Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów

Opinie do artykułu: Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów.

Siła mięśni, dobre zdrowie, umiejętności i szybkość - może nam się wydawać, że to cechy, które opisują dobrego ochroniarza. Niestety, z trójmiejskich ogłoszeń o pracę wynika coś zupełnie innego. Dobry ochroniarz ma... grupę inwalidzką i oczekiwania nie wyższe niż 7,50 zł na godzinę.Wymagana niekaralność i orzeczenie o umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawności... - tak zaczyna się ogłoszenie o pracę na stanowisko ochroniarza z licencją, którego zadaniem będzie ochrona osób i ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem ciekawy dlaczego jeszcze prokurator nie zajał się tą szemraną spółeczką

Oszukują ludzi nie wypłacając im należnego wynagrodzenia ,gdzie PIP ?? i inne urzędy na które społeczeństwo płaci by takich ludzi wyeliminować z rynku co oszukują i na jakich zasadach zatrudnia się ludzi
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

VISION GROUP Sp. z o.o.Szczecin nie płaci ludziom za prace a jak płaci to 3,80 zł za h

Ta spółka to w ogóle jakaś dziwna nie mają nawet telefonu ani maila tylko dlatego by tam do nich ludzie nie dzwonili
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Vision Group

Powiem krótko pracuje w vision group od 1lutego 2013r.i moja opinia na temat tej firmy jest negatywna czekam na wypłatę zawsze do ostatniego każdego miesiąca, wypłaty wysyłają na ostatnią chwilę dziś jest ostatni kwietnia i wypłaty nie ma, pracuję na umowa zlecenie na wypłatę czeka pracować dwa miesiące. Nie wiem jak taka firma może prosferować. Pracy nie ma żeby zaczepic się, mam 3gr.inw.mieszkam w Legnicy i tu bieda z pracą.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

pracownicy Vison Group

musze przynać że to racja każdy narzeka na tą firmr
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ochrona to najgorsza ch...nia z grzybnią. Zerowe zarobki , brak umów , z wyjątkiem dwóch , trzech liczących się firm reszta to "firmy krzak". Jak najdalej od ochrony !!!! Lepiej już złom zbierać :-) !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Praca

A ilu ludzi Wojtusiu ze średnim lub wyższym też pracowało , bo w Polsce chyba programowo praca ma być dobrem luksusowym ( nie dotyczypseudoelit ).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Vision Group

1100 netto za 260 ( luty ) - 300 godzin - wszystkie godziny i weekendy kiedy nie ma pracowników na obiekcie czyli 24 lub w dni powszednie 16.00 - 8.00 na zmianę we dwóch. Notoryczne opóźnianie wypłat !!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na co czekają ?

Na białych murzynów ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wynagrodzenie

Mnie te s*******y też jeszcze nie zapłaciły za luty a za styczeń spóźnili się tydzień. CH im w D !!!!!!!! Trzeba zrobić wszystko , że by takie pseudofirmy nie miały miejsca na rynku !!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Vision Group

Vision Group - śmieszne stawki , dziwnie skonstruowane umowy - uważajcie. Obcinanie kasy nie wiadomo za co , nie płacenie w terminie - tzn. i tak miesiąc po przepracowanym okresie ! Nie wiadomo czy w ogóle jest jakiekolwiek ubezpieczenie zdrowotne.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Vision Group

Agencja ta była jeszcze w miarę dobra dopóki centrala była we Wrocławiu. Od momentu zmiany właściciela i przeniesienia centrali do Szczecina sytuacja uległa diametralnej zmianie.
Dyrektorem operacyjnym został maleńki były sierżant WP ale z ogromnym ego.Ponieważ na wypłatę czeka się minimum 30 dni normalką stało się wyrzucanie pracowników pod koniec
miesiąca i nie płacenie poborów za dwa miesiące.Żadnego tłumaczenia ew. zupacki żargon.Tylko tak dalej Panie Tomaszu.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracowałem w Alfa Guard Security ludzie z ktorymi pracowałem mieli grupy na "głowe" często szef pytał się czy nie znamy ludzi z grupą 1 najlepiej na "głowę" bo z tego tytułu najwięcej dostają dofinansowania z pefron.

Napisz za ile godzin masz 1300

siedzisz jak pies w tej budzie i cieszysz się że robisz co najmniej 1,5 etatu lub 2 za 1300 zł gratuluje poczucia humoru
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Firmy ochroniarskie to wyzysk

VISION GROUP Sp. z o.o. ta firma w m lubliniec za dozorowanie obiektów nie wypłaca ludziom pieniędzy już przeszło miesiąc a w umowach na zlecenie wpisują sobie 30 dni na wypłacenie wynagrodzenia,właśnie że takie firmy KRZAK które powstały na licencjach Ministerstwa jeszcze mogą funkcjonować na rynku tylko się dziwić .Okradają ludzi z wynagrodzeń za pracę i tak marnie opłacanych przez nich samych .Dobry ochroniarz czy portier to najlepiej inwalida II gr ślepy i głuchy najlepiej beż nogi może mieć dawne 7 klas i zasuszony żołądek by mógł pracować najlepiej 300 godzin za 1200zł czyli robił dwa etaty w jednym miesiącu wychodzi 600zł za m-c i to oczywiście pot czujnym i dbałym okiem państwem by cwaniacy co pozakładali firmy ochroniarskie mogli zarabiać na oszukiwanych i wykorzystywanych przez nich swoich pracowników
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

nieróbstwo

Ty ciulu...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nawet nie wiesz co to znaczy ochrona i ile jest do nauki. Ustawy rozporządzenia i wiele innych. Wiedzą tylko POF
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja sobie nie wyobrażam życia z Tobą jak patrzysz tylko na pieniądze

już o tym pisaliśmy

od dawna o tym piszemy na http://www.ochronaforum.eu - rzadko to jednak zdarza się aby to nasze dyskusje wychodziły poza forum. Prasa nie dostrzega lub robi to bardzo rzadko to o z czym na co dzień się zmagamy.

Paroowa to z Ciebie

pewnie Ci w ZK było miło, bo byłeś paróowa dla wszystkich...hahahahah

Hmmmm...

Gardzę Toba...gardzę. Jak wielu POF.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0