Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów

Opinie do artykułu: Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów.

Siła mięśni, dobre zdrowie, umiejętności i szybkość - może nam się wydawać, że to cechy, które opisują dobrego ochroniarza. Niestety, z trójmiejskich ogłoszeń o pracę wynika coś zupełnie innego. Dobry ochroniarz ma... grupę inwalidzką i oczekiwania nie wyższe niż 7,50 zł na godzinę.Wymagana niekaralność i orzeczenie o umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawności... - tak zaczyna się ogłoszenie o pracę na stanowisko ochroniarza z licencją, którego zadaniem będzie ochrona osób i ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo ciula jesteś że za taką kase robisz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Formacja = krętacze+oszuści

Formacja S.C. - za sierpień zapłacili 4 października (powinni do 30 września) i zaniżyli kwoty tej wypłaty (niektórym o ponad 500zł), za wrzesień powinni zapłacić do 30 października, a tymczasem jest 5 listopada, a wynagrodzenia ani widu ani słychu - w Zabrzu telefonów nikt nie odbiera, Marczak ("dyr d/s ochrony") odsyła do prawnika, prawnik ("mecenas", choć z niego taki mecenas jak z koziej d... trąba) do księgowości/kadr/"składu desek"/na Berdyczów. Efekt: zagroziliśmy Zamawiającemu, że z dnia na dzień zostanie bez ochrony i Zamawiający firmę Formacja SC z obiektu wyrzucił z dnia na dzień, przejmując tymczasowo ochronę (oczywiście nie spowodowało to, że dostaliśmy należne za wrzesień i październik (także za pierwsze dni listopada) pieniądze, ale firma usunięta z obiektu przez zamawiającego za łamanie warunków umowy nie ma potem prawa startować w przetargach na tym obiekcie przez następne dwa lata, a ponadto są szanse, że naliczane przez nie pierwszego już Zamawiającego kary umowne za niewykonanie zawartej umowy ich wreszcie wykończą i panowie Nosek & Krzyżanowski pójdą na zieloną trawkę. Mowa tu kontrakcie na ochronę obiektów Instytutu Mechanizacji Budownictwa i Górnictwa Skalnego w Warszawie i Pruszkowie k/Warszawy, które Formacja ochrania od 1 czerwca. Obecnie z Formacją S.C./Formacją Management (spółeczka-córeczka służąca omijaniu prawa podatkowego i ubezpieczeń społecznych) nie mamy już nic wspólnego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Impel

- każdy dział Impela płaci na czas i nie zaniża należności

Nieróbstwo ---ale odpowiedzialne

Jeśli nie pracowałeś nigdy ,to się nie dowiesz jak odpowiedzialna jest praca a zwłaszcza w takich obiektach jak Banki ,Konwoje,Ochrona biurowców ---monitoring jest w niektórych budynkach na wysokim poziomie ----ale jestem zdania ,że jest to praca tylko dla ,,dziadków,, jak widzę młodego to ,ze względu na wysokość zarobków ,stwierdzam że nie jest w stanie utrzymać rodziny ba nawet siebie >>>>
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

agencja ochrony osób i mienia CEL

zna ktoś tą firmę CEL z Olsztyna jak płacą są wypłacalni proszę o opinię .

alfa guard

Ta firma to jakaś masakra 24 godziny kamera skierowana na pracownika nie informują kiedy pracownicy pracują w Fabryce (tczew) potem mają pretensje.Odradzam każdemu normalnemu tą pseudo firmę ciągłe kontrole i pretensje koleś który nas zatrudnił to burak i totalny gbur.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

praca ochroniarza

Czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie od której zasadniczo zaczyna pracę ochroniarz w galerii handlowej?

vision group

ta firma to jakaś ściema nie płacą za nocki ,nadgodziny umowa jakieś okresowe miesięczne co miesiąc przysyłają przysyłają jak najdalej nie polecam

vision group-niewypłacalni

ostrzegam przed pracą w firmie vision group oddział Szczecin-pracowaliśmy w ochronie sądu w Bartoszycach nie zapłacono nam całych ostatnich poborów i mimo wygranej sprawy komornik nie ma z czego ściągnąć bo konta mają puste, jeśli nie chcesz być wyrolowany przez tą firmę i tego dyrektorka to zarządaj aby płacili za za pracę z gory

alfa firma oszust

Alfa osźukuje na wynagrodzeniu a szczegolnie jej szef 1400 to ponad300 godzin

Hmmm

to nie Firma Ochrony, to jest Państwówka !!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

praca w alfie glard security

Alfa zeruje na niepelnosprawnych,kierownik p.Bana powiedzial ze na 1 grupie norma jest 220 godz.miesiecznie a pracuje sie nieraz i 245godz.nie placa za nadgodziny.chyba ze od czasu do czasu 100-we usraja,a o nocnym dodatku to niewspominam bo go niema,urlopy to po awanturze dopieru noa odpiernicz dostaniesz pare dni,I tak to pod okiem uzedow w ktorych sie pracuje,kazdy utzednik mowi ze wspulczuje i wie co sie dzieje,ale ma zwiazane rece bo przetargi sa kwotowe,chore panstwo, a nie niepelnosprawni gdzie Pip,chyba trzeba do jakiejs gazety lub telewizji zadzwonoc,niezly artykol by stego byl pracodawca przejadajacy pieniondze z pefronu

To skandal wykorzystuja ludzi chorych i bogaca sie

Pracuje w agencji ochrony w gdansku na obiekcie za najnizsza krajowa mam grupe niepelnosprawnosci umiarkowany stopien firma nie placi za godz nocne pracuje w rtybie 24 godz na 48 musze przepracowac 240 godz za nadgodziny nie placa ani nie ma wolnego jesli nie zgodze sie podziekuja mi za prace dostaja ogromne pieniadze za niepelnosprawnych nawet niemowy zatrudniaja bo maja wyzsza dotacje to skandal bogaca sie na tych najbiedniejszych i chorych moze ktos w koncu wstrzyma im te dotacje to dranstwo jest
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja

wszystko przez PO i tuska

moja praca

czasami nie mamy wyjścia, mamy takie, a nie inne warunki życiowe i taka praca w ochronie własnie nas ratuje, ja pracuję w impelu i nie narzekam, to praca, która daje mi chleb, zawsze pieniądze na czas, więc mogę popłacić rachunki i tyle w temacie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

lekceważenie prac.

Obiecanki -pilnie potrzebny !Nowy obiekt ,praca w Sylwestra p.Banna obiecuje,że praca jest stała okres próbny 3 miesęczny.Zgoda przechodzę do nowej f-my.Zatrudniene w tym samym miejscu,po15 dniach zostaję zwolniony,powód jestem gorliwy w wykonywaniu obowiązków,oraz 2-gi powód nie posiadam grupy inwalidzkiej. 2-ch dniach przedstawiłem orzeczenie o posiadaniu grup (znaczny) panu Wiesławowi Bannie z zaznaczeniem,że mam pracować w tym samym miejscu.NIE MAM ŻĄDNEJ INFORMACJI!!! CZEKAM NA ODPOWIEDZ OD 18 lutego

Co ty pierd.

w Formacji, teraz pracuje na Wojewódzkim Szpitalu w Sosnowcu, dawny górniczy i płacą nam po 3 złote za godzinę kurka jego mac,.

aa

Jak były pies😁 to i buda jest😉

Oni

Najlepsze jest jak były SBek ma papiery że leczy się u psychiatry i z tego tytułu pobiera rentę lecz również posiada licencję (zezwolenie na broń palną) takich osób są dziesiątki w Polsce, tragikomedia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Formacja

Firma Formacja z Zabrza to jeden z największych przekrętów w Kraju a nawet w Europie. Za godzinę pracy płaci 3,zł i trzeba czekać jeszcze na pieniądze po dwa miesiące. Zwykły wyzysk i k....two
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0