Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów

Opinie do artykułu: Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów.

Siła mięśni, dobre zdrowie, umiejętności i szybkość - może nam się wydawać, że to cechy, które opisują dobrego ochroniarza. Niestety, z trójmiejskich ogłoszeń o pracę wynika coś zupełnie innego. Dobry ochroniarz ma... grupę inwalidzką i oczekiwania nie wyższe niż 7,50 zł na godzinę.Wymagana niekaralność i orzeczenie o umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawności... - tak zaczyna się ogłoszenie o pracę na stanowisko ochroniarza z licencją, którego zadaniem będzie ochrona osób i ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

cerber

zgodze sie z toba banda wyzyskiwaczy flip i flap
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

praca vizon grup wrocław

Banda łobuzów,stawki 3,50 na godzinę. Kierownictwo to same chamy,nie mają pracowników bo we Wrocławiu taki numery nie przejdą.Rotacja pracowników straszna.Wynoście sie z Wrocławia. były pracownik
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

cerber

na poludniu polski wiecie cos na ich temat?prosze o recenzje z tego co slyszalem niezbyt mila spolka ochrony i 'detektywistyczna' z tego to by sie kon usmial.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

sztajmesi

W firmie Piast, to pracują sami alkoholicy.. Ale wszystko jest OK - bo są to kury, co znoszą złote jaja z 1 i 2 grupą niepełnosprawności. I dzięki nim firma prosperuje..A szefostwo żyje w luksusie. Taki są fakty..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

praca w ochronie

Zgadzam się z tą opinią.Zatrudniają pociotków,piszą pierdoły na umowach.
Teraz zatrudniają nawet chorych psychicznie,którzy biorą leki ,są śpiący nie nadający się do pracy,a ktoś musi za niego wykonać pracę Pracodawca przymyka oko bo dodatkowa dopłata od grupy umysłowej jest całkiem niezła.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Vision Group!!

Rzetelna?? Firma Vision Group spoznia sie z wyklatami.. gdy ludzie domagaja sie pieniedzy klamia przez telefon.. lub calkiem nie odbieraja. Sa nie wyplacalni i zaklamani. Zeruja na ludzich zeby miec z tego zyski dla siebie i to jest Twoim zdaniem rzetelna firma?? Moj znajomy tam pracowal i pan dyrektor operacyjny (nie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Alfa guard seurity

Pracowałem w tej firmie oszukali mnie ale napisałem do jnspekcj pracy i wygrałem z firmom zbierajcie grafiki wszystkie to wygrata z oszustami najpożodniejsza firma to SZABEL MIESĆI ŚIĘ W KOSZALINIE''
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Vision Group

Najgorsza firma w jakiej pracowałem nie płacą na czas nie wywiązują się z umowy co innego piszą w umowie a co innego robią... Ale mam nadzieję że nie długo im się to urwie. Umowa zlecenie pracuje się nawet po 340 godzin. Co jest nie wiarygodne. Dorabiają się na ludzkiej krzywdzie, mało płacą jednym słowem wyzyskiwacze........
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Vision Group

Najgorsza firma w jakiej pracowałem nie płacą na czas nie wywiązują się z umowy co innego piszą w umowie a co innego robią... Ale mam nadzieję że nie długo im się to urwie.

Pracowałem w firmie Alfa Guard Security i mnie oszukali.Pieniędzy za pracę nie dostałem w czasie oraz umowę miałem podpisaną tylko na miesiąc.Nawet nie zostałem powiadomiony o tym że umowy na następny miesiąc ze mną nie podpisali.Piszą pierdoły o zarobkach że niby jest 1300zł+godziny nocne od 22-6 rano + za godziny dodatkowe a jest to stolec prawda i oszustwo pracowników.Wolą zatrudniać starych dziadków jak normalnych ludzi aby nie płacić ubezpieczenia do zus.Oszuści i złodzieje.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

sawicki

przychodzi debil iter-pol security sowiskiego78 szczecin do debila vs grup security ty placisz ludzia piniadze ..nie nie place a ty placisz nie tez nie place a chodza do pracy chodza a u ciebie tez chodza to mam pomysl moze wrowadzmy wesciowki
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

dot Vision Group

witam jestem w szoku co piszecie o vision group to są jakieś bzdury firma jest rzetelna :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

oola

są ochroniarze i ochroniarze.Jedne ofermy a drudzy są bardzo dobrzy.Niestety w Polsce zazwyczaj zauważa się to co szpetne to potem takie opinie.
Ja już widziałam firmy które płacą ludziom z licencją po 5 zł i ludzie ciągle odchodzą.
Kicha totalna.

Re: Jestem ciekawy dlaczego jeszcze prokurator nie zajał się tą szemraną spółeczką

to szczera prawda
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

dot. Vision Group

Witam wszystkich jak najdalej od Vision Group - poprostu zatrudniają i nie płacą za wykonaną usługę - po porozumieniu z prawnikiem taką firmę odrazu oddać do sądu jeszcze raz przestrzegam przed tą firmą
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

?

..i analfabetą też jesteś dobrym!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ochrona

Agencje ochrony w Polsce to jest kabaret zbieranina kaleków inwalidów kruży sami potrzebują ochrony są ludzie którzy chcieli by pracować w ochronie ale jak widzą tych kaleków co pracują w ochronie to tylko wstyd do takiej pracy iść
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Vision Group

To najbardziej nierzetelna firma. wyzyskiwacze po prostu !!!

Re: Czekaja z otwartymi rękami:

Baranie, wszystkie wymienione ochrony to ZPChr !!! Masz oświadczenie o niepełnosprawości to możesz tam pracować. (Niepełnosprawność intelektualna również się zalicza, więc kwalifikujesz się) Na palcach jednej ręki można policzyć ochrony, które nie są ZPChr. Ja znam SECURITY i JUWENTUS. SOLID ma firmę córkę, więc też wymagają niepełnosprawności. Kpina co się dzieje z tym rynkiem ! Kiedyś to można było zarobić a teraz to niepełnosprawnym płacą 4,50/h od klienta kasują 6,50 i jeszcze od PFRONu mają kasę za niepełnosprawnych. W sumie taki ZPChr zarobi na jednej roboczogodzinie około 5 zł i za ch... nie da podwyżki pracownikowi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

szukam dodatkowych pieniedzy na utrzymanie

Pracuje jako pracownik ochrony w sklepie Rossman, moim pracodawca sa Polskie Agencje Ochrony, za miesiac pracy dostane niewiele ponad 500zl netto. Chetnie sprzedam rozne tajemnice... bo jesc musze, przepraszam ale nie mam na to wplywu jesc po prostu musze.