gdzie cały czas człowiek ciężko pracuje, nawet nie ma czasu zjeść i zarabia 1200 lub mniej to faktycznie jest dobrze... Dodatkowo od ochroniarza nie wymagają wyższych studiów, w większości wystarczy podstawowe. Ja wydałam dużo pieniędzy na studia, kursy księgowe i w końcu pracuje w biurze... nie mam czasu na nic bo pracuje za trzech, często po godzinach, mam dużą odpowiedzialność i zarabiam najniższą krajową z czego i tak bardzo się cieszę bo wcześniej pracowałam tylko na zlecenie lub na czarno zawsze za najniższą krajową :-(

A inne zawody np. w gastronomii? Praca na czarno za niskie stawki, a potem żylaki na nogach itp.

Po prostu POLSKA

ochrona

Święta racja.niestety znam temat.

Oszukana

Witam w gronie oszukanych,Jestem jedna z nich tak samo mi nie wyplacili za przepracowane godziny a bylo ich sporo a Panu Panie Grzrgorzu gratuluje tego oszustwa bo wiedział PAN o wszystkim co się dzieje w tej firmie a i tak PAN pomagał zwerbować ludzi do tego oszusta

Pracownicy ochrony

Za dużo w ochronie pracuje wojskowych i policyjnych emerytów i tzw. chłopki.
Pierwsi mając wysokie emerytury do ochrony idą chyba z nudów (bo w domu wódki nie może się napić albo z kobietą nie wytrzyma) a chłopki idą przezimować gdy roboty w polu i na budowie nie ma. I niestety pracodawcy bardzo chętnie z ich
usług korzystają bo więcej kasy zostaje w kieszeni. Oddzielny temat to niepełnosprawni w ochronie. Ci wszyscy psują opinie prawdziwym zawodowcom i przez takich ludzi ochrona spada na psy bo jest przekonanie, że pracownik ochrony to pijak a do pracy przychodzi się tylko wyspać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

formacja

widzę stawkę jaką podano przy Formacja Zabrze-to chyba jakieś jaja.Ta firma wcale nie płaci albo 1/3-

Super praca dopóki nie sprubujesz

Polecam super pracę w hotelu Narvil **** niedaleko Serocka w prestiżowej firmie Solid Security- stawka za godzinę 6 zł warunki pracy super 24/h 144 zł do łapy za 240 godzin leżenia 1444zł, filmy z laptopa, piwko niekoniecznie, lepiej 200 mg. wódeczki. W przypadku emerytury np. wojskowej 2400 na rękę to razem daje całkiem pokaźną sumkę. Mam prosbę, jeżeli kto podejmie tam pracę to proszę o kontakt ze mną na e-mail-a i potwierdzenie. Zapomniałem dodać, że po służbie 48 wolnego. Pozdrawiam wszystkich ochraniaczy i życzę powodzenia.

naiwniak

płać płać

zlodzieje i oszusci

Vision Group - zlodzieje i oszusci Ostrzegam przed praca w tej firmie My grupa z Gdanska zostalismy tez oszukani ale nie podarujemy tego Czas skonczyc wywalili ludzi NA PIENIADZE w calej Polsce

ochrona

Mam licencji II-go stopnia ochrony fizycznej , pozwolenie na broń, dopuszczenie do klauzuli poufne, prawo jazdy , 12 lat doświadczenia w ochronie, min....piastował em stanowiska : d-ca konwój bankowych, szef ochrony: banku, hotelu, promów i instytucji publicznej, ochrona Vipòw, patrole interwencyjne,d-ca zmiany ochrony jednostki wojskowej , ukończyłem min. Kursy strzelanie taktyczne , techniki interwencyjne, walki wręcz,......i cóż z tego jak w ochronie nie mogę pracować ponieważ pracę mają emeryci i renciści mundurowi i w żaden sposób nie mam szans konkurować co do stawek 5,50-7.00 zł brutto bez składek itp. DYSKRYMINACJA W TEJ BRANŻY OSB NIE MAJĄCYCH EMEA TUR CZY RENTY.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

terz pracowaliśmy w trzech na internacie wtbs i ponad 200 godzin w miesiącu a płace mizerne za urlop nie zapłacili, umowa co miesiąc, ot taka pseudo Ochrona VISION GROUP nie polecam LIPA .

Kolego odpisz

Odpisz wasylowi nie dopisalem że to vision groupe szczecin bo nerwicy dostalem

Kolego odpowiedz

pracowałem w tej firmie na jternacie masz racie urlop nie wyplacony i ponad 300godzin nadgodzin podajemy do sondu pracy kto pracowal na jnternacie wojskowym niech odpisze pozdrawiam.

niska stawka

Niska stawka to standard w formacji ta firma ma juz piatego kordynatora czekam na nowy obiekt i chyba chca mnie wywalac z roboty sciagali mnie na rude slaska na nocke

świetni...

Każdy powinien mieć możliwość pracy nawet jeśli ma grupę, co nie znaczy że taki pracownik jest mniej wartościowy. Pracuję w impelu i mam kolegów z grupą. Świetni ludzie i pracownicy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Formacja z Zabrza