Praca w stoczni?

Witam serdecznie, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca w stoczni na stanowisku spawacza od osób które pracują lub pracowały?. Jak to wygląda z umowami? Często przeglądam ogłoszenia i większość ofert jest na umowę o dzieło, czyli śmieciowe. Naprawdę jest tak źle? a może pracodawcy zatrudniają na umowę o pracę pracownika, który pracuje już kilka miesięcy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca w stoczni?

Nikt nic nie wie o warunkach i zatrudnieniu w stoczni?

W stoczni jest tak naprawdę dobrze pod warunkiem ze nie zatrudnisz sie w spółkach zwłaszcza w tzw.firmach jednoosobowych :) Mąż mój pracuje w stoczni ma umowę na cały etat wszystkie świadczenia ...od kombinezonu po dofinansowania za wczasy :) po okresie próbnym 3miesięcy dostał umowę na czas nieokreslony , nawet ta próbna umowa była na cały etat nie na jakąś śmieciową umowę ! Pozdrawiam .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuje, o taką wypowiedz mi chodziło.
Takich spółek jest pełno, z biurami na przystanku. Tylko niestety rozmowy telefoniczne i "możemy się gdzieś spotkać i porozmawiać" nie oddają pełnego obrazu firmy.
Pozdrawiam.

zapytam męza gdzie udac sie w sprawie zatrudnienia i od ktorej strony to ugryzc zeby było ok i napiszę Ci jutro jeszcze więcej szczegółów na temat pracy w stoczni . On pracuje już pięć lat i sobie chwali ... :)

Mapet a więc tak: nie umawiaj sie z firmami "krzak" tylko podejdz na bramę stoczniową i poproś ochroniarza o numer do kadr zapytaj się czy potrzebują spawaczy do pracy , jesli tak to ochrona pozwoli Ci wejść i złożyc dokumenty . Powodzenia . Pozdrawiam.

Jeszcze raz dziękuje, jestem z poza trójmiasta i jak będę miał wolną chwilę to pojadę i zapytam. Niedługo będę wynajmował mieszkanie w Gdańsku/Gdyni i dlatego zapytałem o stocznię, a może jakiś inny zakład pracy, czas pokaże, jak się ułoży:)
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jak jesteś z poza trójmiasta to tu nie przyjeżdżaj pełno was tu jak ciapatych. Won
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 17

do Tom

Tom to wyjedź jak najszybciej i nie przeszkadzaj ludziom którzy chą żyć czyli m.in. przyjechać do nas za pracą
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

a myslalem ze psy ogrodnika juz pozdychaly
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tom, być może jeszcze nie dorosłeś, ale życie układa się czasami nie po naszej myśli. życzę Ci żebyś nie musiał podejmować podobnych decyzji.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co On z kraj czy miasto zmienia idioto?
Mam nadzieje że kiedyś będziesz musiał psycholu wyjechać za miedzę do roboty i trafisz na takich samych.
A jak nam przyjdzie kiedyś walczyć na tym samym froncie to co - podzielimy się na miejskie grupy ???

dokładnie wyznaje jakieś chore ideały i na pewno ma ze 12-15 lat bo życia nie zna wcale !!!! Tom - bom.

zgadzam sie mam tak samo jak pisze Maryśka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo wielu stoczniowców wyjechało do zagranicznych stoczni, więc przyjezdni mają możliwość zatrudnienia .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Praca za granicą. Niemcy (9 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

Własny biznes do 40 tyś zł (22 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

zarobki w Mohito /LPP (13 odpowiedzi)

Witam, orientuje się ktoś jak wyglądają zarobki w sieci Mohito? System premiowania?