Praca z zakwaterowaniem

Szanowni mieszkańcy trójmiasta ;)

Czy są realne możliwości znalezienia pracy w trójmieście z początkowym zakwaterowaniem (miesiąc/dwa?) ewentualnie jakiś pakiet relokacyjny. Spotkaliście się kiedyś z takim pracodawcą ewentualnie ktoś z waszych znajomych?

Pomijając branżę IT ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U ukraińców to jest teraz na porządku dziennym...Oni to w ogóle są dofinansowani - na różne sposoby, a Polacy najlepiej niech wyjeżdżają...Szukaj ofert, a najlepiej jak odłożysz coś i przyjedziesz tutaj na stałe, tylko nie wiem czy warto ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też zauważyłem tą sytuację z Ukraińcami.. Wrocław, Poznań, Kraków, Szczecin idt. wybierasz sobie odpowiednie miasto, pyk jedziesz i pracujesz a ja kombinuje jak się wyrwać z tej dziury pomijając emigrację. Mam kilkuletnie doświadczenie w IT ale nie w programowaniu i tu już po zawodach. Czy warto do trójmiasta? hm mieszkam 100 km od trójmiasta i zawsze jak tu jestem to mi się mega podoba ;) widzę też dużo ofert pracy w internetach ale ciekawe ilu chętnych na jedno miejsce ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W mojej poprzedniej pracy zaczęli ściągać Ukraińców. Pracodawca opłacał im mieszkania i załatwiał wyżywienie... Pracowali za taką samą kwotę, co ja, a wszystko mieli opłacane i jedzenie załatwione...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słoików ci u nas pod dostatkiem, więcej nie potrzeba, odradzam pracę w 3city.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niestety nie w Trójmieście. Od długiego czasu szukam byle jakiej pracy. Żadnych wymagań finansowych z mojej strony. Na wysyłane aplikacje nie dostaję żadnej odpowiedzi. Ogłoszenia które się pojawiają /często te same od długiego czasu/ są ogłoszeniami pustymi.Tak że zapomnij o pracy z zakwaterowaniem. Być może poszukaj czegoś poza Trojmiastem /gospodarstwo rolne/ jeśli oczywiście taka praca Ci odpowiada.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To musisz mieć naprawdę słabe cv... ja z wykształceniem jedynie średnim, za to kilkuletnim doświadczeniem w handlu, po wysłaniu aplikacji w piątek wieczorem byłam już na 2 rozmowach i otrzymałam jedną ofertę zatrudnienia. Praca jest, jeśli tak jak piszesz, nie masz żadnych konkretnych oczekiwań to nie rozumiem. Ja mam konkretne, dlatego szukam dalej :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może masz szczęście lub rzeczywiście lepsze CV. Ja mam wyższe wykształcenie ekonomiczne, duże doświadczenie zawodowe, bardzo dobrą znajomość j.angielskiego i na wysyłane aplikacje niestety nie dostaję żadnej odpowiedzi. Nikt takiej osoby nie potrzebuje. Dodam iż mam 61lat i na starość przyszło mi żyć na skraju ubóstwa. Dlatego też nie mam szczególnych wymagań jeśli chodzi o pracę a tym bardziej zarobki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W mojej branży nie spotkałam się nigdy z takimi propozycjami ale niektóre branże spożywcze i produkcyjne z okolic trójmiasta mają takie oferty tylko wtedy ogłoszenie najczęściej jest po rosyjsku, branża hotelowa i gastronomiczna czasem miewa oferty z zakwaterowaniem
Może agencje pracy ?
Tylko że koszt takiego kwaterunku w trójmieście jest bardzo drogi i potrafi pochłonąć połowę miesięcznego wynagrodzeni
W prawym górnym rogu strony są ogłoszenia, dalej nieruchomości i patrzysz co gdzie i po ile stoi
Ceny najmu są teraz mega wysokie (latem letnicy, teraz studenci, do tego Ukraińcy )
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...